Hacker κλέβει το graphics source code του Xbox Series X από την AMD

Hot
Βάσια Κούκια
Hacker κλέβει το graphics source code του Xbox Series X από την AMD

Hacker κλέβει το graphics source code του Xbox Series X από την AMD

Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι κάποιος έκλεψε αρχεία και ότι ζητάει 100 εκατομμύρια δολάρια. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/3/20] Το Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 και ενώ έχουμε πάρει ήδη μία καλή ματιά όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, ένας hacker υποστηρίζει ότι έχει χακάρει έναν απροστάτευτο υπολογιστή, κλέβοντας τα αρχεία του πηγαίου κώδικα των γραφικών του. Ο hacker κοστολογεί τα αρχεία στην τιμή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και απειλεί να τα δημοσιεύσει εκτός και αν υπάρχει κάποιος αγοραστής. 

Η AMD δημοσιεύοντας χθες ένα blog post είπε ότι "παλιότερα τον Δεκέμβριο του 2019, επικοινώνησαν με κάποιον ο οποίος υποστήριζε ότι έχει στην κατοχή του δοκιμαστικά αρχεία που αφορούσαν ένα υποσύνολο από τα τωρινά και τα μελλοντικά προϊόντα γραφικών της AMD." Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια από αυτά τα αρχεία κυκλοφόρησαν online αλλά τα κατέβασαν. Προφανώς υπάρχουν επιπλέον αρχεία τα οποία απέκρυψε ο hacker για τα οποία η AMD δηλώνει: "Πιστεύουμε ότι τα κλεμμένα graphics IP δεν είναι ζωτικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα ή την ασφάλεια των προϊόντων γραφικών μας."
 
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η AMD συνεργάζεται στενά με την αστυνομία. Στο μεταξύ, το TorrentFreak δηλώνει ότι η AMD έχει υποβάλλει "τουλάχιστον" δύο DMCA προειδοποιήσεις ενάντια στο Github που είχε φιλοξενήσει κάποιους από τους κλεμμένους κώδικες που φαίνεται να ήταν συνδεδεμένοι με τους GPU της AMD Navi και Arden. O τελευταίος φημολογείται ότι θα είναι και ο GPU του Xbox Series X. 
 
To TorrentFreak ακολουθώντας την κατάσταση και τις μηνύσεις έφτασε στο άτομο πίσω από την ανάκτηση, ο οποίος είπε: "Το Νοέμβριο του 2019 βρήκα τους πηγαίους κώδικες του AMD Navi GPU σε έναν χακαρισμένο υπολογιστή." Επίσης προσθέτουν ότι: "Ο πηγαίος κώδικας βρέθηκε απρόσμενα από έναν απροστάτευτο υπολογιστή//server μέσω κάποιων exploits. Αργότερα ανακάλυψα το περιεχόμενο των αρχείων. Δεν ήταν καν προστατευμένα σωστά ή έστω κρυπτογραφημένα με οτιδήποτε που είναι απλά λυπητερό."
 
"Δεν έχω μιλήσει με την AMD για αυτό επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αντί να παραδεχτούν το λάθος τους και να προχωρήσουν παρακάτω, θα προσπαθήσουν να με μηνύσουν. Οπότε γιατί να μην το διαρρεύσω σε όλους;" ανέφερε ο hacker στο TorrentFreak.
 
Το γεγονός ότι η AMD πήρε το θέμα αυτό τόσο σοβαρά και προέβη και σε δημόσια δήλωση δείχνει ότι τα αρχεία αυτά είναι πολύ αληθινά. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.
 
[UPDATE: 27/3/20 - H AMD επιβεβαίωσε ότι κάποιος έχει κλέψει πληροφορίες ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια]
 Η AMD επιβεβαίωσε ότι ένας χάκερ έκλεψε τον κώδικα ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια για την ασφαλή επιστροφή του. Σε δήλωση στο site της η AMD αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο του 2019 κάποιος ήρθε σε επαφή, ισχυριζόμενος ότι έχει πρόσβαση στα test files για τα τρέχοντα και τα επερχόμενα προϊόντα της. Μερικά στοιχεία αναρτήθηκαν online στο GitHub πριν τα κατεβάσει η AMD.

Ο δράστης έχει στην κατοχή του περισσότερα αρχεία, εκτός των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και η AMD αναφέρει ότι συνεργάζεται με νομικούς συμβούλους και ειδικούς για την έρευνα του εγκληματία.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι δεν πιστεύει πως τα αρχεία που έχει στην διάθεση του ο δράστης είναι ζωτικής σημασίας. Το TorrentFreak βέβαια γράφει ότι ο χάκερ έκλεψε αρχεία που συσχετίζονται με τον Navi και τον Arden. Το όνομα Arden λέγεται ότι είναι το κωδικό όνομα για τον επεξεργαστή των 12 teraflops του Xbox Series X.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο εισβολέας κατάφερε να μπει σε απροστάτευτο PC/server της εταιρείας και εκμεταλλευόμενος μερικά αδύναμα σημεία, πήρε πρόσβαση. Κοστολογώντας την αξία των πληροφοριών που έχει στα χέρια του στα 100 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ότι αν δεν του δώσει κάποιος το ακριβές ποσό θα τα αναρτήσει όλα στο διαδίκτυο.

 
Διαβάστε περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X και συζητήστε για την επερχόμενη κονσόλα στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification