• Reviews
  • Another World: 20th Anniversary Edition

Another World: 20th Anniversary Edition

Hot
Γιάννης Μοσχονάς
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   iPhone   iPad   Android   Mac  

«Ολική επαναφορά» της θρυλικής περιπέτειας. 

«Ολική επαναφορά» της θρυλικής περιπέτειας. 

«Ολική επαναφορά» της θρυλικής περιπέτειας. 

Υπάρχουν ορισμένα games που αποτελούν ορόσημο στην ζωή ενός gamer, είτε λόγω της πρωτοτυπίας, είτε λόγω της ποιότητας, είτε ακόμα λόγω της εντύπωσης που του προκάλεσαν όταν αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί τους. Είναι απερίγραπτη η αίσθηση που μου προκάλεσε το Another World παίζοντας το προ εικοσαετίας, χωρίς σοβαρό διαδίκτυο - τουτέστιν πρόσβαση σε πληροφορίες για αυτό - και χωρίς το εγχειρίδιο του στα χέρια μου για να πάρω έστω μια γεύση από την ιστορία και τον χειρισμό του, προτού το ξεκινήσω.

To Another World υπήρξε δημιούργημα της Delphine Software, κατασκευάστριας εταιρείας που προσέφερε δεκάδες ώρες διασκέδασης στους οπαδούς των Adventures με τα Operation Stealth, Cruise for a Corpse (ένα από τα καλύτερα αστυνομικά adventures που έχω δει ποτέ) και Future Wars. Στο τομέα των Platform/Action-Adventure διέπρεψε δημιουργώντας τα Another World, Flashback και Fade to Black. Για να συνειδητοποιήσετε την εμπορική επιτυχία που είχαν τα παιχνίδια της Delphine μάθετε ότι το Flashback κατάφερε να…τρυπώσει στο Βιβλίο Γκίνες σαν το εμπορικότερο παιχνίδι εκ Γαλλίας όλων των εποχών!

Πιστεύω ότι στερηθήκαμε πολλούς αριστουργηματικούς τίτλους όταν βάρεσε «κανόνι» η Delphine το 2004, ευτυχώς όμως οι προγραμματιστές της και κυρίως ο δημιουργός του Another World, Eric Chahi, συνεχίζουν να αξιοποιούν το ταλέντο τους στον σχεδιασμό video games. Από το 2006 και δώθε, ο Chahi άρχισε να ρετουσάρει ασταμάτητα το Another World με στόχο την κυκλοφορία μιας βελτιωμένης του μορφής στους πανίσχυρους πλέον υπολογιστές. Το 2007 βγήκε σε CD το Another World 15th Anniversary Edition με βελτιωμένα γραφικά και νέα μουσικά κομμάτια. Πλέον, έφτασε η ώρα της κυκλοφορίας του 20th Anniversary Edition, όπου έχουν προστεθεί μπόλικα extras, υποστηρίζονται ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις, περισσότερα επίπεδα δυσκολίας και τα ηχητικά εφέ έχουν «μιξαριστεί» εξ’ ολοκλήρου.

Όταν τα επιστημονικά πειράματα πάνε κατά διαόλου!
Με το μυαλό του προσανατολισμένο στο να προσφέρει μια κινηματογραφική και όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη εμπειρία σε όλους μας, ο Chahi αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο στο σενάριο του Another World. Ο ήρωας της ιστορίας που θα χειριστείτε στην απίθανη περιπέτεια ονομάζεται Lester Knight Chaykin και πρόκειται για ένα νεαρό καθηγητή που εργάζεται πάνω σε έναν επιταχυντή σωματιδίων, σαν το γνωστό μας CERN. Εκεί που χάζευε την οθόνη του ο γκινιάρης Lester, προφανώς πάτησε το λάθος κουμπί την ώρα που ένας κεραυνός χτύπησε την εγκατάσταση, ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα κάτω από τα πόδια του και μεταφέροντάς τον σε έναν αλλόκοτο κόσμο.


Lester και γραφείο βρίσκονται ξαφνικά «πακέτο» μέσα σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού. Κολυμπώντας με απόγνωση, ο επιστήμονας καταφέρνει να φτάσει στην επιφάνεια της όπου διαπιστώνει (και εσείς μαζί του) ότι τηλεμεταφέρθηκε σε πλανήτη με δύο δορυφόρους, διαφορετική μορφολογία εδάφους και πάρα πολλά επικίνδυνα πλάσματα που καραδοκούν για να τον ξεσκίσουν. Θα μπορέσει άραγε ο Lester υπό την καθοδήγηση σας να επιστρέψει στην Γή ή θα αφήσει τα κόκκαλα του στον αφιλόξενο πλανήτη;

Στο Another World θα συναντήσετε πληθώρα τεράτων και εξωγήινων χαρακτήρων που θα θέλουν να σας μετατρέψουν σε… πτώμα, συνεπώς μην περιμένετε διαλόγους μεταξύ σας. Επειδή όμως ένας αξιοπρεπής ήρωας πρέπει να έχει και τον κολαούζο του, από την αρχή σχεδόν θα έρθει μαζί σας ένας φιλικός εξωγήινος, θύμα και αυτός των βάναυσων ατόμων της φυλής του. Θα σας βοηθήσει σε πάρα πολλές περιστάσεις, είτε πρόκειται για ένοπλες συγκρούσεις, είτε για διευθέτηση γρίφων, αποτελώντας στην πορεία έναν από τους συμπαθητικότερους sidekicks που έχω δει σε video game.

Πήδα, Πυροβόλα, Σκέψου
Το Another World είναι ένα Platform Adventure για σκεπτόμενους παίκτες. Κάθε σας βήμα σε οποιαδήποτε από τις οθόνες του παιχνιδιού απαιτεί έντονη παρατήρηση, συνδυαστική σκέψη και τρομερά ρεφλέξ για να ανταποκριθείτε. Την αυθεντικότητα της εμπειρίας εξασφαλίζει εξαρχής η απουσία του heads – up display. Στην οθόνη δεν υπάρχει το παραμικρό στατιστικό στοιχείο για τον Lester ή το περιβάλλον του. Δεν θα δείτε πουθενά ενέργεια, αριθμό σφαιρών, χάρτες ή οτιδήποτε άλλο. Κατά συνέπεια οδηγήστε άμεσα στην πρώτη από τις δύο βασικές λειτουργίες που οφείλει να επιτελέσει μια ταινία για να την αγαπήσετε, την ταύτιση με τους χαρακτήρες της.

Αρχίζοντας το Another World αισθάνεστε σαν να σας έχουν πετάξει σε ένα ψηφιακό κόσμο για τον οποίο δεν έχετε καμία πληροφορία και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Μοναδικό σας όπλο στο να ανακαλύψετε τι γίνεται στην συνέχεια είναι το ίδιο όπλο που χρησιμοποιεί και ο Lester in-game, το μυαλό σας. Η κατανόηση της κατάστασης του Lester και η ταύτιση μαζί του αποτελεί διαρκή απόλαυση στο Another World.

Σκεφτείτε το Another World σαν μια σειρά από οθόνες που εφάπτονται η μια με την άλλη κι εσείς τις διασχίζετε, καθώς το συγκεκριμένο παλιό μοτίβο των Platform είχε την συγκεκριμένη λογική, με τις όποιες συνέπειες. Σε όλες τις οθόνες περιμένουν τον Lester φονικά πλάσματα που απειλούν την σωματική του ακεραιότητα, φυσικές παγίδες που θα σας στείλουν στον αγύριστο ή περιβαλλοντικοί γρίφοι τους οποίους θα επιλύσετε αν θέλετε να περάσετε στην επόμενη περιοχή. Στο Another World έχετε να ασχοληθείτε με τρία gameplay στοιχεία: Action, Platform και Puzzle solving.

Indiana… Lester and The Lost Planet!
Το Action στοιχείο μου προσέφερε πολλές συγκινήσεις διότι είναι στενά δεμένο τις περισσότερες φορές με τους γρίφους. Η δράση απαιτεί την πρακτική εφαρμογή των διόλου ευκαταφρόνητων δεξιοτήτων του Lester. Ο επιστήμονας μας μπορεί να τρέξει σαν λαγός όταν το απαιτεί η περίσταση, να χτυπήσει με «κλωτσιά σκούπα» τα έρποντα πλάσματα που θέλουν να τον καθαρίσουν και να χειριστεί το ακτινοπίστολο που θα αποκτήσει μετά την πρώτη επαφή με την μοναδική έλλογη ζωή στον πλανήτη. Ακόμα και ο… Usain Bolt θα ζήλευε το τρεχαλητό που έριξα στην αρχή του παιχνιδιού όταν με κυνηγούσε το τριχωτό πλάσμα αλά λυκάνθρωπος για να με καταπιεί αμάσητο. Ευτυχώς μια ξέμπαρκη κληματσίδα μου επέτρεψε να κάνω τον Ταρζάν και να του ξεφύγω!

Λίγη ώρα μετά ήρθα σε επαφή με τον εξωγήινο πολιτισμό του πλανήτη, μια φυλή από ανθρωπόμορφα πλάσματα με πιστόλια λέιζερ και την τάση να φυλακίζουν άλλα μέλη της φυλής τους, χρησιμοποιώντας τους δε και σε δουλική εργασία! Το ακτινοπίστολο που θα κονομήσετε από αυτούς είναι το απόλυτο όπλο καταστροφής για ότι βρεθεί στο διάβα σας, από τοίχο και πόρτα μέχρι εξωγήινο κάθαρμα! Το όπλο έχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες που εξαρτώνται από το πόση ώρα θα κρατήσετε πατημένο το fire: απλή βολή, δημιουργία ενεργειακής ασπίδας και ενισχυμένη βολή. Αν μπορούσα να μετρήσω τις φορές που με σκότωσαν οι εχθροί (αναλογιστείτε ότι μια ακτίνα σας κάνει σκόνη) θα προέκυπτε μεγάλος αριθμός αλλά δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο απόλαυσα τις μάχες με τα λέιζερ, ειδικά όταν έμαθα να αξιοποιώ την ασπίδα, διαλύοντας ταυτόχρονα τις ασπίδες των αντιπάλων.

Σε ορισμένα σημεία του Another World θα βιώσετε λέιζερ συγκρούσεις αντάξιες ενός Star Wars. Θα σας την πέφτουν από δύο πλευρές, θα υψώνετε στη μία δυο–τρείς ασπίδες και να ρίχνετε με την ενισχυμένη βολή σε όσους σας έρχονται από την άλλη. Κορυφαία στιγμή για εμένα ήταν όταν ένας εχθρός με πλησίασε με υψωμένες δύο δικές του ασπίδες και εγώ κατάφερε να περάσω το χέρι μου με το όπλο πίσω από αυτές και να του την «ανάψω» στα μούτρα, μεγαλειώδεις φάσεις λέμε!

Jump, Jump Around, Jump, Jump to the Sound!
Το Platform στοιχείο είναι πανταχού παρόν αφού σε πολλές οθόνες πρέπει να εκτελέσετε προσεκτικά υπολογισμένα άλματα για να δρασκελίσετε κενά ή για να αποφύγετε την πτώση στα σαγόνια καταχθόνιων πλασμάτων. Στην υπόγεια πορεία του ήρωα η ευχαρίστηση που δοκίμασα με τα συνεχή άλματα ήρθε σε αντίθεση με το σπάσιμο των νεύρων από τους αποτυχημένους πήδους που οδηγούν πάντοτε σε μια death screen με παλουκωμένο ή φαγωμένο τον Lester.

Μια μακριά σειρά από συναρπαστικούς γρίφους σας περιμένουν για να τους επιλύσετε αν θέλετε να προχωρήσετε στο Another World. Η λύση των γρίφων χρειάζεται τεράστια παρατηρητικότητα και ταυτόχρονα, να συνδυάζετε στο μυαλό σας όλες τις περίεργες καταστάσεις που αντιμετωπίζετε. Για παράδειγμα, σε ανύποπτη στιγμή εντός της πόλης των εξωγήινων η οθόνη θα χωριστεί σε δύο επίπεδα. Στο πάνω προχωράτε εσείς με το όπλο σας και στο κάτω βλέπετε τον φιλικό εξωγήινο να έρπει σε ένα στενό πέρασμα. Ξαφνικά ο φίλος σας σκαλώνει σε ένα εμπόδιο και τον παρατηρείτε να το τραβάει με τα χέρια του επιχειρώντας να το ξεριζώσει, χωρίς αποτέλεσμα τελικά. Αν συνεχίσετε την πορεία σας χωρίς να κατεβείτε στον κάτω όροφο, πυροβολώντας τον πολυέλαιο που τον εμποδίζει, θα οδηγηθείτε σύντομα σε αδιέξοδο.

Μία άκρως ατμοσφαιρική περιπέτεια, γεμάτη ένταση, κλασικό παράδειγμα του πως χτίστηκαν τα παλιά καλά Platform/Action αυτού του είδους.

Άλλος έξυπνος γρίφος είναι η υπερπήδηση ενός χάσματος στην πόλη. Το χάσμα είναι τεράστιο και μόλις βρεθείτε μπροστά του θα καταλάβετε ότι μόνο ο Superman μπορεί να το διασχίσει! Για να περάσετε στην αντίπερα όχθη το παιχνίδι σας αναγκάζει να διανύσετε τις υπόγειες σπηλιές και να σπάσετε με το λέιζερ μια πόρτα που ανοίγει τον πυθμένα του χάσματος. Μόλις πλημμυρίσετε τις σπηλιές στην συνέχεια, το νερό θα γεμίσει το χάσμα και έτσι θα περάσετε κολυμπώντας απέναντι. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν στο Another World και οι περισσότεροι γρίφοι επιλύονται συνδυαστικά.

Το Another World επιχειρεί να δικαιολογήσει τον επετειακό του τίτλο προσφέροντας υψηλές αναλύσεις και ειδικά επεξεργασμένα ηχητικά εφέ που βελτιώνουν σε μεγάλο βαθμό την οπτικοακουστική του ποιότητα. Παράλληλα θα διαβάσετε το ημερολόγιο του Chahi από την παραγωγή και θα απολαύσετε ένα making of video. Αμφότερα έχουν μεγαλύτερη συλλεκτική παρά ουσιαστική αξία.

Μιλώντας για ένα από τα συγκλονιστικότερα video games ever, το Another World έχει ένα σοβαρό ελάττωμα που θα σας εξαγριώσει, ειδικότερα αν το αγαπήσετε. Είναι απελπιστικά μικρό σε διάρκεια. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία του οθόνη διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα. Ευτυχώς η δυσκολία των γρίφων, η επικινδυνότητα των αλμάτων και η σκληρότητα των συγκρούσεων αυξάνει αρκετά την συνολική διάρκεια. Είναι τρομερό να έχεις εντρυφήσει στον απόκοσμο πλανήτη του, να έχεις ταυτιστεί με τον ήρωα και τον κολαούζο του και ξαφνικά να βλέπεις ένα τεράστιο The End στην οθόνη!


Το Rotoscoping ξανά στην μόδα
Σας προτείνω να πατήσετε in-game το κουμπί του gamepad που αλλάζει την ανάλυση από υψηλή σε χαμηλή για να πάρετε άμεσα μια γεύση της original μορφής του Another World και των τεράστιων βελτιώσεων που έκανε ο Eric Chahi, χωρίς να αλλοιώσει όμως την απίθανη αισθητική που πέτυχε με την τεχνική του rotoscoping.

