Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nvidia: Γενική συζήτηση

06 Mar 2024 10:36 #275241 by Nikos Georgopoulos
Η Nvidia έγινε η 3η εταιρεία σε αξία παγκοσμίως, ξεπέρασε την Saudi Aramco




Την γνωστή εταιρεία με τα πετρέλαια!

Η Nvidia αξίζει πλέον περισσότερο από την μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο και συγκεκριμένα είναι η τρίτη σε αξία εταιρεία παγκοσμίως.

Η Nvidia ξεπέρασε την Saudi Aramco σε αξία, καθιστώντας την την τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. Αυτές τις μέρες ξεπέρασε διαδοχικά την Amazon και την Alphabet (Google) και έγινε η 3η Αμερικάνικη εταιρεία, μετά από τις Apple και Microsoft.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 2,06 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κλείνοντας πάνω από το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (market cap) για πρώτη φορά. Εν τω μεταξύ, η αξία της Aramco μειώθηκε στα 2,03 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της Nvidia αυξάνονται διαρκώς αυτές τις ημέρες.

Ενώ η μετοχή της Nvidia πλησιάζει στα 650 δολάρια, απόψε η Αμερικάνικη εταιρεία θα μοιράσει κέρδη στους μετόχους της και η αξία της μετοχής της αναμένεται να ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους αναλυτές Angelo Zino (CFRA, 1000 δολάρια), Aaron Rakers (Wells Fargo, 840 δολάρια), CJ Muse (Cantor Fitzgerald, 900 δολάρια).

Συνολικά η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί κατά 240% τον τελευταίο χρόνο και είναι κατά πολλούς η καλύτερη και η πιο σίγουρη επένδυση!

Που να επενδύσετε τα χρήματά σας
Μπορείτε να βρείτε τις παραπάνω μετοχές και να  επενδύσετε στο eToro που είναι η καλύτερη πλατφόρμα για επενδύσεις. Έχει ένα εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, παρέχει reviews και πληροφορίες για τις περισσότερες μετοχές και πήρε το βραβείο Investor Community award από το StockBrokers, ενώ υποστηρίζει και καταθέσεις από και προς το PayPal. 

*Αποποίηση ευθύνης: Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριος. Συνιστούμε τις συναλλαγές σε έμπειρους αγοραστές. Το περιεχόμενο του άρθρου προορίζεται για γενικούς και ενημερωτικούς σκοπούς πληροφοριών και όχι για οικονομικές συμβουλές. 

Για εκτενή συζήτηση για trading, καθημερινές συμβουλές και για να δείτε αποτελέσματα μπείτε στο Facebook group Trading: Cryptos & Tech Stocks .

Συζητήστε για το Trading στο παρακάτω forum topic.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2024 10:03 #275392 by Nikos Georgopoulos
Nvidia Blackwell B200 AI chip




Το πιο ισχυρό AI τσιπ παγκοσμίως!

Ο Jensen Huang, CEO της Nvidia, παρουσίασε στα πλαίσια της GDC 2024 την νέα Blackwell GPU, που θα φέρει την επανάσταση στις κάρτες γραφικών και το AI.

Η Nvidia ανακοίνωσε την Blackwell GPU, που θα υποστηρίξει το GH100 chip. "Είναι μία πολύ μεγάλη GPU" είπε ο Jensen Huang, ο οποίος έκανε και ένα συγκριτικό στο 2021 σε σχέση με το 2023. Το 2021 υπήρχαν οι 4480 A100 GPUs, με 112 TB/sec Interconnect BW και 3 EF AI Compute. Το 2023 κατασκευάστηκαν οι 10752 H100 GPUs με 1100 TB/sec Interconnect BW και 43 EF AI Compute. Η ονομασία δόθηκε από τον Μαθηματικό David Blackwell. Η Blackwell GPU θα έχει 208 δισεκατομμύρια transistors (128 δις περισσότερα) και full-cache coherency.



Ως προς την χρήση της με τεχολογία AI, θα δίνει 20 petaFLOPS AI performance, 192GB HBM3e, 8 Terabytes/sec memory bandwidth, Full Stack, υποστήριξη CUDA και όλα αυτά σημαίνουν πενταπλάσια επίδοση στη χρήση AI και 4πλάσια ως προς την μνήμη. Θα έχει 25 φορές χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Συνεργασία με τις Taiwan Semiconductor και Synopsys
Η Nvidia ανακοίνωσε επίσης την συνεργασία της με τις εταιρείες Taiwan Semiconductor και Synopsys, καθώς θα φέρει την πλατφόρμα computational lithography NVIDIA cuLitho σε παραγωγή. Η πλατφόρμα θα ενταχθεί στα συστήματα των δύο εταιρειών, ώστε να βελτιώσει την κατασκευή τσιπ.

Άνοδος στις μετοχές των Nvidia και Synopsys
Η Nvidia έφτασε στις 8 Μαρτίου τα 955 δολάρια, την υψηλότερη τιμή που είχε ποτέ, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχει καταγράψει μια εντυπωσιακή αύξηση 245% κι έχει γίνει η 3η εταιρεία σε Market cap (κεφαλαιοποίηση) μετά από την Microsoft και την Apple!

Ωστόσο, επειδή ορισμένα funds και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας θέλησαν να πάρουν τα κέρδη από τις μετοχές τους, πούλησαν πολλές μετοχές και η μετοχή της Nvidia έπεσε αρχικά στα 875 και μετά λίγο πιο χαμηλά, αγγίζοντας για λίγα λεπτά μέχρι και τα 855 δολάρια. Σταθεροποιήθηκε αρκετές φορές στα 875 και αυτή την εβδομάδα στο Game Developers Conference 2024, η Nvidia άρχισε και πάλι να παίρνει τα πάνω της. Σήμερα η μετοχή έκλεισε στα 901 δολάρια και σύμφωνα με δεκάδες αναλυτές η μετοχή μπορεί να φτάσει από τα 900 μέχρι τα 1100 δολάρια το προσεχές χρονικό διάστημα! Έχει ένδειξη "Strong Buy" για πάνω από ένα χρόνο και με βάση την αύξηση 245% είναι κάτι αναμενόμενο, καθώς αποτελεί μετοχή με πολύ υψηλή απόδοση.

Επίσης, η Synopsys ανέβηκε πολύ αυτές τις μέρες, λόγω της ανακοίνωσης της Nvidia. Άρα αξίζει να επενδύσετε και σε αυτή την μετοχή. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing ανεβαίνει επίσης, αλλά κάπως πιο αργά. Για μένα πάντως η Nvidia είναι μία από τις καλύτερες μετοχές καθώς έχοντας επενδύσει σε αυτή από το φθινόπωρο του 2023 έχω πάρει την καλύτερη απόδοση από όλες τις άλλες.

Μπορείτε να επενδύσετε στο eToro που είναι η καλύτερη πλατφόρμα για trading. Έχει ένα εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, ενώ υποστηρίζει και καταθέσεις από και προς το PayPal.

*Αποποίηση ευθύνης: Οι επενδύσεις σε μετοχές (CFDs) εμπεριέχουν ρίσκο. Το 51% των επενδυτών χάνουν τα χρήματά τους. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριος. Συνιστούμε τις συναλλαγές σε έμπειρους αγοραστές. Το περιεχόμενο του άρθρου προορίζεται για γενικούς και ενημερωτικούς σκοπούς πληροφοριών και όχι για οικονομικές συμβουλές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification