Xbox Series X

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
Xbox Series X

Xbox Series X

Ανακοινώθηκαν επίσημα όλες οι λεπτομέρειες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/12/19] Στα πλαίσια των The Game Awards 2019, η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox Series X.

Ο Phil Spencer ανέφερε ότι η Αμερικάνικη εταιρεία θα έχει 15 εταιρείες ανάπτυξης και θα υποστηριχθεί απο σημαντικά games κατά το λανσάρισμα, όπως τα Halo: Infinite και Senua's Saga: Hellblade 2.

Αναλογιζόμενοι το πόσο ισχυρό ήταν (και είναι) το Xbox One X, το Series X θα πρέπει να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Από ότι έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής η καινούργια κονσόλα της Microsoft θα είναι αρκετά ικανή. Σύμφωνα με τον Spencer, η GPU θα είναι οχτώ φορές πιο γρήγορη από το βασικό Xbox One και δυο φορές πιο γρήγορη από το Xbox One X. Η CPU θα είναι τέσσερις φορές πιο ικανή από τις προηγούμενες κονσόλες, ωστόσο δεν ξέρουμε ποια κονσόλα χρησιμοποίησαν ως αναφορά. Το Series X θα λειτουργεί με μόνο έναν ανεμιστήρα και αρκετά heat pipes και ο Spencer επισήμανε ότι θα είναι όσο αθόρυβο είναι το Xbox One X.

O Phil Spencer είπε ότι η Microsoft θέλει οι καταναλωτές της να γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες για το προϊόν πριν το αγοράσουν. Παρόλο που δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020.

[UPDATE: 15/12/19 - Το νέο Xbox θα σας επιτρέπει να έχετε πολλά games σε standby] Η Microsoft δήλωσε ότι το Xbox Series X θα σας επιτρέπει να έχετε πολλά games σε standby. Επίσης, η κονσόλα θα υποστηρίζει αναλύσεις 4K/60fps και 8K/120fps. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι θα μπορείτε να έχετε πολλά games μαζί σε κατάσταση standby και να συνεχίσετε να παίζετε αυτό που επιθυμείτε!

Με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά αντιλαμβάνεστε ότι δυνατότητες που μέχρι πρότινος είχαμε διαθέσιμες μόνο στα PC, πλέον θα τις βλέπουμε και στις κονσόλες. Για το Xbox Series X εργάζονται αυτή τη στιγμή 15 εταιρείες ανάπτυξης της Microsoft, οι οποίες θα φέρουν τα νέα console exclusives.

[UPDATE 2: 17/12/19 - Το όνομα της νέας κονσόλας της Microsoft θα είναι τελικά απλά Xbox] Σύμφωνα με το Business Insider, ένας αντιπρόσωπος της Microsoft είπε ότι η επόμενη κονσόλα θα ονομάζεται απλά Xbox με το Series X να είναι απλά το όνομα του μοντέλου. “Το όνομα της νέας μας κονσόλας είναι απλά Xbox και μέσω του The Game Awards είδατε αυτό το όνομα να έρχεται στην ζωή μέσω των Xbox Series X”. Πράγματι αν σκεφτείτε το όνομα Series δείχνει ότι η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει περισσότερες κονσόλες στο μέλλον.

[UPDATE 3: 20/12/19 - Η Microsoft σκοπεύει να εξαλείψει σημαντικά τους χρόνους αναμονής] Με την νέα της κονσόλα η Microsoft, θέλει να εξαφανίσει τον χρόνο του loading και για αυτό το Xbox Series X θα έχει αισθητά ανώτερο hardware από αυτό του Xbox One.

Ο partner director of program του Xbox, Jason Ronald αναφέρει: “Θέλουμε να δώσουμε στους developers τα εργαλεία και τις δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το hardware με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο SSD αφού πλέον οι απαιτήσεις ξεπερνούν τις δυνατότητες των HDD. Αυτός είναι ο λόγος που επενδύσαμε στους MVME SSDs όπως και ο λόγος που δίνουμε στους developers πολλές νέες δυνατότητες για να μπορέσουν εικονικά να εξαφανίσουν τους χρόνους αναμονής για την φόρτωση.”

Ο Phil Spencer δήλωσε επίσης ότι το νέο Xbox θα είναι το ίδιο αθόρυβο με το Xbox One X. Θυμίζουμε ότι η κάρτα γραφικών του θα είναι οκτώ φορές πιο ισχυρή από το Xbox One και δύο φορές απ' ότι το Xbox One X.

Η CPU της νέας κονσόλας θα είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτική, ενώ εσωτερικά τα αρχεια σας θα αποθηκεύονται σε έναν σκληρό δίσκο SSD NVMe υψηλής ταχύτητας. Στο θέμα ψύξης, θα υπάρχει ένας κεντρικός ανεμιστήρας, ενώ ο Spencer πρόσθεσε ότι η κατασκευαστική ομάδα του Xbox δεν έχει κάνει συμβιβασμούς στο design, την ακουστική, την ψύξη ή την λειτουργικότητα της κονσόλας, ενώ κατέληξε στο ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον σχεδιασμό της.

[UPDATE 4: 19/2/20 - Θα έχει audio hardware acceleration] Το Xbox Series X θα έχει audio hardware acceleration, σύμφωνα με δηλώσεις της Microsoft στο Game Developers Conference 2020. Αυτό σημαίνει ότι ο ήχος της κονσόλας θα υποστεί μεγάλη αναβάθμιση σε σύγκριση με το Xbox Series X. Την ομιλία ανέλαβε ο audio specialist Rober Ridihalgh. 

Αντίστοιχα, το PS5 θα διαθέτει 3D audio integration. Ο ανταγωνισμός αναμένεται υψηλός.

[UPDATE 5: 24/2/20 - Ανακοινώθηκαν επίσημα όλες οι λεπτομέρειες] Μάθαμε περισσότερα για το hardware που μας επιφυλάσσει το Xbox Series X.

Η Microsoft σε πρόσφατο blog post ανακοίνωσε αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά για το επερχόμενο Xbox Series X. Αρχικά, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η GPU του Xbox Series X θα στοχεύει τα 12 Tera-Flops υπολογιστικής ισχύς. Η GPU θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική της RDNA 2 της AMD και η CPU θα κατασκευαστεί με ZEN 2. Το Xbox Series X θα υποστηρίζει μέχρι και 120fps. Η Microsoft λέει ότι η GPU αυτή είναι δύο φορές πιο ισχυρή από αυτή του Xbox One X και οκτώ φορές πιο ισχυρή από το original Xbox One.

Όμως η Microsoft δεν βελτιώνει μόνο το hardware, αλλά και αναπτύσσει αρκετά το software, ώστε να δώσει στο Xbox Series X παραπάνω δύναμη και ταχύτητα. Το πρόσφατο post επιβεβαιώνει τόσο τα Variable Rate Shading (VRS) όσο και το hardware-accelerated DirectX ray tracing. Το VRS επιτρέπει στην GPU να εστιάζει στην επεξεργασία του αντικειμένου που απεικονίζεται εκείνη την στιγμή. Χάρις στην προσθήκη του SSD, το Xbox Series X θα σας επιτρέπει να έχετε πολλά games ανοιχτά ταυτόχρονα και να παίζετε όποιο από αυτά θέλετε.

Τα games επίσης θα έχουν καλύτερη ανταπόκριση, χάρις στο Dynamic Latency Input της Microsoft, το οποίο περιορίζει το latency του ασύρματου χειριστηρίου. Αυτό βελτιώνεται περισσότερο και με την άφιξη του HDMI 2.1, το οποίο θα επιτρέπει τόσο το Auto Low Latency Mode, όσο και το Variable Refresh Rate. Οι τεχνολογίες αυτές θα αφαιρέσουν το screen tearing και θα βεβαιώνουν ότι η τηλεόρασή σας θα βρίσκεται πάντα σε “game mode”, όταν είναι συνδεδεμένο το Xbox Series X.

Εκτός των hardware και software χαρακτηριστικών, το Xbox Series X θα χρησιμοποιεί το Smart Delivery service της Microsoft. Εν συντομία, αυτή η υπηρεσία θα παρέχει στους παίκτες την έκδοση του game που θα μπορεί να παίξει η κονσόλα τους. Για παράδειγμα, το Halo Infinite που θα κυκλοφορήσει για Xbox One μέχρι Xbox Series X, θα χρησιμοποιεί αυτή την υπηρεσία. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο ένα αντίτυπο του Halo Infinite και η κονσόλα σας αυτόματα θα κατεβάσει την έκδοση που είναι συμβατή με το σύστημά σας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η υπηρεσία Xbox Game Pass θα συνεχιστεί και στο Xbox Series X. Τα μελλοντικά First-party games θα διατίθενται στην υπηρεσία με την κυκλοφορία τους, όπως για παράδειγμα το Halo Infinite. Όσον αφορά το backwards compatibility, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα υπάρχοντα Xbox One, Xbox 360 και original Xbox games θα παίζουν ακόμα καλύτερα στο Xbox Series X.

Το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020.

Δείτε όλες τις μέχρι τώρα ειδήσεις για το Project Scarlett και τις φήμες για πολλαπλά μοντέλα Xbox.

Συζητήστε για το Xbox Series X στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 crsweber (Level 6) 17/12/2019 16:03
Μπερδεψαμε τα μπουτια μας, δηλαδη θα υπαρχει το αρχικο xbox που λεγοτανε σκετο xbox, θα υπαρχει το xbox one η προηγουμενη κονσολα . που και αυτη σημαινει το πρωτο xbox και τωρα το καινουργιο απλά ονομαζεται σκετο παλι xbox, ποιος τα σκεφτηκε ολα αυτα δηλαδη? μονο συγχυση προκαλουν στον καταναλωτη που δεν εχει ασχοληθει στο παρελθον με κονσολες
#2 Nemesis11 (Level 9) 17/12/2019 19:03
Ρε μήπως η MS έχει καμιά συγγένεια με τον πρόεδρο του εδεσσαικού..... ............... ............... ............... ''αυτό ακριβώς τίποτα άλλο'' :lol: :lol:
Notification