Τα cinematics που θα απολαύσετε παίζοντας εκτελούνται όλα σε πραγματικό χρόνο και ξεπετάγονται σε περιπτώσεις θανάτου του ήρωα ή σε ιδιαίτερες περιστάσεις όπως η πανοραμική εικόνα της εξωγήινης πόλης που προανέφερα. Το animation είναι καταπληκτικό και θα σας θυμίσει έντονα το κλασικό Prince of Persia που υπήρξε άλλωστε μια από τις βασικές επιρροές του Chahi στην δημιουργία του Another World.

Τα ηχητικά εφέ και η μουσική «ντύνουν» το παιχνίδι χωρίς να παρεμβάλλονται στην ατμοσφαιρική του εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιστάσεις το μόνο που θα ακούγεται είναι τα βήματα του ήρωα και ο ήχος της ανατριχιαστικής σιωπής που μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή από το επιθανάτιο βογγητό του Lester. Οι λάτρεις της σειράς Sims θα ρίξετε χοντρό γέλιο με την γλώσσα που χρησιμοποιούν οι εξωγήινοι. Τέτοιες ασυναρτησίες και ο τρόπος προφοράς τους παραπέμπει συνειρμικά στα αγαπημένα Sims.

Another World, Another Pleasure
Το Another World 20th Anniversary αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσετε ένα ιστορικό Platform το οποίο οι retro gamers αγαπήσαμε. Ίσως οι γρίφοι του να σας δυσκολέψουν, πάντως σαν remake έχει μια ευκαιρία για όσους δεν είχατε ασχοληθεί μαζί του στην πρωτότυπη έκδοση να γνωρίσετε ένα από τα πρώιμα αριστουργήματα της gaming βιομηχανίας. Ακόμα και εγώ που το είχα παίξει τότε, έμεινα σήμερα κατάπληκτος με την ατμόσφαιρα, τους γρίφους και την αισθητική του. Τα 10 ευρώ στο Steam είναι μια λογική τιμή για να απολαύσετε ένα τέτοιο «διαμάντι» παρά την μικρή του διάρκεια.

Θετικά:
- Ατμόσφαιρα για Όσκαρ
- Γρίφοι που βάζουν το μυαλό να δουλέψει
- Θετικές HD αλλαγές στα γραφικά
- Μοναδικό gameplay

Αρνητικά:
- Απειροελάχιστη διάρκεια
- Τα 10 ευρώ στο Steam μπορούν να θεωρηθούν υψηλή τιμή για ένα τέτοιο προϊόν
- Δεν θα συγκινήσει ιδιαίτερα τους νεότερους gamers
- Θα χρειαστείτε gamepad ή πληκτρολόγιο με buttons που ανταποκρίνονται άμεσα στις εντολές σας για να μην βλέπετε συνέχεια τον Lester να πεθαίνει

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 3
Γενικά: 6.5

Είστε έτοιμοι να βιώσετε μια κινηματογραφική εμπειρία σε video game περίβλημα;

Γιάννης Μοσχονάς  

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

2 reviews
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.8(2)
To write a review please register or
Another World
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.5
Τα old school platform games ήταν συνήθως βασισμένα στο jump & run, μέχρι που κυκλοφόρησε το Prince of Persia και πρόσθεσε τη σκέψη και το σχεδιασμό για τη πρόοδο σας στο παιχνίδι. Έτσι, με αφορμή αυτού του γεγονότος άρχισε να ανθίζει ένα sub-genre του είδους που συνήθως είναι εκνευριστικά δύσκολο αλλά ταυτόχρονα πρωτότυπο και ουσιαστικά ανταμείβει τη προσπάθεια κάθε gamer, τα cinematic platformers.
Αν και αυτό το είδος γεννήθηκε από τον πρίγκηπα, κάθε φορά που ακούω τον όρο αυτό, αμέσως στο μυαλό μου έρχεται η εικόνα του Another World.

Κανένα game εκείνης της εποχής δε μπορούσε να συνδυάσει το gripping, τρομερή πλοκή με πολύ εθιστικό action-based gameplay.
Η μαγεία που διαθέτει ο τίτλος όμως, ακόμη και σήμερα, κρύβεται αλλού.

Αν προσπαθήσετε να εξηγήσετε σε κάποιον την ιστορία και το gameplay του τίτλου σε κάποιον που δε γνωρίζει καν την ύπαρξή του, αυτό το άτομο θα δυσκολευτεί να χωνέψει ότι όλα αυτά δένουν τόσο καλά, γιατί στη τελική, είναι ένα platformer.

Πώς να περιγράψει κανείς μια ιστορία η οποία φορά μια περίεργη φυλή εξωγήινων, διάφορες ανατροπές και στιγμές που αναδεικνύονται συναισθήματα που αφορούν φιλία και συγκίνησης; Και όλα αυτά χωρίς το παραμικρό διάλογο! Ούτε καν text! Πώς μπορεί να είναι συγκινητικό και με πλοκή αυτό το videogame; Κι όμως.

Το Another World είναι διάσημο για το ποικίλο gameplay που διαθέτει. Ειδικά για την εποχή του, είχε το πιο πλούσιο gameplay από όλα τα platform games της εποχής. Η δημιουργικότητα που πλαισιώνει το τίτλο είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Με original, απαιτητικό σύστημα μάχης, διάφορα puzzles, χρονικά περιθώρια κλπ κλπ. Κι όλα αυτά πραγματοποιούνται με τη χρήση των πλήκτρων κατεύθυνσης και 2 επιπλέον κουμπιών!
Ακόμη δε μπορώ να το πιστέψω, αλλά ο Eric Chahi είναι ένας τρομερός video game designer. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μόνο ένας άνθρωπος κρύβεται σχεδόν πίσω από αυτό το εκπληκτικό αριστούργημα. Το όραμα του Chahi, η φαντασία του και το ταλέντο του είναι πραγματικά αυτά που κρύβονται πίσω από το Another World.

Είναι ολίγον τι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το 1991 -πάνω που ξεκίνησε η νέα VGA technique- και το Another World μας ταξίδεψε στο μέλλον με τα ωραία γραφικά και τα απίστευτα backgrounds με τα μοναδικά τοπία και χρώματα. Τι να πρωτοπώ και για τα full-screen cut scenes; Απίστευτα! Ακόμη και σήμερα, πιάνω τον εαυτό μου να νοσταλγεί το πρώτο level, μόνο και μόνο για να δω το πρωταγωνιστή μας, Lester, να έρχεται αντιμέτωπος με έναν τεράστιο εξωγήινο αρκούδο!

Το αρνητικό όμως που έχει ο τίτλος είναι ότι δεν συνιστάται σε gamers που δεν αντέχουν καμία μορφή trial-and-error. Αυτοί θα εκνευριστούν αμέσως καθώς το Another World είναι γεμάτο με τέτοια. Ειδικά σ'ένα σημείο όπου ο Lester πρέπει να περάσει από ολόκληρο αποχετευτικό σύστημα των εξωγήινων (και όχι του Βυζαντίου που έλεγε και ο Κατακουζινός), αν χάσετε, πρέπει να το ξεκινήσετε πάλι από την αρχή! (εκτός εάν είστε τυχεροί και τα καταφέρετε με τη πρώτη- δε παίζει με τίποτα).Αλλά έτσι είναι και η ίδια η ζωή. Αν δε κάνεις λάθος, πώς θα μάθεις το σωστό; Άρα, αν είστε ανυπόμονος gamer, διαλέξτε κάτι άλλο.

Γενικά το Another World is ένα μοναδικό φαινόμενο. Μια μινιμαλιστική ιδέα ενός δημιουργού η οποία ήταν ένα πραγματικό επίτευγμα στο τομέα του gameplay αλλά και με κινηματογραφικότητα που άνοιξε νέους ορίζοντες στο είδος. Σήμερα, καθώς κοιτάζω πίσω στο χρόνο το Another World, απορώ πως συνέλαβε την ιδέα ο δημιουργός. Απίστευτο!
Θετικά:
- Kινηματογραφικότητα
- Έξυπνοι γρίφοι
- Μοναδικό gameplay

Αρνητικά:
- Πάρα πολύ μικρή διάρκεια
- Μόνο για retro-gamers
- Trial & error σε τακτά χρονικά διαστήματα
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
Another World 2oth Anniversary:User Review!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0
Το λατρεύω το παιχνίδι.Απλά το λάτρεψα καλό απλό και αστείο.
Από μένα είναι το καλύτερο παιχνίδι που βγήκε απλά.
Από μένα ένα 10.Μακράν ότι καλύτερο βγήκε.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Badlorg (Level 25) 19/09/2014 22:41
Πολύ καλό το Review Γιάννη! :-) γενικά το απόλαυσα το παιχνίδι αν και είχε κάποια μικροπροβληματά κια. :lol:
#2 +2 Mr.Dododi (Level 25) 19/09/2014 23:10
Διαχρονικότατο και ταυτόχρονα αρκετά δύσκολο game! Ωραίο το review ;-)
#3 +1 geololj (Level 28) 20/09/2014 01:41
Γιάννη με ταξίδεψες νοερά πίσω στον χρόνο με το απολαυστικότατο review σου. Τρομερή ατμόσφαιρα το Another World που σε ταξιδεύει όντως σε έναν άλλο κόσμο.
#4 Manos (Level 39) 20/09/2014 02:26
Μπορει να μην διαρκούσε ούτε μία ώρα καθαρό gameplay time αλλά θυμάμαι ότι είχαμε φάει άπειρα trial and error για μέρες μέχρι να βρούμε την λύση. No internet τότε, τουλάχιστον δεν είχε διαδοθεί στην Ελλάδα.
#5 ioannis kyvranoglou (Level 11) 20/09/2014 10:49
Καταπληκτικό game το οποιο το είχα παίξει στο SNES kαι είχα εντυπωσιαστή με το πραγματικά πρωτοποριακό gameplay.Τέλειο το Review που μόνο απο το Γιάννη το περιμέναμε.
#6 BoBKiD (Level 15) 20/09/2014 12:18
Πολύ καλό review. Με παροτρυνε να αγοράσω το παιχνίδι από το PS Store.
Μετά από 20+ Χρόνια θυμόμουν πως να περάσω αρκετά δύσκολα σημεία (αχ. .. γερασαμε!) και πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει.
Εν αναμονή ενός Flashback remastered! :P
#7 Lordwinter (Level 28) 22/09/2014 13:37
Δεν ξέρω για έσας αλλά εγώ έχω κολλήσει και δεν μπορώ να το τερματίσω. Θα έσφιγγα το χέρι σε όποιον το τερμάτισε σε μισή ώρα.
#8 Osk (Level 10) 29/09/2014 02:56
Έχω ασχοληθεί λίγο με το game σε android και φαίνεται πολύ ωραιο και αρκετά δύσκολο, με μόνο μειονέκτημα κάποιες φορές ο χειρισμός.
#9 talent34 (Level 4) 29/09/2014 14:19
πολύ καλό review μέτριο παιχνίδι δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και πολύ
#10 GamerUrso (Level 23) 10/10/2014 15:23
Αυτές ήταν εποχές , θυμάμαι που ούτε το πρώτο επίπεδο δεν μπορούσα να περάσω.
Score 6.5
7.25 User Score
(8 votes )
User Reviews 9.75
Genre: Platform/Action-Adventure
Developer: Eric Chahi, DotEmu
Publisher: Focus Home Interactive
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Pentium ή Athlon στο 1.6GHz, Κάρτα γραφικών 512ΜΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 800MB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: PC, Mac: 4/4/2013, iPhone, iPad: 22/9/2011, Android: 3/2012
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification