H Blizzard κάνει ban τον παίκτη Hearthstone Blitzchung λόγω υποστήριξης των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
2
H Blizzard κάνει ban τον παίκτη Hearthstone Blitzchung λόγω υποστήριξης των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ

H Blizzard κάνει ban τον παίκτη Hearthstone Blitzchung λόγω υποστήριξης των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ

Πέντε πολιτικοί έστειλαν επιστολή ζητώντας άρση του ban. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/10/19] Ο επαγγελματίας παίκτης του Hearthstone, Chung 'Blitzchung' Ng Wai, ο οποίος μίλησε πρόσφατα για τη στήριξη των διαδηλώσεων του Χονγκ Κονγκ, έχει αποκλειστεί από το Hearthstone Grandmasters. Η Blizzard έχει απομακρύνει τον παίκτη από το Grandmasters με αφορμή την παραβίαση των κανόνων του τουρνουά. Επίσης η Blizzard ακύρωσε το χρηματικό έπαθλο του 'Blitzchung' που κέρδισε από την Season 2 και του απαγορεύει να πάρει μέρος ξανά σε τουρνουά για ένα χρόνο.

Στις 6 Οκτωβρίου, ο Blitzchung, μετά την νίκη του στον αγώνα για το Grandmasters, εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη μετά το παιχνίδι φορώντας μάσκα και goggles, μια εμφάνιση που έχει γίνει πλέον σύμβολο για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Blitzchung ζήτησε επίσης την 'απελευθέρωση του Χονγκ Κονγκ'. Η μετάδοση έχει έκτοτε διαγραφεί.

Η Blizzard δήλωσε "Μετά από περαιτέρω επανεξέταση διαπιστώσαμε ότι η δράση έχει παραβιάσει την ενότητα 6.1 των επίσημων κανόνων του Hearthstone Grandmasters 2019 και αποτελεί ατομική συμπεριφορά που δεν αντιπροσωπεύει Blizzard ή το Hearthstone esports”.

[UPDATE: 8/10/19 - 22:00 - Μποϊκοτάζ στη Blizzard] Λίγες ώρες μετά την αποβολή του επαγγελματία παίκτη του Hearthstone, Chung 'Blitzchung' Ng Wai, πολλές ήταν οι αντιδράσεις στα social media από διάφορους παίκτες οι οποίοι έχουν αρχίσει να κάνουν μποϊκοτάζ στην Αμερικάνικη εταιρεία για την στάση της.

Από ακυρώσεις συνδρομών από μικρούς influencers μέχρι δηλώσεις από μεγάλους του χώρου, όπως ο γνωστός παίκτης Brian Kibler, η Blizzard γνωρίζει ήδη μεγάλη οργή αντιδράσεων.

 

UPDATE 9: 8/10/19 - Private το subreddit της Blizzard]
Η οργή των fans της Blizzard μεταφέρθηκε και στο Reddit. Η Αμερικάνικη εταιρεία αναγκάστηκε να κάνει το subreddit της private (προσωπικό) λόγω των πολλών υβριστικών σχολίων που έλαβε για την απόφασή της να αποκλείσει τον Blitzchung.

 

 

[UPDATE 10: 9/10/19 - Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν όλα τα πυρά των αντιδράσεων] Μετά από επαναλαμβανόμενες απειλές, υβριστικά σχόλια και μαζικά μποϊκοτάζ, ήρθε η ώρα να την πληρώσουν και οι εργαζόμενοι της Blizzard που αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο την κατάσταση.

Από την μια πλευρά κάποιοι υπάλληλοι της εταιρίας όπως ο Kevin Hovdested προσπαθούν υπερασπιστούν τους ανωτέρους τους. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του στις απειλές που δέχονται τόσο οι υπάλληλοι αλλά και γενικά η Blizzard αναρτώντας τους αναλυτικούς και επίσημους κανονισμούς της εταιρίας για τα "Every Voice Matters" και "Think Globally".

Από την άλλη πλευρά, θύματα της τοποθέτησης του Chung βρεθήκαν να είναι δυο streamers από την Ταιβάν. Οι Virtual και Mr. Yee είναι streamers αλλά και σχολιαστές του τουρνουά που συμμετείχε ο Chung. Έτσι και οι δυο την ώρα του τουρνουά έκαναν host ή με άλλα λόγια φιλοξενούσαν στις σελίδες τους την διαδικασία του event. Αποτέλεσμα της ενέργειάς τους ήταν να απολυθούν από την παραγωγή του τουρνουά καθώς μετέδιδαν ζωντανά την τοποθέτηση του Chung.

Οι δυο σχολιαστές δηλώνουν άναυδοι με την συγκεκριμένοι απόφαση, ενώ δεν έχουν καταλάβει τον λόγο της απόλυσης τους. Συγκεκριμένα δήλωσαν: "Δεν καταλαβαίνουμε τις λεπτομέρειες με τις οποίες έλαβαν αυτή την απόφαση, ενώ είπαν ότι θα μας ενημερώσουν τις επόμενες 24 ώρες." Αργότερα ο Virtual κρύβοντας το αληθινό του όνομα δήλωσε στο PC Gamer ότι απομένουν 13 ώρες ώστε να λάβει μια απάντηση από την Blizzard.

[UPDATE 11: 10/10/19 - Κατακραυγή από εργαζόμενους της Blizzard και πολιτικούς] Το θέμα της Blizzard με τους αποκλεισμούς παικτών και σχολιαστών έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις και οι εργαζόμενοι της εταιρείας συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Orc της Blizzard για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της εταιρείας να αποκλείσει έναν παίκτη eSports του Hearthstone και δύο σχολιαστές. Για πρώτη φορά η φωτογραφία των υπαλλήλων που διαμαρτυρήθηκαν δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς μέχρι τώρα είχαμε δει μόνο φωτογραφία του δαπέδου από ένα Twitter account κάποιου από αυτούς. Οι εργαζόμενοι είναι 25 στον αριθμό.

Κατακραυγή από πολιτικούς
Η Αμερικάνικη εταιρεία τρέχει να μαζέψει τα ασυμάζευτα, καθώς γνωρίζει την διεθνή κατακραυγή και σε πολιτικό επίπεδο. 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Oregon Ron Wyden, δήλωσε στο Twitter: "Η Blizzard ντροπιάζει τον εαυτό της καθώς υποστηρίζει το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας. Καμία Αμερικάνικη εταιρεία δεν πρέπει να λογοκρίνει τις κλήσεις για βοήθεια στο βωμό του χρήματος".

Στην ίδια γραμμή ήταν και ο γερουσιαστής της Florida, λέγοντας ότι η Riot Games συνεργάζεται με την Κινέζικη κυβέρνηση για να επιβάλει την λογοκρισία.

[UPDATE: 18/10/19 - Πολιτικοί λένε στη Blizzard να ανακαλέσει] Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει το θέμα του Blitzchung και του ban που υπέστη από την Blizzard, λόγω της δημόσιας διαμαρτυρίας του για το Χονγκ Κονγκ.

 

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Ron Wyden (D-OR), Marco Rubio (R-FL), Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY), Mike Gallagher (R-WI) και Tom Malinowski (D-NJ) έστειλαν επιστολή στο διευθύνων σύμβουλο της Blizzard, Bobby Kotick, ζητώντας η εταιρεία του να ανακαλέψει και να αποσύρει το ban στον Κινέζο παίκτη.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα: "Σας καλούμε να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας και να σεβαστείτε τον κ. Chung. Η εταιρεία σας ισχυρίζεται ότι δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να εκφράσουν τις ατομικές σκέψεις και απόψεις τους" αλλά πολλοί από τους ίδιους τους υπαλλήλους σας πιστεύουν ότι η απόφαση της Activision Blizzard να τιμωρίσει τον κ. Chung δείχνει ακριβώς το αντίθετο προς τις αξίες σας. Επειδή η εταιρεία σας αποτελεί πυλώνα για την gaming βιομηχανία, η απογοητευτική σας απόφαση μπορεί να έχει αντίκτυπο στους gamers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τους για να αναδείξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες. Πολλοί gamers στον κόσμο έχουν δει τις πράξεις σας και μάλιστα καλούν και τους άλλους gamers στα gaming sites σε μποϊκοτάζ των προϊόντων σας.

Η Tencent έχει το 4,9% των μετοχών της Activision Blizzard. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Blizzard, Allen Brack, δήλωσε ότι το ποσοστό αυτό δεν έχει καμία επιρροή στην απόφαση για το ban του παίκτη.

Διαβάστε περισσότερα για το expansion του Hearthstone Rastakhan's Rumble και συζητήστε για το παιχνίδι στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nocturnius (Level 9) 10/10/2019 11:27
Απορω γιατι μερικοι ακομα υποστηριζουν την συγκεκριμενη εταιρια!Μποϊκοτ αζ ΟΛΟΙ και να πανε να πνιγουνε!Αυτο τους αξιζει και μονο!
Notification