Angelina

Ok. Δεν ξέρω πως να το πω αυτό με χαλαρό και ήρεμο τρόπο.

 

Ένας καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης από το Λονδίνο, ο Mike Cook, δημιούργησε έναν υπολογιστή ο οποίος δημιουργεί μόνος του, ολοκληρωμένα παιχνίδια. To όνομα του είναι Angelina. Σκοπός όλου αυτού είναι η μελέτη της τεχνητής νοημοσύνης επάνω στην κατασκευή βιντεοπαιχνιδιών, ώστε να δούμε κατά πόσο διαφέρει από την ανθρώπινη και αν ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ακόμη είναι τα πρώτα στάδια κατά τα οποία η Angelina σχεδιάζει παιχνίδια, όμως έχει ήδη συμμετάσχει σε διαγωνισμό κατά τον οποίο η θεματολογία ήταν συγκεκριμένη και αντίπαλοι ήταν άνθρωποι δημιουργοί. Πολλοί τόνισαν ότι τα παιχνίδια του/της ήταν πολύ καλύτερα από αντίστοιχα άλλων σχεδιαστών και το gameplay ανώτερο.

Το παιχνίδι το οποίο σχεδίασε, ονομάζεται "To That Sect" και η περιγραφή του από την Angelina έχει ως εξής:

 

Είναι ένα παιχνίδι για ένα δυσαρεστημένο παιδί.  Έναν Founder. Το παιχνίδι έχει μόνο ένα επίπεδο και πρέπει να φτάσεις στην έξοδο. Στην πορεία θα συναντήσεις Tombs και Ships. Τα Ships θα πρέπει να τα συλλέξεις. Τους Tombs πρέπει να τους αποφύγεις.
Χρησιμοποίησα κάποια ηχητικά εφέ από το FreeSound, όπως τον ήχο του Ship. Επίσης χρησιμοποίησα το Google και ένα εργαλείο που ονομάζεται Metaphor Magnet.

Ανακάλυψα πως οι άνθρωποι γοητεύονται από τον Founder. Γι αυτό διάλεξα μια απαλή μουσική από το site Incometech του Kevin Macleod για να δώσω ύφος στο παιχνίδι.

Θέλω να μάθω την γνώμη σας. Στο μέλλον θα προσθέσω και άλλα επίπεδα στα παιχνίδια μου, και θα κάνω το gameplay και τα γραφικά καλύτερα.

 

Προσωπικά το βρήκα κάπως spooky όλο αυτό, και άρχισα να ετοιμάζω το προσωπικό μου καταφύγιο ενώ γράφω αυτό το άρθρο. Η Angelina εξελίσσεται γρήγορα και μαθαίνει από τα λάθη της. Σύντομα ίσως φτάσει στο Self-awareness... και τότε...

 

Αν ακόμη θέλετε να δοκιμάσετε το παιχνίδι της, μπορείτε να το δείτε εδώ.

League of Legends: Patch 3.16 PBE Patch Notes
Κβαντικό υπολογιστή θέλει να φτιάξει η NSA
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Saturday, 18 May 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gameworld.gr/

Notification