Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ειδήσεις και φήμες από την gaming βιομηχανία

07 Mar 2020 17:09 - 07 Mar 2020 17:11 #232171 by Αργύρης Ανδριανάτος
Ακυρώνεται το SXSW Festival λόγω κορωνοϊού
Μετά από φόβους για εξάπλωση του ιού στην πόλη του Ώστιν.

Το φεστιβάλ South to Southwest, γνωστό και ως SXSW, είναι ένα ετήσιο συνέδριο στο Ώστιν του Τέξας, που «γιορτάζει τη σύγκλιση των διαδραστικών, κινηματογραφικών και μουσικών βιομηχανιών». Δεν έχει εξειδίκευση στα παιχνίδια, αλλά αρκετα γεγονοτα που αφορουν τα games συμβαίνουν εκεί, για παράδειγμα η εκδήλωση του περασμένου έτους έφερε λεπτομέρειες για το Halo: Η Master Chief Collection, και φιλοξένησε σε πάνελ το 2018 το Ultima Underworld, ένα από τα μεγαλύτερα RPGs ποτέ.

Δεν θα υπάρξει τέτοιο περιεχόμενο που να βγαίνει από την έκθεση φέτος, μιας και δεν θα υπάρξει SXSW φέτος. Μόλις μια εβδομάδα προτού προγραμματιστεί να ξεκινήσει, η πόλη του Ώστιν έχει ακυρώσει την εκδήλωση εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού (Covid-19).

«Είμαστε στεναχωρημένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας αυτή την είδηση, το φεστιβάλ πρέπει να συνεχιστεί «είναι στο DNA μας» και αυτή είναι η πρώτη φορά στα 34 χρόνια που δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Μαρτίου ", ανέφεραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

www.sxsw.com/2020-event-update/

"Την Τετάρτη, η Δημόσια Υγεία του Ώστιν δήλωσε ότι ‘’το κλείσιμο του SXSW ή οποιωνδήποτε άλλων συναντήσεων θα κάνει την κοινότητα ασφαλέστερη’’. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή εξελίχθηκε με ταχύτητα και τιμούμε και σεβόμαστε την απόφαση της πόλης του Ώστιν, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην προστασία του προσωπικού μας, των παρευρισκόμενων και των άλλων πολιτών’’.

Το Gaming Expo του φετινού SXSW τέθηκε για να παρουσιάσει κλασσικά arcade standups και esports εκδηλώσεις, tabletop games, Insert Coin games και Console Wars, ο ετήσιος διαγωνισμός cosplay, και πάνελ για το μέλλον του Minecraft, Sonic the Hedgehog, και το "Πώς να γίνετε ένας δημιουργός παιχνιδιών ", μεταξύ άλλων. Και άλλα παιχνίδια όπως το Amid Evil, το Bandai Namco, το Extra Life και το IGDA.

Οι διοργανωτές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο αναδιάταξης του γεγονότος και τη δημιουργία "μιας online SXSW" το συντομότερο δυνατό, ξεκινώντας από το SXSW EDU, ένα συνέδριο επικεντρωμένο στην καινοτομία στην εκπαίδευση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Mar 2020 16:04 #232278 by A
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, είναι επίσημο πλέον πως το Horizon zero Dawn έρχεται στο steam.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Mar 2020 18:12 - 11 Mar 2020 18:15 #232279 by Blood Prince

Efane wrote: Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, είναι επίσημο πλέον πως το Horizon zero Dawn έρχεται στο steam.


Φήμες λένε και για God of War στο PC όπως και για το The Last of Us. Τουλάχιστον το Bloodborne παραμένει για την ώρα PS4 exclusive και δεν υπάρχει συζήτηση για μεταφορά στο PC.

Βέβαια έτσι και αλλιώς δεν μετανιώνω που αγόρασα κονσόλα καθώς είναι φτηνότερη από ένα gaming PC.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Mar 2020 12:10 #232360 by Αργύρης Ανδριανάτος
Το LCS διακόπτεται λόγω του κορωνοϊού

Ο commissioner του League of Champions Series, Chris Greeley, ανακοίνωσε ότι το LCS 2020 έχει αναβληθεί για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι τελικοί έχουν αλλάξει τοποθεσίες.

"Καθώς η επίδραση του COVID-19 (coronavirus) συνεχίζει να αυξάνεται, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των οπαδών και όσων κάνουν το LCS δυνατό στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης που κάνουμε", ανέφερε ο Grely σε ένα tweet. "Ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση, αλλά σήμερα το απόγευμα αποφασίσαμε, μετά από πολλή συζήτηση με τις ομάδες του LCS, να αναστείλουμε την διοργάνωση για το άμεσο μέλλον".


"Οι ίδιοι παράγοντες που οφείλονται σε αυτήν την απόφαση, σε συνδυασμό με την επιμήκυνση των περιορισμών σε μεγάλα δημόσια γεγονότα στο Βόρειο Τέξας, μας οδήγησαν να κινηθούμε από το Ντάλας στο Λονδίνο", πρόσθεσε. Ο Greely πρόσθεσε ότι όποιος έχει ήδη αγοράσει εισιτήριο για αγώνες LCS ή για τους τελικούς του Spring 2020 θα επιστραφούν τα χρήματα του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 17:08 #232554 by Giorgos Tsolaridis
Οι gamers της Ιταλίας υπερφορτώνουν τους ISP τους λόγω κορωνοϊού
Τα Fortnite και Call of Duty είναι πρώτα σε προτίμηση.



Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναγκάσει τον περισσότερο κόσμο παγκοσμίως να μείνει στο σπίτι του και οι Ιταλοί gamers "βαράνε πρώτοι το βιολί" μαζί με τους Κινέζους, αφού οι δύο συγκεκριμένες χώρες είναι και οι πρώτες στη σχετική λίστα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, διέταγε όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα να κλείσουν μέχρι τις 25 Μαρτίου, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η χρήση δεδομένων στους Internet Service Providers της Ιταλίας έχει εκτοξευθεί κατά παραπάνω από 2/3 τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το μεγαλύτερο μέρος του bandwidth το καταναλώνουν οι gamers.

Το μεγαλύτερο μέρος του bandwidth πηγαίνει στα Fortnite και Call of Duty, σύμφωνα με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telecom Italia, ενώ αρκετό μέρος του bandwidth πηγαίνει και στα updates/patches των games. Για παράδειγμα το Call of Duty: Modern Warfare χρειάζεται ένα update των 150GB για το Warzone mode

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 19:30 #232569 by Giorgos Tsolaridis
Αναβάλλεται το EGX Rezzed λόγω κορωνοϊού
Σύντομα θα ανακοινωθεί η καινούργια ημερομηνία.


Αναβάλλεται για το καλοκαίρι το EGX Rezzed λόγω του κορωνοϊού.

Το EGX Rezzed είναι ένα gaming event στο οποίο παρουσιάζονται indie games. Ήταν προγραμματισμένο για τις 26-28 Μαρτίου, ωστόσο λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν τεθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι διοργανωτές έκαναν κάποιες δηλώσεις.

“Παρακολουθούμε τακτικά τις ενημερώσεις σχετικά με τον COVID-19 εδώ και αρκετές εβδομάδες και μετά από αρκετές ώρες συζήτησης με τους συνεταίρους μας αποφασίσαμε να αναβάλλουμε το EGX Rezzed 2020 για μια μελλοντική ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα,” έγραφε η ReedPop σε μια δήλωση της.

“Κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην αναβληθεί το event, όμως η διατήρηση της αναγκαίας απόστασης μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι ρεαλιστικό και δεν ταιριάζει στο ύφος του event. Η κοινότητα είναι αυτή που κάνει το Rezzed τόσο ξεχωριστό και είναι δουλειά μας να βεβαιωθούμε ότι πρώτα από όλα είστε ασφαλείς. Είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος, όμως είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιηθεί το Rezzed μέσα στο 2020. Σας ευχαριστούμε για όλα σας τα μηνύματα, το feedback σας αποδείχθηκε ανεκτίμητο στην λήψη της απόφασης μας. Μείνετε συντονισμένοι για περεταίρω λεπτομέρειες.”

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 22:35 #232597 by Giorgos Tsolaridis
Οι Αμερικανοί gamers παίζουν κατά 75% περισσότερο λόγω του κορωνοϊού
Ο κόσμος αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα video games.


Η Verizon κυκλοφόρησε μια έρευνα που δείχνει ότι το gaming έχει αυξηθεί δραματικά αφού οι άνθρωποι παραμένουν σπίτια τους απέχοντας από την δουλειά και τα σχολεία λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιπού 75% αύξηση σημειώθηκε στο gaming σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπρόσθετα τα streaming sites όπως είναι το Netflix, Amazon Prime, κλπ σημείωσαν αύξηση 12%. Το web traffic αυξήθηκε κατά 20% και η χρήση του VPN αυξήθηκε κατά 34%. Όλοι αυτοί οι αριθμοί ισχυούν μόνο για την Αμερική και βασίζονται στις μετρήσεις της Verizon.


I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 23:26 #232614 by Giorgos Tsolaridis
Gabe Newell: "Τα PS5 και Xbox Series X μοιάζουν περισσότερο με PCs"
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμβατότητα δεν θα προβληματίσει στη νέα γενιά.


Ο ιδρυτής της Valve, Gabe Newell μοιράστηκε τις σκέψεις του για το PlayStation 5 και Xbox Series X, σχολιάζοντας ότι γίνονται περισσότερο σαν PCs.

Σε συνέντευξη του ο ίδιος αναφέρει ότι η αρχιτεκτονική ευνοεί τις εταιρείες ανάπτυξης επειδή δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την επιλογή του format. Τα PS5 και Xbox Series X έχουν παρόμοιο σχεδιασμό σε GPU και CPU οπότε οι εταιρείες δεν χρειάζεται να προβληματιστούν πολύ για την συμβατότητα των τίτλων στις διάφορες συσκευές. Συγκεκριμένα:

“Αυτά τα ζητήματα συμβατότητας δεν θα είναι τόσο σχετικά. Μέχρι τώρα ίσχυε ότι η υποστήριξη τίτλων σε κονσόλες ή PCs ή φορητές συσκευές ήταν ένα πολύ πιο δαπανηρό ζήτημα, για το οποίο επενδύονταν ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων από το budget της ανάπτυξης ώστε να καλυφθεί, συνεπώς αυτές οι αποφάσεις είχαν μεγάλη σημασία στην επιρροή του πως η βιομηχανία θα επενδύει συλλογικά στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό έχει μικρότερη σημασία πλέον. Πιστεύω ότι οι νέες κονσόλες είναι απλά συστήματα στα οποία θα διανέμονται οι ψυχαγωγικές εμπειρίες. Πιστεύω ότι είναι όμορφο. Είναι καλό για τις εταιρείες ανάπτυξης να χρειάζεται να πάρουν λιγότερα ρίσκα στα οποία δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο για το αποτέλεσμα. Όλα περιστρέφονται γύρο από παρόμοιους σχεδιασμούς σε CPU και GPU με επιπλέον στρώσεις από πάνω. Αν είσαι developer δεν χρειάζεται να ανησυχίσεις για τη συμβατότητα πλέον, θα σκεφτείς αμέσως, α θα δουλέψει σε όλες τις συσκευές.”

Όταν ο ίδιος ερωτήθηκε για το αν οι κονσόλες νέας γενιάς μοιάζουν περισσότερο σε PCs όσον αφορά την αρχιτεκτονική τους ο ίδιος απάντησε “Σωστά.”

Τα σχόλια του Gabe Newell συνάδουν με αυτά του Atsushi Inaba, επικεφαλής της Platinum Games, ότι δηλαδή οι δύο κονσόλες είναι περίπου το ίδιο. Συγκεκριμένα είπε:

“Είναι οκ. Με αυτό εννοώ ότι είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα κινούνται γρηγορότερα, τα γραφικά θα είναι καλύτερα και ενδεχομένως να είναι ευκολότερο με μικρότερους χρόνους αναμονής. Αυτό είναι καλό για τον καταναλωτή. Όμως είναι περίπου το ίδιο, αν το συγκρίνουμε με την προηγούμενη γενιά. Δεν υπάρχει κάτι τρανταχτό ή εξαιρετικά καινοτόμο, κατά την άποψη μου.”

Το PS5 και Xbox Series X έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον Δεκέμβριο. Οι δύο εταιρείες έχουν μοιραστεί αρκετές πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τις κονσόλες σε πρόσφατες αποκαλύψεις τους έκαστη.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2020 12:03 #232633 by Giorgos Tsolaridis
Τα καταστήματα GameStop θα μείνουν ανοιχτά παρά τον νόμο στις ΗΠΑ για τον κορωνοϊό
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προμηθεύετε βασικά και αναγακαία είδη.




Το GameStop έχει αναρτήσει μια ανακοίνωση γράφοντας πως θα παραμείνει ανοιχτό αυτές τις μέρες παρά την απειλή του κορωνοϊού και ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αψηφήσει τις οδηγίες της πολιτείας.

Σύμφωνα με το σημείωμα εάν οι αρμόδιες αρχές προσπαθήσουν να κλείσουν το κατάστημα τότε, έχουν δοθεί οδηγίες στους εργαζόμενους να απαντήσουν ότι το φυσικό κατάστημα είναι στην κατηγορία του βασικού λιανικού εμπορίου. Η οδηγία δόθηκε μαζί με ένα flyer το οποίο θα δοθεί στους αρμόδιους σε περίπτωση ανάγκης.

Το Vice αναφέρει ότι το ίδιο υπόμνημα έχει επιβεβαιωθεί από 5 διαφορετικούς εργαζόμενους. Η αιτιολογία του καταστήματος είναι ότι όσα προμηθεύετε αποτελούν προιόντα που βοηθούν σε κρίσιμες ώρες σαν και αυτές, όπου οι πολίτες έχουν οδηγίες να κρατήσουν αποστάσεις μεταξύ τους. Η εταιρεία αναφέρει:

“Λόγω των προϊόντων που προμηθεύουμε οι καταναλωτές μας μπορούνε να εργαστούν από το σπίτι. Το GameStop κατατάσσετε στα καταστήματα πρώτων αναγκών και για αυτό πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Έχουμε λάβει αναφορές από τοπικές αρχές στην προσπάθεια τους να κλείσουν το κατάστημα μας. Οι εργαζόμενοι σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλουν να παρουσιάσουν το έγγραφο στο χέρι του νόμου όταν χρειαστεί."

Σε πολλές Πολιτείες της Αμερικής έχουν ζητήσει καθοδήγηση για τους πολίτες όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων για τις αποστάσεις που οφείλουν να διατηρούν μεταξύ τους, αποφεύγοντας τα μεγάλα πλήθη. Μερικά καταστήματα έχουν κλείσει οικιοθελώς, όχι όμως το GameStop.


Δείτε την σχετική ανάρτηση του GameStop στο Twitter.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2020 12:33 #232643 by Giorgos Tsolaridis
Lockdown λόγω κορωνοϊού στην Αμερική αναβάλλει κάθε αθλητική και gaming δραστηριότητα

Σταματάει το Overwatch League. Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη και Πενσυλβάνια οι πρώτες πολιτείες.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει ξεφύγει παγκοσμίως με 250.000 περιστατικά και πάνω από 10.000 νεκρούς σε 157 χώρες. Η Αμερική σκαρφάλωσε στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 16.621 κρούσματα, κάτι που οδήγησε σε lockdown στις πολιτείες των Καλιφόρνια, Πενσυλβάνια και Νέας Υόρκης.

Η Καλιφόρνια, η οποία φιλοξενεί την μεγάλη gaming έκθεση E3 στο Los Angeles, είναι μία από τις πρώτες τρεις πολιτείες οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έτσι, οι κοινοτάρχες έχουν παγώσει κάθε εξωτερική δραστηριότητα. Πέρα από την ακύρωση της έκθεσης E3 2020, σειρά είχαν πλέον και οι αγώνες του Overwatch. Η Activision Blizzard, ανακοίνωσε ότι συμμορφώνεται με την απόφαση της πολιτείας της Καλιφόρνια για απαγόρευση δραστηριοτήτων και έτσι ακυρώνει τις διοργανώσεις μέχρι νεοτέρας. Πρόσθεσε επίσης ότι θα ανακοινώσει σύντομα τα νεότερα για τον καθορισμό νέων ημερομηνιών στους αγώνες της.

Τρεις από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Overwatch League προέρχεται από την πολιτεία της Καλιφόρνια και κανονικά θα έπρεπε να συναντηθούν σε κάποιο χώρο. Ωστόσο, σύμφωνα με το lockdown, οι πολίτες της Καλιφόρνια θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους μέχρι νεοτέρας

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification