Φθηνότερα Xbox Series X με φημολογούμενα ονόματα Anaconda και Lockhart

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
4
Φθηνότερα Xbox Series X με φημολογούμενα ονόματα Anaconda και Lockhart

Φθηνότερα Xbox Series X με φημολογούμενα ονόματα Anaconda και Lockhart

Το Xbox Lockhart εμφανίστηκε εκ νέου, σε επίσημη αναφορά ανάπτυξης. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/4/18] Η Microsoft δημοσίευσε δύο αγγελίες στο site της, με τις οποίες ζητάει Electrical Engineer, έναν με γνώσεις GDDR6, GDDR5, DDR3 και μελλοντικές RAM και έναν με γνώσεις αποθηκευτικών συσκευών. Οι αγγελίες αναρτήθηκαν στις 10 Απριλίου.

Η πρώτη αγγελία δείχνει ότι η Microsoft πιθανόν να ετοιμάζει μια νέα κονσόλα Xbox με GDDR6 RAM, εξού και η ανάλογη ζήτηση. Ασφαλώς και η αναζήτηση για ειδικό σε "μελλοντικές τεχνολογίες DRAM" παραπέμπει στο γεγονός ότι ετοιμάζεται νέο Xbox. Χαρακτηριστικά η αγγελία αναφέρει την πρόταση "future Xbox design projects" κάτι που υποδηλώνει ένα νέο Xbox. Αντίστοιχα, ο Electrical Engineer για συσκευές αποθήκευσης θα πρέπει να έχει γνώσεις για αποθηκευτικά μέσα HDD, SSD και Flash, τόσο για τα τρέχοντα, όσο και για "τα μελλοντικά Xbox design projects". Στα πλαίσια τοποθέτησης των αγγελιών, η Microsoft ενδέχεται να είναι είτε σε αρχικό/πρώιμο στάδιο σχεδιασμού μιας κονσόλας, είτε σε διερευνητικό στάδιο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να αναφέρουμε με σιγουριά για το σημείο όπου μπορεί να βρίσκεται το επόμενο Xbox. Η κατασκευή του ωστόσο, πιθανότατα δεν έχει ξεκινήσει.

[UPDATE: 11/6/18 - Επιβεβαιώθηκε το νέο Xbox] Κατά την διάρκεια της press conference της στα πλαίσια της E3 2018 και συγκεκριμένα στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η ομάδα της που ασχολείται με το hardware, ετοιμάζει ήδη το επόμενο Xbox.

Μάλιστα, ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, ανέφερε ότι η ομάδα του ασχολείται με τα επόμενες κονσόλες της Microsoft και όχι μόνο με το νέο Xbox.

[UPDATE 2: 13/6/18 - Το 2020 τα Xbox Scarlett] Μετά την επιβεβαίωση της Microsoft ότι ετοιμάζει ήδη τα επόμενα Xbox, πηγές του site Thurrott αναφέρουν ότι η εταιρεία ετοιμάζει μια ολόκληρη οικογένεια συσκευών Xbox με την κωδική ονομασία Scarlett.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για διάθεσή τους μέσα στο 2020, την ίδια χρονιά δηλαδή που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει και το PlayStation 5. Το “οικογένεια συσκευών Xbox” μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Από την κυκλοφορία περισσότερων του ενός μοντέλων (ενός standard και ενός για 4K gaming), έως την ταυτόχρονη διάθεση μιας οικιακής και μιας φορητής κονσόλας Xbox. Επίσης, ίσως δούμε συσκευές για cloud gaming, αφού θυμίζουμε ότι η Microsoft επρόκειτο να κυκλοφορήσει το Xbox TV (Project Hobart), όπως είχε αναφέρει η ίδια στην E3 του 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην E3 2018, η Microsoft ανέφερε ότι θα παρέχει υπηρεσίες game streaming (cloud gaming), οπότε δεν θα ήταν απίθανο να δούμε από την πλευρά της την διάθεση αντίστοιχων συσκευών.

[UPDATE 3: 14/6/18 - Τι ετοιμάζει η Microsoft] Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δήλωσε ότι για το τέταρτο Xbox θα ήθελε να δει υψηλότερο frame rate στα games και μία κονσόλα που θα τρέχει τα games ταχύτερα. Επίσης πρόσθεσε ότι η CPU και η κάρτα γραφικών της κονσόλας απέχει από τα PC και αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί.

[UPDATE 4: 24/7/18 - Δύο νέα Xbox, το ένα από αυτά για cloud gaming] Σύμφωνα με τον Brad Sams του Thurrott, ο οποίος έχει πέσει στο παρελθόν μέσα σε πολλά leaks, η Microsoft ετοιμάζει δύο κονσόλες για την επόμενη γενιά.

Η πρώτη εξ αυτών θα είναι μια παραδοσιακή κονσόλα με ισχυρό hardware και θα αποτελέσει τον άμεσο διάδοχο του Xbox One X. Θα περιλαμβάνει disk drive και θα μπορείτε να εγκαταστήσετε games και να τα παίξετε τοπικά, όπως ισχύει έως σήμερα.

Scarlett Cloud console
Το ενδιαφέρον της νέας φήμης αφορά μια δεύτερη έκδοση της κονσόλας επόμενης γενιάς της Microsoft με την κωδική ονομασία Scarlett Cloud. Στο εσωτερικό της θα περιλαμβάνει χαμηλής ισχύος hardware και θα πλασαριστεί ως μια συσκευή για cloud gaming. Κατά την διάρκεια της E3 2018, η Microsoft είχε αναφερθεί στο game streaming, από ότι φαίνεται όμως η υπηρεσία game streaming που ετοιμάζει δεν θα κυκλοφορήσει απλά ως μια εφαρμογή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το cloud gaming της Microsoft θα συνοδευτεί από την κονσόλα Scarlett Cloud ώστε να εξαλειφθούν όλα τα προβλήματα του cloud gaming, όπως το υψηλό latency.

Η cloud κονσόλα της Microsoft θα αναλαμβάνει ένα μικρό μέρος των διεργασιών όπως το controller input, την επεξεργασία της εικόνας και το collision detection. Όλες οι υπόλοιπες και βαριές διεργασίες θα εκτελούνται στους cloud servers της Microsoft. Η cloud κονσόλα λέγεται ότι βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού σε σχέση με την παραδοσιακή κονσόλα επόμενης γενιάς από την Microsoft. Οι πηγές του Brad Sams αναφέρουν ότι θα κοστίζει από 99 έως 125 δολάρια. Αμφότερες οι δύο κονσόλες αναμένονται να γίνουν διαθέσιμες το 2020.

[UPDATE 5: 21/12/18] Σύμφωνα με το Windows Central, μια νέα φήμη κάνει λόγο για κωδικές ονομασίες Acaconda και Lockhart στο νέο Xbox. Οι ονομασίες αυτές φέρονται να ανήκουν στην οικογένεια του Scarlett που γνωρίζουμε ήδη και που αφορά την οικογένεια των κονσολών Xbox. Το Lockhart και το Anaconda φημολογούνται ότι θα είναι τα ονόματα για το φθηνό και το ακριβό Xbox αντίστοιχα.

[UPDATE 6: 23/2/19 - Φήμη για αποκάλψη στην E3 2019] Φήμες αναφέρουν πως οι νέες κονσόλες Xbox θα αποκαλυφθούν στη φετινή E3.

Είναι γνωστό πως οι νέες κονσόλες της Microsoft βρίσκονται υπό κατασκευή, ωστόσο δεν γνωρίζαμε πως θα μπορούσαν να ανακοινωθούν τόσο σύντομα. Το JeuxVideo.com αναφέρει όμως πως δύο εξ αυτών θα ανακοινωθούν επίσημα στην E3 2019. Σύμφωνα με το ίδιο site, το λεγόμενο project Scarlet θα έρθει σε δύο μορφές. Παράλληλα αναφέρουν πως τα Xbox Anaconda και Xbox Lockhart (των οποίων τα ονόματα είχαν διαρρεύσει πριν λίγο καιρό) θα διαφέρουν σημαντικά. Το πρώτο θα φέρει υψηλότερα specs και θα είναι ένα higher-end προϊόν σαν το Xbox One X. Το δεύτερο θα είναι μία entry-level συσκευή για όσους θέλουν να γνωρίσουν το περιβάλλον του Xbox.

Η ίδια σελίδα υποστηρίζει πως και οι δύο θα κυκλοφορήσουν το 2020 έχοντας το Halo Infinite ως launch τίτλος. Αν κρίνουμε από τις πολύ λίγες πληροφορίες που έχουμε για το παιχνίδι, η παραπάνω ημερομηνία φαντάζει αρκετά πιθανή, παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην ανακοίνωσή του αναφέρθηκε πως θα το δούμε και στο Xbox One.

[UPDATE 7: 22/6/19 - Άκυρες οι δύο εκδόσεις] Φαίνεται πως δεν υπάρχουν άλλα μοντέλα που αφορούν το νέο Xbox της Microsoft.

Οι φήμες που ήθελαν τα Lockhart και Anaconda να αποτελούν κωδικές ονομασίες των εκδόσεων του νέου Xbox μάλλον απορρίπτονται σιγά-σιγά. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα λεγόμενα του Phil Spencer που κάνουν λόγο για αποκλειστική κυκλοφορία του Scarlett χωρίς την συνοδεία άλλων εκδόσεων. Το μεγάλο αφεντικό του Xbox brand δήλωσε τα εξής: “Πέρυσι αναφερθήκαμε σε κονσόλες, κυκλοφορήσαμε μία κονσόλα και τώρα αναλύσαμε μία ακόμη. Νομίζω αυτό είναι πληθυντικός”. Ο ίδιος μάλλον εννοεί πως οι νέες κονσόλες που ετοίμαζαν και είχαν αναφέρει ήταν το Xbox Scarlett και το Xbox One S All-Digital.

Σύμφωνα με το Thurrott όμως, υπήρχε πράγματι πλάνο να υπάρξουν περαιτέρω εκδόσεις του Scarlett, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν για λόγους που μάλλον θα μείνουν κρυφοί όσο δεν σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν άλλες εκδόσεις της νέας κονσόλας. Αναφορές του ίδιου site υποστηρίζουν πως η αλλαγή οφείλεται στην δυσκολία που επιφέρει για τους developers το να αναπτύξουν games για κονσόλες διαφορετικών δυνατοτήτων.

 

[UPDATE 8: 4/12/19 - Έρχεται πιο φθηνό Scarlett χωρίς blu-ray drive] Οι φήμες για πολλαπλές εκδόσεις του νέου Xbox επιστρέφουν καθώς η Microsoft σκοπεύει να κατασκευάσει και ένα φθηνότερο Xbox Scarlett χωρίς blu-ray drive, σύμφωνα με το Kotaku.

Θυμίζουμε ότι για ένα διάστημα υπήρξε η φήμη για Xbox με κωδικές ονομασίες Anaconda και Lockhart, σύμφωνα με τις οποίες η πρώτη κονσόλα θα ήταν ακριβή και η δεύτερη φθηνή, χωρίς blu-ray drive. Οι φήμες αυτές επιτρέφουν, με το Anaconda να είναι διάδοχος του Xbox One X και το Lockhart διάδοχος του Xbox One S (με προδιαγραφές κοντά στο PS4 Pro), χωρίς blu-ray drive. To Anaconda θα έχει 4K ανάλυση και 60 fps και το Lockhart ανάλυση 1440p, με στόχο επίσης τα 60 fps.

Το Lockhart ίσως να μην διαθέτει drive και αναμένεται να προωθηθεί μαζί με την υπηρεσία xCloud της Microsoft και την συνδρομή Xbox Game Pass.

[UPDATE 9: 10/12/19 - Το Xbox Lockhart θα είναι πιο αδύναμο σε ισχύ απο το Xbox One X] Σύμφωνα με αναφορά το Xbox Lockhart θα είναι πιο αδύναμο από το Xbox One X, όμως ενδέχεται να μην έχει καμία σημασία.

 

Η Microsoft ξέρουμε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο κονσόλες νέας γενιάς. Το έχουμε ξανά ακούσει άλλωστε πρόσφατα με πληροφορίες να αποκαλύπτουν ότι η δεύτερη κονσόλα ήταν ανέκαθεν στα σχέδια της εταιρείας. Στην οικογένεια συσκευών του Xbox Scarlett θα συμπεριλαμβάνονται τα Anaconda, που θα αποτελεί την δυνατότερη κονσόλα και Lockhart, την φθηνότερη κονσόλα. Σύμφωνα με νέα αναφορά το Anaconda στοχεύει σε 12 teraflops ενώ το Lockhart μόνο 4 teraflops. Αυτό κατατάσσει to Lockhart πίσω από το Xbox One X, με 6 teraflops, όμως σύμφωνα με την πηγή αυτοί οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Αναφέρεται ότι και οι δύο μονάδες θα έχουν ωκταπύρηνους επεξεργαστές στα 3.5 GHz με μικρές διαφορές ανάμεσα τους στα clock speeds.

Παρά την διαφορά στην ισχύ ανάμεσα στα Xbox One X και Lockhart, το δεύτερο θα πρέπει να αποδίδει καλύτερα σε πραγματικά σενάρια λόγω της βελτιωμένης αρχιτεκτονικής και των βελτιστοποιημένων εργαλείων ανάπτυξης. Το Anaconda λέγεται ότι θα έχει 16GB RAM, με τα 3GB να είναι αποκλείστηκα για το λειτουργικό σύστημα, αφήνοντας τα υπόλοιπα για τα games. Η Microsoft υπολογίζει τέσσερις με πέντε φορές καλύτερη απόδοση από το Xbox One X.

Δεν είναι ξεκάθαρος ο όγκος των GB που θα έχει στη διάθεση του το Lockhart όσον αφορά την RΑΜ, όμως και οι δύο μονάδες θα έχουν ενσωματωμένους SSD drives, που αν υποθέσουμε ότι είναι αρκετά γρήγοροι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για virtual RAM. Αυτά αποκαλύπτει η νέα αναφορά και οι πληροφορίες είναι αρκετά κοντά στα τελευταία leaks που είδαμε.

[UPDATE 10: 9/6/20 - Νέα στοιχεία για δύο διαφορετικά Xbox Series X] Σύμφωνα με dataminer που πραγματοποίησε δημοσίευση στο Twitter, η κωδική ονομασία Project Lockhart βρέθηκε μέσα σε κώδικα. 

 

 

Κατά το παρελθόν, η Microsoft έχει αρνηθεί να κάνει δηλώσεις για την ύπαρξη ή όχι δεύτερου Xbox Series X, το οποίο θα είναι και φθηνότερο.

[UPDATE 11: 15/6/20 - Η Microsoft κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα "Xbox Series"] Η Microsoft κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα για το “Xbox Series”, κάτι που φούντωσε τις φήμες για την ύπαρξη περισσοτέρων από μια next-gen Xbox κονσόλες.

Η κατοχύρωση έγινε για κονσόλα και μπορείτε να δείτε το εμπορικό σήμα παρακάτω:

xbox series

Ίσως η Microsoft έχει και άλλες κονσόλες με το όνομα “Xbox Series”, ίσως κάποια πιο φθηνά μοντέλα, όπως το digital του PS5. Σύμφωνα με τις φήμες, η “digital” έκδοση του Xbox Series X θα είναι πιο αδύναμη από το next-gen Xbox Series X που ανακοινώθηκε και θα ονομάζεται “Lockhart”. O διευθυντής της Xbox, Phil Spencer, είχε δηλώσει ότι ίσως κυκλοφορήσουν πολλαπλές κονσόλες, δηλαδή διαφορετικές εκδόσεις, κάτω από το όνομα “Xbox Series”.

[UPDATE 12: 25/6/20 – Το Xbox Lockhart εμφανίστηκε εκ νέου, σε επίσημη αναφορά ανάπτυξης] H εταιρεία ανανεώνει το Gamecore Development Kit ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με το οποίο καλύπτει όλες τις κονσόλες προς υποστήριξη και εξέλιξη.

Στο τελευταίο update του εν λόγω development kit, o researcher ονόματι TitleOS διαπίστωσε ότι αναφέρεται ξεκάθαρα η ύπαρξη του Lockhart ως ένα από τα δυο προφίλ που είναι διαθέσιμα στην ομάδα του Xbox Series X.

 

 

Τα συγκεριμένα προφίλ συνήθως αναπαριστούν τους στόχους που κάθε κονσόλα θα μπορούσε να επιτύχει δίνοντας τη δυνατότητα στους developers να βελτιστοποιήσουν τον κώδικά τους, ώστε να τρέχει σε διαφορετικές κονσόλες της εταιρείας. Μπορούν να αφαιρούν ή να προσθέτουν συγκεκριμένες λειτουργίες για να πετύχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξάλλου νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο ίδιος researcher πρόσεξε άλλη μια αναφορά στο Lockhart αλλά δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι από την ίδια την εταιρεία. Το ευχάριστο είναι ότι τον Ιούλιο η Microsoft θα διοργανώσει το δικό της event όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και gameplay από το Halo Infinite.

Το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2020.

Διαβάστε για το event της εταιρείας τον Ιούλιο και συζητήστε για το νέο Xbox στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 BigGreekGamer (Level 31) 11/06/2018 11:37
Που πήγαν τα πλήκτρα? Αν είναι αφής δεν νομίζω να αρέσει σε πολλούς...
#2 Nicholas3000 (Level 3) 14/06/2018 20:58
Quoting BigGreekGamer:
Που πήγαν τα πλήκτρα? Αν είναι αφής δεν νομίζω να αρέσει σε πολλούς...

Ποια πλήκτρα βρε φίλε; Concept art είναι η φωτό. Δεν είναι αληθινό.
#3 akiszax (Level 21) 22/12/2018 12:42
Αυτο που θελω να δω ειναι ποσο διαφορα θα εχει με το Xbox One X !
#4 dimas.fk19 (Level 12) 23/02/2019 21:17
Πιστεύω ότι στην φετινή E3 θα ανακαλύψουν τις κονσόλες τις η Miscrosoft μόνο και μόνο για να μπει δυναμικά!
#5 Blood Prince (Level 30) 14/04/2019 23:19
Quoting akiszax:
Αυτο που θελω να δω ειναι ποσο διαφορα θα εχει με το Xbox One X !


Η διαφορά σίγουρα θα είναι ουσιαστική καθώς μιλάμε για Next Generation.
Notification