Νέα games από την Larian Studios

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Νέα games από την Larian Studios

Νέα games από την Larian Studios

"Τα δύο επόμενα θα είναι τα καλύτερα που έχουμε φτιάξει". [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/3/24] Η Larian Studios δεν αναπτύσσει το Baldur's Gate 4 καθώς είπε ότι θέλει να ετοιμάσει "μεγάλα πράγματα" κι ότι είναι φτιαγμένη "για κάτι το διαφορετικό".

Μιλώντας στο Game Developers Conference, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Larian, Swen Vincke, είπε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας, αρχικά ήθελε να προχωρήσει με ένα νέο Baldur's Gate. Αφού προχώρησε σε αυτό το σχέδιο για λίγο, ωστόσο, η Larian αποφάσισε ότι θα ήταν αντίθετο με την ταυτότητα της εταιρείας.

"Δεν είμαστε φτιαγμένοι γι’ αυτό", είπε ο Vincke. "Αυτό είναι κυριολεκτικά το αντίθετο από αυτό που θέλει η Larian. Θέλουμε να κάνουμε μεγάλα, νέα πράγματα. Δεν θέλουμε να ξανακάνουμε αυτό που έχουμε ήδη κάνει."

Ίσως αυτό είναι απόδειξη του πόσο επιτυχημένο είναι το Baldur's Gate 3. Ο Larian επέλεξε να κάνει προηγουμένως ένα sequel του του Divinity: Original Sin επειδή, όπως παραδέχεται ο Vincke, στην ιστορία δεν δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο πρώτο παιχνίδι και δεν υπήρχε το σωστό αποτέλεσμα. Για το Original Sin 2, η αφήγηση βελτιώθηκε σημαντικά. Ένα Baldur's Gate 4 από την Larian, όπως φαίνεται, θα ήταν "πιο Baldur's Gate" με έναν τρόπο που η εταιρεία ανάπτυξης δεν θα το ήθελε.

[UPDATE: 26/3/24 - "Δεν φταίει η Wizards of the Coast για την απόφασή μας"] O CEO της Larian Studios, Swen Vincke, δήλωσε ότι δεν φταίει η Wizards of the Coast, ιδιοκτήτρια εταιρεία της σειράς Dungeons & Dragons, για την απόφαση της εταιρείας του στο να μην αναπτύξει προς το παρόν το Baldur's Gate 4.

Ο Vincke δήλωσε συγκεκριμένα στο X (πρώην Twitter): "Η Wizards of the Coast δεν φταίει που πήραμε μια διαφορετική κατεύθυνση. Αντίθετα, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και ήταν μια πολύ σημαντική εταιρεία που μας παρείχε αδειοδότηση, αφήνοντάς μας να έχουμε απόλυτη ελευθερία στο τι θα κάνουμε. Αυτό είναι άλλωστε ό,τι καλύτερο για την Larian.

Ποτέ δεν ήμουν πιο σίγουρος για μια αλλαγή στρατηγικής. Αυτό είναι το σωστό για την Larian. Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξει απογοήτευση επειδή οι άνθρωποι ερωτεύτηκαν αυτό που δημιουργήσαμε, αλλά ήταν μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος και δεν χρειάζεται περισσότερα. Η ομάδα μεγάλωσε πολύ κατά τη διάρκεια του Baldur's Gate 3 και νομίζω ότι μπορείτε να είστε πολύ ενθουσιασμένοι για το τι σημαίνει αυτή η άνοδος για το επόμενο παιχνίδι μας.

Όσο για το BG3 και τους χαρακτήρες του - ανήκουν πλέον στην Wizards of the Coast και νομίζω ότι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικοί είναι για το community. Πιστεύω ότι θα τους φέρονται με σεβασμό. Δεν είναι εύκολο για εμάς να τους αποχαιρετήσουμε, αλλά ξέραμε επίσης από την αρχή ότι θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό μια μέρα. Μάθαμε πολλά από τη δημιουργία τους και ανυπομονώ να δω αυτά τα μαθήματα να εφαρμόζονται σε νέους χαρακτήρες".

Η Larian Studios θα συνεχίσει για κάποιο διάστημα με την ανάπτυξη ορισμένων updates και DLC για το Baldur's Gate 3.

[UPDATE 2: 8/4/24 - Θα κυκλοφορήσει και αυτό σε early access] Το νέο video game της Larian Studios θα κυκλοφορήσει και αυτό αρχικά σε early access, όπως συνέβη και με το Baldur's Gate 3. Την δήλωση έκανε ο επικεφαλής του τμήματος publishing της Larian, Michael Douse, ο οποίος είπε ότι: "Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να προσπαθείς να προβλέψεις τι θα συμβεί. Όταν φτιάχνεις ένα triple-A game χωρίς early access, τότε είναι σαν να βάζεις στοίχημα ότι είναι καλό κι ότι θα αρέσει στον κόσμο. Στην early access μαθαίνεις πολύ γρήγορα τι πιστεύει ο κόσμος και προλαβαίνεις να στρίψεις το μεγάλο πλοίο (σ.σ. πριν πέσει στα βράχια)".

[UPDATE 3: 19/4/24 - "Τα δύο επόμενα θα είναι τα καλύτερα που έχουμε φτιάξει"] Ο Swen Vincke, CEO της Larian Studios, δήλωσε ότι τα δύο επόμενα games της εταιρείας θα είναι τα καλύτερα που έχουν φτιάξει ποτέ: «Ως ανεξάρτητο στούντιο από το 1996, εκτιμούμε την ελευθερία να ακολουθούμε τη δημιουργικότητά μας όπου κι αν οδηγεί. Σε αυτήν την περίπτωση, μετά από έξι χρόνια στο Forgotten Realms και πολλές συζητήσεις και συλλογισμούς, αποφασίσαμε να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να αναπτύξουμε τις δικές μας σειρές. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε σε δύο νέα games και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Τα πράγματα που σας έφεραν το Baldur's Gate 3 θα αναβιώσουν και τα games αυτά θα είναι καθηλωτικές εμπειρίες στις οποίες θα διαμορφώνετε τις επιλογές σας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Larian, Swen Vincke, είπε επίσης οτι εξετάζει τα διάφορα σχέδια που έχει το στούντιο για τα επόμενα games όσον αφορά τα γραφικά, το gameplay και την αφήγηση και πιστεύει ότι θα είναι "τα καλύτερα games που έχουμε φτιάξει ποτέ κι αυτό με κάνει να ενθουσιάζομαι σαν παιδί».

Διαβάστε το review του Baldur's Gate 3 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification