Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

26 Sep 2020 23:38 #239438 by Βασίλης Φρίγκας
Και τελικά είναι χαρούμενος κανένας στον Παναθηναϊκό; Δεν νομίζω. Οι πράσινοι απογοήτευσαν στο απόλυτα επιτυχημένο παρά την πανδημία 1ο Σούπερ Καπ στο Περιστέρι. Και απογοήτευσαν καθώς δεν παρουσίασαν καμία απολύτως βελτίωση από την αναιμική τους μόνιμη και αγαπημένη πλέον εικόνα τους....Μηδέν και καμπάνες ....καμπανάρες στο πράσινο στρατόπεδο που πάντως δεν έχουν τόση πίεση όσο άλλες εποχές καθώς είναι άλλες οι συνθήκες και τα δεδομένα φέτος.

Ο ΠΑΟ πάντως δεν ...στρίβει ακόμα. Τα είναι νωρίς και τα σχετικά PRτζίδικα είναι για να καλυπτόμαστε καθώς για όλους νωρίς δεν είναι; Οι άλλοι δηλαδή έχουν άλλο χρόνο, ζουν αλλού; Ο Παναθηναϊκός δεν πάει καλά και για την Ελλάδα δεν σκάει... Έχει χρονο, έχει πλέιοφς και δεν έχει Ολυμπιακό. Στην Ευρωλίγκα όμως και ας μην έχει πίεση φέτος, δεν είναι για να μαζεύει 20αρες πχ καθώς θέλει να έχει μια συμπαθητική πορεία. Πως όμως.




Ο ΠΑΟ έχει μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία. Ο Βόβορας έχει φτιάξει τα δίδυμα στην περιφέρεια (Νέντοβιτς-Ρος και Τζάκσον-Φόστερ) αλλά δεν τραβάνε. Ο Τζάκσον προφυλάχθηκε από το ματς με την ΑΕΚ από μια ενόχληση αλλά δεν...ακούμπησε με το Περιστέρι.

Ο Ρος σε καμία περίπτωση δεν είναι πλέι μέικερ. Αλλο βλέπει καλά γήπεδο σαν 3αρι βασικά που είναι η θέση του, άλλο είναι δημιουργός. Και ο προπονητής του ΠΑΟ δεν το τόλμησε και σωστά εδώ πάνω από ένα δίλεπτο. Ο Μποχωρίδης είναι λίγο απ όλα στην περιφέρεια αλλά οχι καθαρός άσος και έτσι ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα που ειδικά έχοντας μάθει να έχει στην θεση αυτή Διαμαντίδη και Καλάθη, κάνει μπαμ...



Εχει όμως σέντερ; Ο Παπαγιάννης αδυνατισμένος αλλά όπως μου έλεγε και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον OverFm104,09 που τον πιστεύει, δεν έχει κυριαρχία. Πράγματι είναι η ευκαιρία του φέτος αλλά τίποτα ακόμα. Ο Όγκαστ δείχνει να είναι εκτός κλίματος ομάδας με πίεση και στόχους και είναι αρκετά λάιτ ακόμα.

Στους ψηλούς ο Μήτογλου έχει την ευκαιρία του να καθιερωθεί και να σουτάρει αλλά δείχνει ακόμα χειρότερος από πέρσι! Είδατε καμία έκρηξη, κανένα σερι από τον ΠΑΟ εκτός από κάτι 10-2 με την ΑΕΚ; Οχι. Ο ΠΑΟ έπρεπε να έχει έκρηξη και να φτιάνει σερί . Δεν έχει ακόμα. Εχει αξιόπιστο τρίποντο; Οχι.



Συμπαθητικός ο Φόστερ αλλά απέχει πολύ ακόμα όχι να συγκριθεί με τον Νίκολας πχ αλλά ακόμα και με τον Φελντέιν. Εχει θέση, θα έχει μεγάλα παιχνίδια όπως τα 7τρ με την Άλμπα αλλά σε άλλα θα τον ψάχνουμε για το επίπεδο αυτό.

Μετά στην επίθεση τι στόχευση έχει ο ΠΑΟ; Είναι δυνατόν ο Σαντ Ρος να έχει 15 σουτ με το τραγικό 2/15 με το Περιστέρι; Να έχει πάρει τις περισσότερες προσπάθειες; Βασικά τον χάσαμε και από την άμυνα που γι αυτό αποκτήθηκε αλλά είχε το μυαλό του στην επίθεση. Αν ο Ρος είχε και αξιόπιστο σουτ δεν θα είχε ομάδα Ευρωλίγκα τόσα χρόνια ή δεν θα έμενε στην ΤΣΣΚΑ που δεν είχε πρόβλημα να δώσει ένα μύριο ακόμα και για να κάνει λίγα σχετικά πράματα;




Ο ΠΑΟ είχε 7/32τρ με το Περιστέρι να θυμίσω. Γενικά σε κανένα φιλικό δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Είναι σοφτ και λάιτ και αναιμικός χωρίς να έχουμε καταλάβει τι θέλει να παίξει. Δεν με πείθει. Και κάτι ακόμα. Που είναι η άμυνα; Υποτίθεται με Ρος, Παπαπέτρου και Μήτογλου μαζί με το ύψος του Παπαγιάννη θα ταμπουρώνεται πίσω με ...ξυλίκι μπάσκετ και θα δέχεται 70π. Τώρα είναι σοφτ και προσπαθεί να παίξει αμερικάνικο μπάσκετ με ποιους; Αν δεν αλλάξει φιλοσοφία και σκληρύνει έρχονται κατραπακιές...

Το ότι νίκησε την ΑΕΚ των ακόμα χειρότερων προβλημάτων για την αξία της δεν μου λέει τίποτα. Το Περιστέρι του έβαλε 14/23τρ και η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο 9/18. Έτσι θα πας στην Μόσχα με την τρίποντη Χίμκι πχ; Εδώ η Άλμπα του έβαζε του έβαζε....Ξέχασα κάτι; Ο Παπαπέτρου έχει φέτος μόνος την θέση "3",ειναι ο αρχηγός και έχει την ευκαιρία να γίνει ηγέτης. Δεν δείχνει όμως να μπορεί να κάνει την διαφορά καθώς είναι πολύ στατικός στην επίθεση.



Ο Γουάιτ ένα καλό ματς με το Περιστέρι για πρώτη φορά, κακός με την ΑΕΚ. Ο Μπέντιλ κλασικά μαχητικός. Ο Κασελάκης για το 5λεπτάκι του μια χαρά. Ο Νέντοβιτς είναι καλά, κάνει την διαφορά σκοράροντας άνετα 20π αλλά δεν αρκεί μόνος!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Sep 2020 15:00 #239475 by Βασίλης Φρίγκας
Η Maccabi Tel Aviv ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την προσθήκη του Dragan Bender στο ρόστερ της για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ενισχύθηκε σημαντικά εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου με την προσθήκη του Dragan Bender στο "δυναμικό" της.

O Dragan Bender είναι 22 ετών, έχει ύψος 2,13 και αγωνίζεται ως φόργουορντ, αλλά και ως σέντερ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κροάτης αθλητής έχει περάσει ήδη αρκετό διάστημα στο "μαγικό" κόσμο του ΝΒΑ.




Για τρία χρόνια λοιπόν, ο Bender φόρεσε τη φανέλα των Phoenix Suns, οι οποίοι τον έκαναν "δικό τους" από το νούμερο 4 των Drafts του ΝΒΑ. Για μία σεζόν βρέθηκε συμπαίκτης του Έλληνα MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Milwaukee Bucks και την θυγατρική τους ομάδα στη G-League, τους Wisconsin Herd.

Μάλιστα ο Κροάτης βρέθηκε τη σεζόν που μας πέρασε και στους Golden State Warriors του Steph Curry με ένα 10ημερο συμβόλαιο. Ο ίδιος ο Dragan Bender μίλησε για τη μεταγραφή του στην Maccabi Tel Aviv λέγοντας:




«Γυρνάω στο δεύτερο σπίτι μου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα που αγαπάω και να χρησιμοποιήσω την εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αφού μίλησα με τον κόουτς, αποφάσισα πως θέλω να έρθω».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τη μεταγραφή αυτή τόνισε:




«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έρχεται ο Μπέντερ στην οικογένεια της Μακάμπι. Όλοι τον ξέρουν από τις προηγούμενες σεζόν του στην ομάδα (2014-16). Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι είναι καλά προετοιμασμένος, επειδή έρχεται από το ΝΒΑ κι είναι ικανός να βοηθήσει την ομάδα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, για να μας βοηθήσει».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2020 10:42 #239533 by Βασίλης Φρίγκας
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι τροποποιείται η παράγραφος στην Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων που αναφέρεται στην υποχρεωτική συμμετοχή των σωματείων στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων και η συμμετοχή είναι πλέον προαιρετική!

Η ΕΟΚ έκανε προαιρετική την συμμετοχή των «μικρών» ομάδων των συλλόγων στα αντίστοιχα «μικρά» πρωταθλήματα! Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι τροποποιείται η παράγραφος στην Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων που αναφέρεται στην υποχρεωτική συμμετοχή των σωματείων στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων. Έτσι η συμμετοχή είναι πλέον προαιρετική!

Η απόφαση αυτή έχει δυο όψεις. Από την μια η Ομοσπονδία επιτρέπει κάπως στις ομάδες να πάρουν μια οικονομική ανάσα, καθώς δεν θα έχουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της συμμετοχής των «μικρών ομάδων» τους στα «μικρά πρωταθλήματα».



Από την άλλη, όμως, «αποδυναμώνει» τα «μικρά» πρωταθλήματα και επιτρέπει φυσικά στα σωματεία να μην ασχολούνται και πολύ με τα τμήματα υποδομής και τις μικρές ομάδες τους.



Αυτό φυσικά «αποδομεί» τα μικρά πρωταθλήματα και τα «μικρά τμήματα» των σωματείων στα οποία υπάρχουν ταλέντα που με την κατάλληλη δουλειά μπορούν να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ.

Κάποιοι βέβαια, ίσως να θεωρήσουν ότι η απόφαση είναι… προεκλογική. Έχει να κάνει με τις επικείμενες εκλογές και είναι μια προσπάθεια να γίνει η Ομοσπονδία «αρεστή» και να κερδίζει ψήφους.

Εμείς δεν το λέμε αυτό. Λέμε όμως, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «χτύπημα» στα «μικρά πρωταθλήματα», που αποτελούν μια ευκαιρία για τα νέα ταλέντα του μπάσκετ να αναδειχθούν, να προβληθούν και να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Αλλαγή και στις διαφημίσεις στις φανέλες

Η ΕΟΚ άλλαξε επίσης και το θέμα του αριθμού των διαφημίσεων που μπορούν να υπάρχουν στις φανέλες και τα σορτσάκια των ομάδων. Πλέον στις εμφανίσεις επιτρέπονται μέχρι 4 διαφημίσεις. Οι 3 στην φανέλα (μπρος και πίσω) και 1 στα σορτς (μπρος και στο δεξί πόδι).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2020 10:45 #239534 by Βασίλης Φρίγκας
Όλα δείχνουν ότι ο Απόλλωνας Πάτρας θα ζητήσει από την ΕΟΚ αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας της A2 (3/10) με την Καβάλα λόγω του ΒΑΝ της FIBA για την οφειλή προς τον Alex Acker.

Ο Απόλλωνας Πάτρας αναμένεται να ζητήσει αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας της A2 (3/10) με την Καβάλα λόγω FIBA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ρίξει κατακέφαλα στους Πατρινούς ένα ΒΑΝ, λόγω της υπόθεσης του Alex Acker.

Η ομάδα έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που απέκτησε φέτος, καθώς η FIBA έχει ξεκαθαρίσει πως απαγορεύονται οριστικά οι μεταγραφές σε ομάδες με ΒΑΝ.



Μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει στην ΕΟΚ πως αν κάνει τα στραβά μάτια και επιτρέπει σε ομάδες με ΒΑΝ να κάνουν μεταγραφές θα της ρίχνει πρόστιμο. Και της το έριξε πριν λίγο καιρό, λόγω του Απόλλωνα (έκανε μεταγραφές με την ΕΟΚ να παριστάνει την αδιάφορη).

Οι Πατρινοί είναι με την πλάτη στον τοίχο με όλα αυτά, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα αν δεν βρεθεί λύση τις φετινές μεταγραφές τους.

Έτσι φαίνεται να ετοιμάζονται να ζητήσουν από την ΕΟΚ να αναβληθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας (3/10) με την Καβάλα, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.



Το τοπίο πάντως, δύσκολα θα ξεκαθαρίσει αν ο Acker και η πλευρά του δεν δουν το χρώμα του χρήματος.



Η παρούσα διοίκηση του Απόλλωνα έκανε ότι δεν αναγνώριζε το χρέος, λέγοντας ότι το διοικητικό καθεστώς έχει αλλάξει και η ομάδα έχει περάσει πλέον στα χέρια του Ερασιτέχνη. Η διοίκηση έλεγε ότι το χρέος προς τον Acker βαραίνει την ΚΑΕ, δηλαδή, την παλιά διοίκηση και όχι τη νέα του Ερασιτέχνη.

Αυτά βέβαια, η FIBA δεν τα… αναγνωρίζει. Θεωρεί συνέχεια της παλιάς διοίκησης τη νέα, θεωρεί ότι η ομάδα έχει… συνέχεια και δεν διαλύθηκε, άρα θεωρεί ότι η νυν διοίκηση πρέπει να εξοφλήσει (μέσω διακανονισμού φυσικά) τον Αμερικανό, διότι μόνο έτσι θα γίνει άρση του ΒΑΝ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2020 10:47 #239535 by Βασίλης Φρίγκας
Ο χρόνος είναι εναντίον του Πανιωνίου και πρέπει να γίνει ένα θαύμα για να αλλάξει ιδιοκτήτη η ομάδα και να προλάβει να παίξει κανονικά στην φετινή Basket League.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά στον Πανιώνιο και το ενδεχόμενο του «κραχ» δεν είναι διόλου απίθανο. Ο χρόνος είναι εναντίον του Πανιωνίου και πρέπει να γίνει ένα αληθινό θαύμα για να περάσει η ομάδα σε νέο ιδιοκτήτη και να προλάβει να παίξει κανονικά στην φετινή Basket League.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος είπε στο ΔΣ (28/9) του ΕΣΑΚΕ ότι η ομάδα θα παίξει κανονικά στην Basket League. Από την άλλη σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που έχει ο Χριστοδουλόπουλος από νέο ιδιοκτήτη.



Το θέμα του νέου ιδιοκτήτη, που θέλει να πάρει την ομάδα είναι αληθινό, αλλά από την άλλη το θέμα είναι αν θα προλάβει να αλλάξει χέρια η ομάδα άμεσα και να δηλωθεί κανονικά στην Basket League ή δεν θα προλάβει οπότε είναι πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει αν πάρει την ομάδα. Το θέμα όμως, αν όλα θα γίνουν σε χρόνο μηδέν και θα στηθεί η νέα ομάδα άμεσα, για να μπορέσει έτσι ο νέος Πανιώνιος να παίξει στην κατηγορία και να μην πάει σε εθελούσια αποχώρηση με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, ο οποίος έχει κλείσει για να είναι ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων» με τη νέα διοίκηση, τόνισε μεν σε ποστ που έκανε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα και να πει αν η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος ή όχι, επειδή ο χρόνος πιέζει.



Και όντως ο χρόνος πιέζει, διότι η ομάδα πρέπει να προλάβει να κάνει πάρα πολλά για να παίξει στην Basket League.



Και δύσκολα μπορούν να γίνουν όλα αυτά με τη κλεψύδρα να είναι ήδη ανάποδα.

Ο Πανιώνιος πρέπει μέχρι την Πέμπτη να έχει κάνει μια σειρά ενεργειών που φαντάζουν απίθανο να επιτευχθούν μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

Ο Πανιώνιος πρέπει:

-Να φτιάξει τον φάκελό του ως την Πέμπτη, να τον παρουσιάσει και να τον στείλει στην ΕΕΑ για έγκριση.

-Να βρει παίκτες, να υπογράψει και να καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ 8 επαγγελματικά συμβόλαια για να αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ το Σάββατο (3/10) και να γλιτώσει έτσι την τιμωρία (βάσει του κανονισμού) των -2 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και το επόμενο.



-Ακόμα κι αν βρει τους 8 επαγγελματίες μίνιμουμ που χρειάζονται θα πρέπει να τους περάσει από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (υπογραφές κλπ), αλλά να τους περάσει και από τα απαραίτητα τεστ για τον Covid-19

-Να έχει νέες εμφανίσεις, να έχουν οργανωθεί όλα άψογα.

Όχι πως όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Το θέμα είναι όμως, ότι με το πιστόλι του χρόνου είναι στον κρόταφο της ομάδας και χρειάζεται ένα θαύμα για να προλάβουν να γίνουν όλα αυτά και να αποφευχθεί το «μπαμ».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2020 10:48 #239536 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ζητήσει να αναβληθεί το ματς που καλείται να δώσει με τον Άρη στην πρεμιέρα της Basket League (10/11), λόγω προγράμματος Γολγοθά.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την προσεχή εβδομάδα ένα πρόγραμμα αληθινό… Γολγοθά και όλα δείχνουν ότι είναι από τρομερά δύσκολο έως απίθανο να παίξει στην πρεμιέρα της Basket League κόντρα στον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα ζητήσει από τον ΕΣΑΚΕ να αναβάλει το ματς των «πράσινων» με τους «κίτρινους» και να το μεταθέσει σε νέα ημερομηνία.

Κάποια σενάρια λένε μάλιστα ότι το αίτημα της αναβολής μάλλον έχει πέσει ήδη στο τραπέζι.



Το πρόγραμμα του «τριφυλλιού» την προσεχή εβδομάδα είπαμε ότι είναι αληθινό βουνό και δεν υπάρχει υπερβολή σε αυτό.



Ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή 9/10 θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των «αιωνίων» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 2η Αγωνιστικής της Euroleague.

Την επόμενη μέρα (Σάββατο 10/10) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η φετινή Basket League. Ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Το ματς με τους «κίτρινους» δεν μπορεί να γίνει φυσικά το Σάββατο 10/10, καθώς δεν θα έχουν περάσει 24 ώρες από το προηγούμενο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Euroleague.

Έτσι το ματς με τον Άρη θα πρέπει να γίνει στις 11/10. Ελα, όμως, που δεν είναι τόσο εύκολο.



Την εβδομάδα που ακολουθεί υπάρχει διπλή αγωνιστική στην Euroleague. Ολες τις ομάδες περιμένει διαβολοβδομάδα τότε,



Ο Παναθηναϊκός καλείται να παίξει στις 13/10 με την Villeurbanne στην Γαλλία και στις 15/10 θα πρέπει να πάει στην Βαρκελώνη της Ισπανίας για να παίξει με την Barcelona.

Αυτά λοιπόν, που λέγαμε περί προγράμματος Γολγοθά ισχύουν και έτσι όλα δείχνουν ότι το πιθανότερο είναι να ζητήσει ο Παναθηναϊκός αναβολή του ματς της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Άρη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2020 10:35 #239559 by Βασίλης Φρίγκας
Η Trento κέρδισε (93-86) εκτός έδρας την Bursaspor, η Buducnost επιβλήθηκε της Brescia 93-81, ενώ η Malaga νίκησε την Boulogne 96-88 στην πρεμιέρα του Eurocup.

H αυλαία στο Eurocup άνοιξε χθες (29/9) με 3 ματς. Στον όμιλο με ελληνικό ενδιαφέρον, τον Δ’ όπου είναι ο Προμηθέας (παίζει σήμερα 30/9 στις 19:30 στην Πάτρα με την Gran Canaria η Trento κέρδισε (93-86) εκτός έδρας την Bursaspor.

Οι Ιταλοί ήταν πίσω στο σκορ στα 3 πρώτα δεκάλεπτα, αλλά στο τέταρτο πάτησαν γκάζι και με ηγέτη τον τρομερό χθες Brown (17 πόντοι με 7/9 βολές, 2/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ) πήραν το πολύτιμο «διπλό».

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 49-40, 65-67, 86-93.

Ντέρμπι έγινε στο Μαυροβούνιο. Η Buducnost και η Brescia έδωσαν μάχη σώμα με σώμα, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήραν τη νίκη με 93-81 με ηγέτη τον Ivanovic, που είχε 24 πόντους με 12/13 βολές, 3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ασίστ, 11 κερδισμένα φάουλ, 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 42-43, 65-65, 93-81.

Στην Ανδαλουσία η Malaga με μπροστάρη τον Abromaitis (14π., 7ριμπ.) επιβλήθηκε με 96-88 της Boulogne.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, `54-40, 76-64, 96-88.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης Αγωνιστικής

Group A

Bahcesehir Koleji Istanbul - JL Bourg en Bresse (30/9, 19:00)

Joventut Badalona - Partizan Belgrade (30/9, 21:45)

Umana Reyer Venice - UNICS Kazan (30/9, 21:45)



Group B

Buducnost - Germani Brescia 93-81

Unicaja Malaga - Boulogne 96-88

Ratiopharm Ulm - Mornar Bar (30/9, 20:30)



Group C

Lietkabelis Panevezys - Virtus Bologna (30/9 19:00)

Lokomotiv Kuban - Telenet Giants Antwerp (30/9, 19:30)

Andorra - AS Monaco (30/9, 21:00)



Group D

Bursaspor - Trento 86-93

Προμηθέας - Gran Canaria (30/9, 19:30)

Nanterre - Cedevita Olimpija Ljubljana (30/9, 21:00)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2020 10:36 #239560 by Βασίλης Φρίγκας
Οι υποβιβασμοί του Πανιωνίου από την 1η κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και η απειλή να παίξει στο Τοπικό για πρώτη φορά έπειτα από 47 χρόνια.

Το διάλειμμα από το 2015 έως το 2017 έμοιαζε να είναι απλά η εξαίρεση στον κανόνα για τον Πανιώνιο. Ποιον κανόνα; Αυτόν που γνωρίσαμε εδώ και τόσες δεκαετίες, ότι δηλαδή η 1η κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος (είτε Α’ Εθνική επονομάζεται αυτή, είτε Α1 και Basket League) και ο “ιστορικός” πηγαίνουν μαζί.

Όχι πια.

Η αδυναμία εύρεσης χρηματοδότη για την ΚΑΕ και η συνακόλουθη απόφαση του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου να ρίξει τους τίτλους τέλους για τον Πανιώνιο στη Basket League, οδηγούν αυτομάτως στον 4ο υποβιβασμό του ιστορικού συλλόγου από την 1η κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, έπειτα από αυτούς του 1971, του 1981 και του 2015. Μόνο που αυτή τη φορά η κατάσταση είναι ακόμα πιο δυσοίωνη απ’ ότι πριν από πέντε χρόνια, όταν υποβιβάστηκε οικειοθελώς στη Β’ Εθνική (αντί στην Α2) για να “καθαρίσει” από τα χρέη.

Πλέον, ο πιθανότερος προορισμός για τον ιστορικό σύλλογο της Νέας Σμύρνης δεν είναι η Β’ Εθνική, αλλά η ΕΣΚΑΝΑ. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε ο Πανιώνιος θα παίξει σε τοπικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1973, όταν ακόμα δεν υπήρχε Γ’ Εθνική. Το οξύμωρο της ιστορίας; Πριν από 15 μέρες (στις 14 Σεπτεμβρίου) ο Πανιώνιος έκλεισε 130 χρόνια ιστορίας...



Όπως και να ‘χει, η Basket League θα διοργανωθεί χωρίς τον Πανιώνιο στην 1η κατηγορία για 11η φορά από τότε που συστάθηκε η Α’ Εθνική κατηγορία, τη σεζόν 1963-64. Για την ιστορία, οι σεζόν 1963-64, 1964-65, 1965-66, 1966-67, 1971-72, 1972-73, 1973-74, 1980-81, 2015-16, 2016-17 ήταν οι προηγούμενες 10 που δεν περιείχαν την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Η Basket League, δε, θα... επιστρέψει στα χρόνια του ερασιτεχνικού μπάσκετ τη νέα χρονιά. Βλέπετε, η τελευταία φορά που διοργανώθηκε πρωτάθλημα με 12 ομάδες, ήταν τη σεζόν 1991-92, την τελευταία πριν από τη δημιουργία του ΕΣΑΚΕ (ή καλύτερα ΕΣΑΚ, όπως ονομαζόταν τότε) και της εισόδου του ελληνικού μπάσκετ στον επαγγελματισμό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2020 10:37 #239561 by Βασίλης Φρίγκας
Η απόφαση του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου για αποχώρηση του Πανιωνίου από το πρωτάθλημα δημιουργεί ντόμινο, οδηγεί τον ΕΣΑΚΕ σε αλλαγή του προγράμματος της Basket League, αλλά όχι σε αναβολή της πρεμιέρας, ενώ πιθανότατα 1 ομάδα θα υποβιβαστεί στο τέλος της χρονιάς.

Η απόφαση του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου να ρίξει τους «τίτλους τέλους» του Πανιωνίου και να ανακοινώσει την αποχώρηση του ιστορικού συλλόγου από το πρωτάθλημα προκαλεί ντόμινο εξελίξεων και αλλαγών στην Basket League.

Κατ’ αρχάς η «πτώση» του Πανιωνίου επηρεάζει το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί.



Ο ΕΣΑΚΕ μετά την απόφαση αυτή οδηγείται πιθανότατα τον σε αλλαγή του προγράμματος των αγώνων της Basket League μέσω νέας κλήρωσης.



Όλα αυτά πάντως, δεν θα προκαλέσουν όπως όλα δείχνουν προβλήματα και δεν θα επηρεάσουν την αυλαία του πρωταθλήματος.

Όπως φαίνεται ο ΕΣΑΚΕ δεν θα προχωρήσει σε αναβολή της πρεμιέρας, που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου και η έναρξη της σεζόν θα γίνει κανονικά εκείνη την ημέρα. Με άλλο πρόγραμμα αγώνων, βέβαια.

Από την άλλη η αποχώρηση του Πανιωνίου αλλάζει όπως όλα δείχνουν τα δεδομένα και στο θέμα των ομάδων που θα πέσουν στο τέλος της χρονιάς. Απ’ ότι φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο είναι να πέσει 1 μόνο ομάδα στην Α2 στο τέλος της σεζόν.



Αυτό βέβαια, ίσως προκαλέσει ντόμινο και νέα αναδιάρθρωση για την επόμενη χρονιά 2021-11 στην Basket League. Να ξεκαθαριστεί δηλαδή πόσες ομάδες από την Α2 θα ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2021-22 και με πόσες ομάδες συνολικά θα γίνει το επόμενο πρωτάθλημα της πρώτη τη τάξει κατηγορίας.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά το «επίσημο» τέλος του Πανιωνίου από την Basket League.

O Γιώργος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε ήδη πριν λίγο τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για την απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα.

Η «απόσυρση» όμως, θα πάρει επίσημη μορφή όταν ο Πανιώνιος καταθέσει το επίσημο έγγραφο αποχώρησης και η ΕΕΑ «κόψει» και επίσημα τον σύλλογο (αφού δεν θα έχει φάκελο και θα έχει ενημερώσει ότι αποχωρεί) από την κατηγορία. Τότε ο ΕΣΑΚΕ θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις για το πρόγραμμα και τις άλλες αλλαγές που θα γίνουν λόγω του Πανιωνίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Oct 2020 11:18 #239584 by Βασίλης Φρίγκας
Αυλαία στην Ευρωλίγκα σήμερα και μετά το Γιούροκαπ που πλήρωσε ο ALEX αναλύει και προτείνει από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση!!!

Καλό και ευλογημένο μήνα με υγεία και όλα τα καλά του Θεού σε όλους εύχομαι από καρδιάς. Πλήρωσε χθες η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα, καθώς η Λοκομοτίβ Κούμπαν με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο διέσυρε την μέτρια Αντβέρπ. Ποιοτικότερη ομάδα η Λοκομοτίβ και το τόνισα πως η Αντβέρπ θα παλέψει αλλά μέχρι εκεί που θα τελειώσουν οι δυνάμεις της. Στο άλλο παιχνίδι Μπαχτσεσεχίρ-Μπουργκ έγινε μεγάλο πάρτι και το OVER 156 και 160 συνολικών πόντων ήταν δώρο που το ξετυλίξαμε και το παραλάβαμε με μεγάλη χαρά.

1η Οκτωβρίου λοιπόν και έχουμε αυλαία στην Ευρωλίγκα με πέντε σημερινές αναμετρήσεις και τέσσερις στο αυριανό πρόγραμμα. Μια Ευρωλίγκα που λόγω την πανδημίας θα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και πολλά σκαμπανεβάσματα των ομάδων καθώς όλο και κάποιος θα νοσήσει και θα αναγκαστεί να μένει αρκετά εκτός από την υπόλοιπη ομάδα. Πολλά ταξίδια και προσέχουμε τις ομάδες που θα ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο τη φετινή σεζόν και κυρίως αυτές που ΔΕΝ έχουν τσάρτερ σε όλες τους τις πτήσεις. Όπου φτωχός και η μοίρα που λέει και η παροιμία, έτσι και εδώ τα κριτήρια είναι διαφορετικά (που δεν θα έπρεπε) για κάποιες ομάδες καθώς μία ομάδα με δικό της αεροπλάνο θα μπορέσει να φτάσει σε οποιοδήποτε προορισμό μέσα σε τρεις ώρες ενώ αυτές που δεν έχουν θα ταξιδεύουν και δύο μέρες!!! Είναι δίκαιο αυτό? Τι κάνει η διοργανώτρια αρχή για αυτό? Πρόβλεψε κάτι που θα βοηθήσει τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες? Εγώ ρωτάω αλλά εγώ απαντάω τελικά, με το πρόβλημα να είναι μεγάλο και ακόμη δεν αρχίσαμε.



Επίσης έχουμε και τους άλλους δύο προημιτελικούς για το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της ΑΕΚ που θέλει μέσα στο ΟΑΚΑ να ξανά-σηκώσει το τρόπαιο!!! Πάμε να δούμε λοιπόν όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα και τι κρατάμε από τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Προσοχή γιατί η Ευρωλίγκα κρύβει πάντα παγίδες και ιδιαίτερα τώρα που είναι αρχή και ακόμα δεν έχουν μονταριστεί οι περισσότερες ομάδες.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Εφές Αναντολού-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η Εφές κράτησε όλους τους παίκτες από την περσινή εξαιρετική ομάδα που δημιούργησε ο κόουτς Αταμάν και είναι ένα από τα φαβορί για τετράδα. Ακριβή ομάδα, έμπειρη και με εξαιρετικές επιθετικές αρετές. Παίζει αρκετά με το τρίποντο και της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ. Η Ζενίτ με τον Πασκουάλ στο τιμόνι και μάνατζερ τον Μάνο Παπαδόπουλο θέλει να κάνει μια καλή χρονιά και γιατί όχι και 8άδα. Έχει κάνει κάποιες καλές κινήσεις αλλά δεν έχει την «βαριά» φανέλα και μου φαίνεται αρκετά σοφτ. Δύσκολα τα πράγματα σήμερα για την ομάδα από την Αγία Πετρούπολη καθώς η Εφές και καλύτερη χημεία έχει και ποιοτικότερο σύνολο είναι. Άσος.



Επόμενη αναμέτρηση είναι το Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις. Νέα εποχή στο λιμάνι με την επιστροφή Μπαρτζώκα και την έλευση του εξαιρετικού γκαρντ Κώστα Σλούκα. Ο Ολυμπιακός θέλει να δημιουργήσει νέα ομάδα που θα είναι αθλητική και θα βγάζει ενέργεια σε όλες τις γραμμές του παρκέ. Πιστεύω πως είναι καλύτερος από πέρσι σε όλες τις θέσεις εκτός από τη γραμμή των ψηλών που έφυγε ο κορυφαίος Μιλουτίνοφ και δεν ήρθε κάποιος ψηλός φόβητρο στην ρακέτα των ερυθρολεύκων. Θέλει χρόνο και παιχνίδια για να δέσει αλλά μαθαίνω γίνεται εξαιρετική δουλειά από το προπονητικό τιμ. Η Ζαλγκίρις είναι νέα ομάδα με καινούργιο άπειρο προπονητή και με 70% διαφορετικό ρόστερ. Το μεγάλο όπλο η έδρα και ο κόσμος της φέτος δεν θα την ενισχύσουν τόσο όσο έχουμε συνηθίσει και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τους Λιθουανούς. Στα παιχνίδια προετοιμασίας έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά και αρκετές αδυναμίες όταν πιέστηκε. Δεν έχει βάθος και γενικά θα είναι μέτρια. Πιστεύω πως ο σοβαρός Ολυμπιακός θα κερδίσει και σχετικά εύκολα. Άσος.



Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου το επόμενο παιχνίδι. Η Μακάμπι του κόουτς Σφαιρόπουλου θέλει να κάνει την υπέρβαση αλλά δυστυχώς και εδώ η απουσία του κόσμου μπορεί να της στοιχίσει. Πάντα η έδρα της ήταν καυτή και μάλιστα τελευταία που σουλουπώθηκε καθώς ο Έλληνας τεχνικός έβαλε αρχές στο παιχνίδι της. Η Μακάμπι είναι αθλητική ομάδα με ισορροπία σε όλες τις γραμμές έχοντας βέβαια ως πρώτο στόχο την 8άδα. Η Άλμπα μπορεί να μην έχει ακριβά συμβόλαια και μεγάλα ονόματα, αλλά ο κόουτς Ρενέσες κάνει εκπληκτική δουλειά και όλοι παίζουν για την ομάδα και αυτό αποτυπώνεται στο παρκέ. Αν και άλλαξε αρκετούς παίκτες κλειδιά έχει τρομερή ομοιογένεια και θα κάνει εκπλήξεις αν την υποτιμήσεις. Η Μακάμπι είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά το χάντικαπ των 12 πόντων είναι αρκετά μεγάλο και μένουμε μακριά. Καλύτερο το OVER 86 συνολικών πόντων της Μακάμπι καθώς η γερμανική Άλμπα παίζει άμυνα με τα μάτια!!!

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Βαλένθια-Βιλερμπάν. Η ισπανική ομάδα φέτος έριξε χρήμα στην αγορά και έχει βάλει υψηλούς στόχους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ενισχύθηκε και της μένει να αποκτήσει χημεία και να βγάλει τους αυτοματισμούς που θέλει. Ποιότητα έχει και βάθος πλέον στον πάγκο της. Η Βιλερμπάν είναι αθλητική ομάδα που όμως δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να τονίσουμε. Θα παίζει αρκετά σκληρά στα όρια του φάουλ και ότι καλύτερο προκύψει καθώς επιθετικά είναι μέτρια. Θα κάνει ζημιές αλλά όταν την «διαβάσουν» θα έχει πρόβλημα. Ανώτερη η Βαλένθια σε όλες τις γραμμές πιστεύω θα κερδίσει. Άσος.



Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μπαρτσελόνα έχει το ακριβότερο ρόστερ της διοργάνωσης και φέτος έχει καπετάνιο στον πάγκο της τον πανέξυπνο και μπασκετόφατσα κόουτς Γιασικεβίτσιους. Τρομερό υλικό και γεμάτες όλες οι γραμμές. Απλά θα πρέπει να μάθει να παίζει έξυπνα και το μπάσκετ που θέλει ο νέος της προπονητής και να μην στηρίζεται στο ατομικό ταλέντο αλλά στην ομαδικότητα και στις συνεργασίες που θα προκύψουν. Νέο πρόσωπο ο Νικ Καλάθης που εκτιμώ θα «ζωγραφίζει» με τις ασίστ του. Δεν βρίσκεται ούτε στο 50% εκτιμώ από αυτά που είδα μέχρι τώρα και θέλει χρόνο. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη μεριά ενισχύθηκε κυρίως στην ρακέτα με τον Σενγκέλια και τον Μιλουτίνοφ να ψηλώνουν τους Ρώσους και έχουμε και την επιστροφή του Κλάιμπερν από πολύμηνο σοβαρό τραυματισμό. Ομάδα εξαιρετική με μαέστρο τον δικό μας Δημήτρη Ιτούδη και βέβαια με στόχο τι άλλο την κορυφή. Ντέρμπι μεγάλο και είναι νωρίς για προγνωστικά εδώ καθώς θα πέσουν κορμιά και εκτιμώ πως καλό είναι να το δούμε και όχι να το ποντάρουμε. ΝΟ ΒΕΤ!!!

Από το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA στην αναμέτρηση Νίμπουργκ-ΑΕΚ θα ποντάρω στο OVER 160 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες διαθέτουν πλούσιο επιθετικό ταλέντο και αμυντικά έχουν αδυναμίες. Θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τη νίκη με την ελληνική ομάδα να είναι λίγο καλύτερη βάση ρόστερ αλλά θα πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο και όχι μόνο στα λόγια. Είναι διψασμένη η ΑΕΚ και προέρχεται από το σοκ-αποκλεισμό στο Σούπερ Καπ και πιστεύω αυτό να της χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου.



Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Εφές Αναντολού -7.5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ολυμπιακός -6.5

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: OVER 86.5 συνολικούς πόντους η Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Βαλένθια -8.5



Η πρόταση μου από το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA είναι

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΕΚ: OVER 160.5 συνολικούς πόντους



Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Εφές Αναντολού -4.5

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Βαλένθια -4.5



ΥΓ. Ζούμε σε μια περίοδο πολυφωνίας και κακοφωνίας. Όλοι μιλούν για όλα, χωρίς να βάζουν ερωτηματικό στα γραφόμενα ή λεγόμενα τους. Ξαφνικά όλοι απόκτησαν γνώσεις περί παντός επιστητού. Ο Πλάτων όμως γράφει κάτι που αρμόζει στους δοκησίσοφους της εποχής μας: “ Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες. Γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν ”;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification