Riot Games: Γενική συζήτηση

20 Jan 2023 09:38 #269244 by Nikos Georgopoulos
Απολύσεις στη Riot Games




46 άτομα έχασαν τη θέση τους.

Η Riot Games ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 46 απολύσεις , σε εργαζόμενούς της, καθώς "θα επηρεαστούν συνολικά 46 Rioters" (σ.σ. για τους μη γνώστες, οι εργαζόμενοι της Riot ονομάζονται...Rioters).

Η εταιρεία δήλωσε: "Αυτό είναι μέρος της κανονικής πορείας της επιχείρησής μας: Κάνουμε περιοδικά αλλαγές στη δομή και τις ομάδες μας με βάση αυτά που πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε το καλύτερο περιεχόμενο και εμπειρίες για τους παίκτες. Ποτέ δεν παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις επιπόλαια και θα ξεκινάμε πάντα από το σημείο όπου θέλουμε να διατηρήσουμε τους Rioters και να τους δίνουμε να επικεντρώνονται στις υψηλότερες προτεραιότητές μας. Αν και αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος."

Αυτή τη στιγμή η Riot Games έχει ανοιχτές 150 θέσεις παγκοσμίως. Οι απολύσεις ξεκίνησαν ήδη από σήμερα, σύμφωνα με τον Jacob Wolf, ρεπόρτερ των eSports.

Τέλος, η Unity θυμίζουμε ότι απέλυσε σχεδόν 300 εργαζόμενους και η Microsoft ξεκινάει το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων, καθώς 10.000 άτομα θα χάσουν την θέση τους μέχρι το τέλος της χρονιάς, αριθμός που ισοδυναμεί στο 5% της εταιρείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jan 2023 10:53 #269303 by Nikos Georgopoulos
Hackers έκλεψαν τον κώδικα του League of Legends και ζητούν λύτρα από την Riot Games




Η οποία αρνείται να πληρώσει.

Μία ομάδα από hackers έκλεψαν τον κώδικα (source code) του League of Legends και απείλησαν την Riot Games ζητώντας λύτρα.

Η Riot Games πέρασε ένα δύσκολο μήνα, καθώς απέλυσε 46 άτομα και οι δυσκολίες συνεχίζονται. Οι hackers απείλησαν την εταιρεία για διαρροή ζητώντας λύτρα, ενώ η Riot Games ανακοίνωσε στο Twitter για την απειλή αυτή, διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα των παικτών δεν έχουν επηρεαστεί.

Ο source code διέρρευσε για τα League of Legends, Teamfight Tactics και μία εφαρμογή anticheat παλαιού τύπου. Η Riot Games αρνήθηκε να πληρώσει. Ο κώδικας περιέχει ορισμένα πειραματικά χαρακτηριστικά που είναι σε prototype στάδιο, άρα μπορεί να μπουν (ή όχι) στο παιχνίδι. Πάντως, η διαρροή του source code μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να δούμε νέες εφαρμογές cheating και κενά ασφαλείας να αποκαλύπτονται. Η Riot Games δήλωσε ότι θα επιλύσει τα όποια θέματα το συντομότερο δυνατό. 


Earlier this week, systems in our development environment were compromised via a social engineering attack. We don’t have all the answers right now, but we wanted to communicate early and let you know there is no indication that player data or personal information was obtained.

— Riot Games (@riotgames) January 20, 2023

Οι developers των League of Legends και Teamfight Tactics θα παρέχουν ξεχωριστά updates για τα δύο αυτά games, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η διαρροή επηρεάζει τα games αυτά. Επίσης, η Riot Games υποσχέθηκε μια πλήρη αναφορά για την επίθεση των hackers.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2023 12:03 #270892 by Nikos Georgopoulos
Ο designer του Control άνοιξε νέα εταιρεία ανάπτυξης, σε συνεργασία με την NetEase




Ονομάζεται AnchorPoint Studio.

Ο designer του Control, Paul Ehreth, άνοιξε την εταιρεία ανάπτυξης AnchorPoint Studios, σε συνεργασία με την NetEase.

Η AnchorPoint θα αναπτύξει ΑΑΑ Action Adventure games για PC και κονσόλες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι πρώτη της δουλειά. Τα γραφεία της θα βρίσκονται σε Βαρκελώνη και Seattle. Ο Ehreth είχε μεταξύ άλλων τον ρόλο του lead designer στο Control και special thanks στο Halo 5.

Η NetEase έχει ξεκινήσει πρόσφατα να επεκτείνεται στην Δύση με παράδειγμα την ίδρυση της εταιρείας Spliced στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία αποτελείται από πρώην εργαζόμενους των Epic Games, Rockstar και EA. Επιπλέον ανοίγει νέα εταιρεία ανάπτυξης στο Montreal του Καναδά, με τον δημιουργό της σειράς Watch Dogs. Πρόσφατα όμως σταμάτησε την επί χρόνια συνεργασία της με την Activision Blizzard στην οποία έκανε και μήνυση για 43.5 εκατομμύρια δολάρια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 18:02 #271101 by Nikos Georgopoulos
Έρχεται νέος CEO στη Riot Games




Θα αναλάβει μέσα στο 2023.

Η Riot Games θα έχει έναν νέο CEO μέσα στο 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Riot Games, Nicolo Laurent, θα παραιτηθεί φέτος μετά από έξι χρόνια. Θα τον διαδεχθεί ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας, Dylan Jadeja.

Ο Laurent, ο οποίος έχει περάσει 14 χρόνια σε ηγετικές θέσεις στη Riot, είπε στους εργαζόμενους ότι παραιτείται για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Θα παραμείνει στη Riot σε συμβουλευτικό ρόλο μόλις ολοκληρωθεί η παράδοση στον επόμενο CEO

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Dylan Jadeja δουλεύει στη Riot από το 2011 και διορίστηκε πρόεδρος το 2017. Από τότε η Riot λέει ότι "ήταν ένας από τους βασικούς ηγέτες στη διαμόρφωση της στρατηγικής της Riot Games και στην προώθηση της κουλτούρας μας". Δεν αλλάζουν πάρα πολλά σχετικά με τη συνολική στρατηγική της εταιρείας. Η μετάβαση της ηγεσίας θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, με τη διαδικασία να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ένα email που εστάλη στους εργαζόμενους της Riot, ο Laurent εξήγησε τους προσωπικούς λόγους πίσω από την απόφασή του, ενώ διαβεβαίωσε τους Rioters ότι δεν θα μετακομίσει σε άλλη εταιρεία ή δεν θα ξεκινήσει μια νέα. Εξήγησε επίσης την διαδικασία που ακολούθησε για την επιλογή του Jadeja ως διαδόχου του, λέγοντας ότι η Riot Games «κοίταξε τόσο μέσα όσο και έξω από την εταιρεία για να βρει τον καλύτερο άνθρωπο για αυτόν τον ρόλο και για το επόμενο κεφάλαιο της εταιρείας».

Ο Jadeja έστειλε επίσης ένα μήνυμα στους εργαζομένους επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για την εταιρεία και τους συνεχείς στόχους της. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι θα αφιερώσει τους επόμενους μήνες ασχολούμενος με τα διάφορα τμήματα της Riot Games για να «κάνει απολογισμό του που βρισκόμαστε και να κατανοήσει βαθύτερα τι λειτουργεί και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα». Τέλειωσε με μια παραδοχή ότι «μπορεί να κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά από αυτά που είχα πριν από εμένα», αλλά ότι θα εξακολουθούσε να επιδιώκει τον ίδιο στόχο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2023 01:05 #273430 by Nikos Georgopoulos
Νέο MMORPG από τον Ghostcrawler, πρώην developer των Riot Games και Blizzard




Η επίσημη αποκάλυψη αναμένεται σύντομα.

Ο Greg Street, πρώην developer των Riot Games και Blizzard, γνωστός και ως Ghostcrawler, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα νέο MMORPG με την ομάδα του η οποία θα αποτελείται από πολλούς βετεράνους της βιομηχανίας. Η επίσημη ονομασία του MMORPG, καθώς και το όνομα της νέας αυτής ομάδας ανάπτυξης θα αποκαλυφθούν σύντομα.


My name is Greg. Until this year I worked at Riot Games and before that, Blizzard. But I have a new studio stacked with industry veterans, and we are about to announce, in an unconventional way, both it AND our new MMORPG. Because we want to be an unconventional studio.

— Greg Street (@Ghostcrawler) October 31, 2023

Ο Street είχε εργαστεί στο World of Warcraft από το 2008 ως το 2013 και πιο συγκεκριμένα στα expansions Wrath of the Lich King και Mists of Pandaria. Στην Riot Games βοήθησε στην ανάπτυξη του MMO που ετοιμάζει η δημιουργός του League of Legends. Από την Riot Games αναχώρησε λόγο προσωπικών και επαγγελματικών λόγων, όπως δήλωσε και πάνω στο νέο του project δουλεύει από τον Απρίλιο του 2023. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο project και η ομάδα ανάπτυξης θα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα.

Η επίσημη αποκάλυψη αναμένεται σύντομα, όπου και θα μάθουμε αρκετές παραπάνω λεπτομέρειες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2023 01:07 #273631 by Nikos Georgopoulos
Η Riot Games ακύρωσε τις αλλαγές στα Riot IDs μετά τις αντιδράσεις των χρηστών




Αλλάξτε δωρεάν το ID σας μέσα σε 3 μήνες.

Η Riot Games αναίρεσε τις αλλαγές που είχε προγραμματίσει να κάνει στα Riot Ids, μετά την παγκόσμια κατακραυγή.

Η Riot ήθελε να μεταφέρει όλους τους λογαριασμούς των παικτών σε ένα Riot ID και μετά να βάλει όριο στις φορές που θα μπορούσε κάποιος να αλλάξει ID. Επίσης είχε σκοπό να χρεώνει με 10 δολάρια τις πιθανές επόμενες αλλαγές των IDs. Βέβαια τώρα η Riot είπε ότι μετά τις γενικότερες αντιδράσεις που υπήρξαν από παίκτες σε όλο τον κόσμο, θα γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στα σχέδια της. Θα προχωρήσει κανονικά τα σχέδια που είχε όσον αφορά τα Riot IDs αλλά δεν θα θέσει σε ισχύ τον περιορισμό της μίας αλλαγής ανά 365 μέρες. Πλέον θα επιτρέπει τους παίκτες να αλλάζουν δωρεάν το ID τους μέσα σε ένα διάστημα 90 ημερών.

Μετά από όλα αυτά η Riot έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε:’’ Θέλουμε να περάσουμε ένα μοντέλο που θα σας κάνει να σκέφτεστε και δεύτερη φορά αν θα αλλάξετε ID, αυτό το μοντέλο το έχουμε εφαρμόσει ήδη για τα Summoner,Blue Essence και για το RP. Πλέον ήρθε η ώρα να γίνουν και για τα Riot IDs αυτές οι αλλαγές. Με αυτό το νέο σχέδιο πιστεύουμε ότι βρήκαμε την σωστή ισορροπία, αν αποδειχθεί ότι με αυτό το σχέδιο δεν πετυχαίνουμε αυτά που θέλουμε υπάρχει πάντα ανοικτός ο δρόμος για να γίνουν αλλαγές στο μέλλον, όπου μπορεί να περιλαμβάνουν γρηγορότερες αλλαγές ονόματος στο Riot ID για παράδειγμα. Υπήρξαν περιπτώσεις που μέσα στο ίδιο παιχνίδι ήταν δύο παίκτες με ακριβώς το ίδιο όνομα. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε από την εφαρμογή του Riot ID αυτό το φαινόμενο γινόταν πολύ πιο σπάνια, αλλά βέβαια πλέον έχουμε ενημερώσει τα game scoreboards έτσι ώστε να εμφανίζεται και ένα hashtag δίπλα από τους παίκτες που έχουν το ίδιο όνομα. Πλέον έτσι πατώντας κάποιος πάνω σε αυτό το hashtag θα μπορεί να βλέπει και το ID του και έτσι θα αποφεύγονται πλέον τα μπερδέματα.’’


We’ve made some updates to the Riot ID switchover, starting Nov. 20:

Paid name changes ➡️ now no cost for changes
365 days to name change ➡️ now 90 days to change

Read more here: t.co/l7NLZEBYVa pic.twitter.com/iYU5lbcn4t

— Riot Games (@riotgames) November 17, 2023

Για τους δημιουργούς περιεχομένου και για τους παίκτες των eSports που θα επηρεαστούν από αυτές τις αλλαγές η Riot είπε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζει τις πιθανές λύσεις και θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jan 2024 21:42 #274759 by Nikos Georgopoulos
Η Riot Games απέλυσε 530 άτομα και έκλεισε την Riot Forge




"Η εταιρεία είναι σε κίνδυνο".

Η Riot Games δεν είχε καθόλου καλά οικονομικά για το 2023 και ως εκ τούτου απέλυσε 530 εργαζόμενους και έκλεισε την Riot Forge!

Ο αριθμός απολύσεων αντιστοιχεί στο 11% του εργατικού δυναμικού της. Η είδηση δημοσιεύθηκε στο blog της Riot Games όπου ο A. Dylan Jadeja, Διευθύνων Σύμβουλος της Riot Games, έγραψε: "Είμαι υπόλογος για τις αλλαγές που κάνουμε και πού οδηγούμαστε στο μέλλον. Έτσι, νομίζω ότι είναι είναι σημαντικό για μένα να μοιραστώ πώς φτάσαμε εδώ και πώς θα λειτουργήσουν οι επόμενες μέρες".

Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο ο Jadeja ισχυρίζεται ότι γίνονται οι απολύσεις είναι επειδή, το 2019, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει «νέες εμπειρίες» και να διευρύνει την λίστα των games της. Η εταιρεία αναγκάστηκε να φέρει περισσότερους ανθρώπους μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Ο Jadeja συνεχίζει εξηγώντας ότι η Riot Games είναι «μια εταιρεία χωρίς αρκετά έντονη εστίαση» και πολλές από τις «σημαντικές επενδύσεις» που έχουν γίνει δεν αποδίδουν με τον τρόπο που περιμέναμε. "Το κόστος μας έχει αυξηθεί σε σημείο που δεν είναι βιώσιμο και δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς ή αποτυχίες – κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για μια δημιουργική εταιρεία όπως η δική μας. Όλα αυτά θέτουν τον πυρήνα της επιχείρησής μας σε κίνδυνο."

Σύμφωνα με τον Jadeja, το στούντιο προσπάθησε να αποφύγει τις απολύσεις βάζοντας ανθρώπους να εργάζονται σε διαφορετικά projects, επιβραδύνοντας το ποσοστό προσλήψεων και ακόμη και θέτοντας παγώματα προσλήψεων.

"Μια απόφαση όπως αυτή έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων και στην κουλτούρα της Riot. Δεν το κάνουμε για να ησυχάσουμε τους μετόχους ή για να χτυπήσουμε κάποιο αριθμό τριμηνιαίων κερδών – πήραμε αυτήν την απόφαση επειδή είναι ανάγκη. Είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε μια μακροπρόθεσμη εστίαση στους παίκτες".

Ο Jadeja συνεχίζει λέγοντας ότι ορισμένοι υπάλληλοι της Riot θα αρχίσουν να λαμβάνουν emails που θα τους ενημερώνουν ότι έχουν απολυθεί. Μετά από αυτό, κάθε υπάλληλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί "με τον προϊστάμενό του και να συζητήσει τα επόμενα βήματα εντός 48 ωρών", αλλά η διαδικασία για να γίνει αυτό "μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί".

Όσοι έχασαν τους ρόλους τους και δεν μετακινούνται σε νέες θέσεις θα λάβουν τα εξής:

Αποζημίωση λόγω απόλυσης
Μπόνους μετρητών
Πίστωση για ιατρικές υπηρεσίες
Play Fund, Wellness Fund
Μετοχές
Υπολογιστή
Υποστήριξη στην καριέρα τους
Πρόγραμμα βοήθειας Rioter
Υποστήριξη Visa
Πρόσβαση σε email της Riot Games

Κοντά στο τέλος της ανάρτησης του blog post, ο Jadeja δηλώνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει σε όλα της τα gamesκαι να δεσμεύεται στα «esports και την ψυχαγωγία». Αλλά λόγω των απολύσεων, αυτό θα επηρεάσει ορισμένα από τα games της, όπως το Legends of Runeterra. Στο εξής, το στούντιο θα μειώσει την ομάδα του και θα στρέψει την εστίασή του στη λειτουργία παιχνιδιού PvE «Path of Champions». Επιπλέον, η εταιρεία θα κλείσει την Riot Forge μετά την κυκλοφορία του Bandle Tale. Το παράρτημα αυτό δημιουργήθηκε το 2019 και είχε ως στόχο να φέρει στην Riot Games κάποια νέα indie games στο σύμπαν του League of Legends, τα οποία όμως απέτυχαν να φέρουν έσοδα.

Σε ένα άλλο blog post , η εταιρεία εξήγησε ότι το όραμά της για το League of Legends, το Valorant, το Teamfight Tactics και το Wild Rift «είναι πιο φιλόδοξο από ποτέ». Θα επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτές τις ομάδες, ώστε να μπορούν να εργαστούν σε αυτό που ζητά η κοινότητα και σε περισσότερο περιεχόμενο συνολικά. Επιπλέον, η Riot Games εξακολουθεί να εργάζεται στο Project L, την Arcane Season 2 και άλλα νέα games που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο, έχουμε παραδοσιακά κάθε χρόνο πολλές απολύσεις στην gaming βιομηχανία. Η Unity απέλυσε το 25% του εργατικού δυναμικού της πριν από μερικές ημέρες.

Όλως τυχαίως βέβαια, η Riot Games συγκαταλέγεται στις "πιο woke gaming εταιρείες" αφού τον Ιούνιο είχε ντύσει το League of Legends σε λοάτκι χρώματα για να "γιορτάσει τον Pride μήνα" ενώ πριν από μερικές ημέρες και η woke Hasbro έκανε 900 απολύσεις. Καλά πάει αυτό κάθε Ιανουάριο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification