Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Twitch.tv: Γενική συζήτηση

12 Jan 2024 10:38 #274599 by Nikos Georgopoulos
Twitch: Άλλες 500 απολύσεις




900 μέσα σε ένα χρόνο.

Το Twitch  ανακοίνωσε 500 νέες απολύσεις, περίπου το 35% του συνολικού προσωπικού του.

Ο CEO του Twitch, Dan Clancy δήλωσε προς τους εργαζομένους που απολύθηκαν: "Αυτή θα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα. Η υπηρεσία μας υπάρχει για να ενδυναμώνει τις κοινότητες στο δημιουργούν και καθένας από εσάς έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην διεύρυνση της κοινότητάς μας και σε αυτή την αποστολή. Ξέρω ότι πολλοί αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό. Την τελευταία χρονιά δουλέψαμε σκληρά για να χτίσουμε μία πιο βιώσιμη επιχείρηση ώστε το Twitch να παραμένει εδώ για καιρό μέσα στη χρονιά έχουμε κόψει κόστη και πήραμε πολλές αποφάσεις για είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, έγινε ξεκάθαρο ότι ο οργανισμός μας παρέμεινε πολύ μεγαλύτερος από το απαραίτητο, με βάση το μέγεθος της επιχείρησης. Πέρυσι πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους streamers. Παρότι το επιχειρηματικό κομμάτι του Twitch παραμένει δυνατό, το μέγεθος του οργανισμού μας είχε βασιστεί στο επίπεδο που πιστεύουμε ότι θα βρισκόμαστε επιχειρηματικά σε 3 ή παραπάνω χρόνια, και όχι εκεί που βρισκόμαστε σήμερα."

Ο Clancy συνέχισε: "Όπως πολλές εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας, πλέον διαμορφώνουμε το μέγεθος μας με βάση την τωρινή κατάσταση που βρίσκεται το επιχειρηματικό μας κομμάτι και κάποιες συντηρητικές προβλέψεις για το μέλλον. Αυτή η απόφαση, παρότι είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη, είναι απαραίτητη για να βεβαιωθούμε ότι θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε σε βιώσιμο βαθμό τους streamers μας, χωρίς να επηρεαστεί η δυνατότητά τους να υποστηρίζουν τις καριέρες τους μέσω του Twitch. Το κομμάτι που κάνει αυτή την απόφαση πολύ δύσκολη είναι το πάθος που έχετε πολλοί για την κοινότητα του Twitch και η σκληρή δουλειά που έχετε αφιερώσει στους streamers μας."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jan 2024 01:33 #274669 by Nikos Georgopoulos
"Το Twitch δεν είναι κερδοφόρο" λέει ο CEO του μετά τις 500 απολύσεις




Έρχονται νέες!

Το Twitch «δεν είναι κερδοφόρο» παραδέχεται ο CEO του Dan Clancy, μετά τις πρόσφατες απολύσεις 500 ατόμων, ενώ υπονόησε ότι ετοιμάζονται νέες.

Ο Clancy μίλησε σε livestream με το Twitch community, εν μέσω των απολύσεων που αντιστοιχούσε στο 35% του δυναμικού της εταιρείας και δήλωσε: «Το έχουμε υπονοήσει στο παρελθόν όταν λέμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε βιώσιμα αλλά θα είμαι ωμός: Δεν είμαστε κερδοφόροι σε αυτό το σημείο».

Ο Clancy είπε επίσης: «Η Amazon υποστήριξε εξαιρετικά το Twitch και ένα μεγάλο πράγμα για τη βιωσιμότητα με την πάροδο του χρόνου είναι η διασφάλιση ότι δεν θα χάσουμε χρήματα».

Στο εσωτερικό του email προς το προσωπικό όπου περιγράφει λεπτομερώς τις απολύσεις, ο Clancy δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι «ακόμα σημαντικά μεγαλύτερος από ό,τι χρειάζεται με βάση το μέγεθος της επιχείρησής μας».

Το επανέλαβε στο livestream του: «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το Twitch έχει το σωστό μέγεθος επιχείρησης (σ.σ. σε αριθμό υπαλλήλων), ώστε να μπορούμε να είμαστε εδώ για πολύ καιρό. Είναι κρίσιμο το ότι το Twitch είναι εδώ όχι μόνο σήμερα, όχι μόνο αύριο, αλλά σε 50 χρόνια από τώρα, σε 100 χρόνια από τώρα. Η δουλειά μας είναι να τρέχουμε το Twitch με τρόπο που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία του. Η ουσία είναι ότι, όσον αφορά τη λήψη της απόφασης, ήμασταν μεγαλύτεροι από όσο χρειαζόμασταν όσον αφορά το μέγεθος που έπρεπε να είμαστε για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες σας. Θέλω να είμαι σαφής ότι έχουμε πόρους, περισσότερους από όσους χρειάζεται».

900 απολύσεις έχουν γίνει στο Twitch μέσα σε ένα χρόνο. Κατά τα άλλα θυμίζουμε ότι το Twitch έχει κάπως...αυστηρά κριτήρια στα κανάλια που θα πάρουν το subscribe button. Εμείς ως GameWorld ακόμα κι αν κάναμε 3 livestreams την εβδομάδα, τότε με FIFA και με πάνω από 300 άτομα σε livestream, ακριβώς ότι ζητούσαν οι κανόνες του Twitch, πάλι μετά από μήνες το Twitch δεν μας έδινε το subscribe button, κάτι που θα ωφελούσε τόσο εμάς, όσο και το ίδιο. Κατά τα άλλα...κλαίγεται που δεν έχει έσοδα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jan 2024 02:28 #274678 by Aνέστης Αδαμίδης
Ώπα, να το κουβεντιάσουμε λίγο. Θέλουν να πουν ότι το μοντέλο που ακολουθούν με τις ξεβράκωτες και τους άθλιους κανόνες δεν τους αποδίδει τα αναμενόμενα κέρδη; Μη σου πω ότι πέφτω κι από τα σύννεφα!

Αν πραγματικά θέλουν να γίνουν βιώσιμοι, σε σημείο να μπορεί η πλατφόρμα να λειτουργεί μόνη της (πράγμα δύσκολο να επιτευχθεί πλέον), θα πρέπει να γίνει πιο φιλική η προς το κοινό που παρέχει τα έσοδα σε αυτή. Τελευταία έχουμε παρατηρήσει ότι πολλά μεγάλα ονόματα αλλάζουν πλοίο και κατακρίνουν το twitch για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Ομολογουμένως, φαίνεται ότι τίνει να γίνει πλατφόρμα προώθησης ανερχόμενων "αισθησιακών μοντέλων", παρά οτιδήποτε άλλο. Ας ρίξουν μια ματιά και στον ανταγωνισμό να δουν τι συμβαίνει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2024 10:08 #274892 by Nikos Georgopoulos
Η Pokimane σταματάει απ' το Twitch: "Πολύ τοξική αρρενωπότητα και red pill μ@λακiες"




Κατηγορεί το Twitch ότι δεν έλαβε μέτρα.

Η Twitch streamer Pokimane αποχώρησε από το Twitch γιατί λέει ότι αυξήθηκε η τοξική αρρενωπότητα και οι redpill-άδες (οπαδοί της Red pill ιδεολογίας).

Η αποκλειστική συμφωνία της με το Amazon έφτασε στο τέλος της και η ίδια δεν ανανέωσε το συμβόλαιο δηλώνοντας στο X (πρώην Twitter): «Έχουμε το τέλος μιας εποχής. Το Twitch ήταν το σπίτι μου για μια δεκαετία...αλλά ήρθε η ώρα να πω ευχαριστώ για όλες τις αναμνήσεις και την αγάπη κατά τη διάρκεια των ημερών μου στο League of Legends, το Fortnite και το Among Us».

Η Pokimane σημείωσε αρχικά ότι η Twitch δεν υπογράφει πλέον συμφωνίες αποκλειστικότητας όπως παλιά, πράγμα που σημαίνει ότι έχει περισσότερο χώρο για ανάπτυξη εάν δεν κάνει πλέον streaming αποκλειστικά στην πλατφόρμα. Είναι ευγνώμων, ωστόσο, για τα συμβόλαια που είχε με το Twitch.

Επιπλέον, δήλωσε δυσαρεστημένη για την ανδροκρατούμενη κοινότητα, δηλώνοντας ότι το Twitch έχει «οπισθοδρομήσει πολύ» - ειδικά με «την άνοδο τόσων πολλών τοξικά αρρενωπών χρηστών (τους ονόμασε "manosphere") και red pill μαλακίες - νιώθω ότι αυτό το υλικό έχει ανθίσει στη σφαίρα των ανδροκρατούμενων livestreams. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούσαν, έκαναν streaming και νοιάζονταν για τα games», είπε. "Υπήρχαν τόσα περισσότερα κορίτσια, υπήρχε τέτοια ποικιλομορφία στα δημογραφικά. Και ένιωσα πολύ περισσότερα να με βλέπω και να ακούω. Και είπα "Ουάου, πάντα ήθελα κάτι τέτοιο στο streaming».

Τώρα, ωστόσο, είναι απογοητευμένη καθώς είπε ότι: "Η κοινότητα έχει φτάσει σε ένα χάλι. Είναι δύσκολο για μένα να υπάρχω σε μια βιομηχανία και μια κοινότητα και να παρακολουθώ αυτά τα σκατά και να συμπεριφέρομαι σαν να μην είναι κάτι σπουδαίο, να τα βλέπω να ομαλοποιούνται - το είδος του φανατισμού και της φαυλότητας και τόσα πολλά πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ».



Και ενώ είδε την ελκυστικότητα σε περισσότερους άντρες ως τον μόνο τρόπο για να γίνει πιο επιτυχημένη, είπε: «Δεν έχει νόημα να εκφράζεις τη γνώμη σου στους ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξεις ποτέ έτσι κι αλλιώς».

Η Pokimane περιέγραψε επίσης το Twitch ως "ακατάστατο", αναφέροντας πρόσφατα παραδείγματα όπως το σεξουαλικό περιεχόμενο και τo update για τις ενδυμασίες και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία συχνά υποχωρεί στις αλλαγές. Ευχήθηκε η Amazon να αναλάβει ισχυρότερο προβάδισμα στη "βελτίωση της υποδομής της εταιρείας".

Κάλεσε επίσης το Twitch να λάβει μέτρα για την έλλειψη ασφάλειας για τις μειονοτικές κοινότητες (σ.σ. προφανώς εννοεί λοάτκι και έγχρωμους) και την επικράτηση της παρενόχλησης και του stalking. «Η προτεραιότητα του [Twitch] είναι να βγάζει χρήματα», είπε. «Η προτεραιότητά μου είναι να δημιουργήσω ένα δροσερό, ασφαλές περιβάλλον και κοινότητα για πολλούς ανθρώπους. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη οι μειονοτικές κοινότητες στο Twitch και για τα οποία εύχομαι να μπορούσαν να κάνουν περισσότερα. Πιστεύω ότι προσπαθούν και εκτιμώ αυτόν τον τόνο. Πραγματικά τους δίνω τα εύσημα γι' αυτό. Αλλά είναι 2024. Έχουμε ακόμα τόσα πολλά από αυτά τα καταραμένα προβλήματα".

Η Pokimane θα συνεχίσει να κάνει livestreams στο YouTube, το TikTok και το Instagram. Σήμερα δήλωσε ότι θα έχει live στο YouTube.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2024 19:08 #274909 by Aνέστης Αδαμίδης
Εν τω μεταξύ, λέει ότι λέει η τύπισσα, αλλά στο Χ έγραφε δακρύβρεχτους μονολόγους για την αποχώρησή της και με το Twitch από κάτω να απαντάει ότι την ευχαριστεί και μετά να λέει ότι θα ξαναβάλει τα κλάματα! Πόσο υποκρισία τέλος πάντων;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Feb 2024 10:38 #274975 by Nikos Georgopoulos
Το Twitch έριξε ban σε Pokemon emote ενός streamer γιατί "έμοιαζε με ανδρικό μόριο"!




Γέλασε το gaming industry πάλι.

Από το κακό στο χειρότερο πάει το Twitch, το οποίο έριξε ban σε ένα Pokemon emote που έφτιαξε ένας streamer επειδή θεωρεί ότι έμοιαζε με ανδρικό μόριο.

Το custom Pokemon emote ήταν ένα μικρό Bonsly. Το Twitch έβαλε ως αιτιολογία ότι "Το emote είναι μια εικόνα σεξουαλικού περιεχομένου ή γυμνό".

Το Twitch έχει ιδιαίτερα αυστηρές οδηγίες για τα emotes, αλλά εδώ η γελοιότητα έπιασε πάτο (η μπορεί να υπάρχει κι άλλος πάτος γιατί έχουμε δει κάτι απίστευτους κανονισμούς του Twitch, σε βαθμό που ορισμένοι να είναι χειρότεροι κι από αυτούς της Κίνας).


EXCUSE ME???? Twitch this is literally what Bonsly looks like??????????? pic.twitter.com/oDdxNwbRBn

— SBCoop (@SBCoop89) February 5, 2024

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν το Twitch θα επανεξετάσει την απόφασή του ή αν ο streamer SBCoop θα χρειαστεί να επανασχεδιάσει το emote.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2024 02:51 #275061 by Nikos Georgopoulos
Το Twitch έριξε ban σε Αυστραλό φαρσέρ για αυτοτραυματισμό




Προσποιήθηκε ότι έβαλε πιρούνια σε τοστιέρα και ηλεκτρίστηκε

Το Twitch έριξε ban στον Αυστραλό streamer Boggles για αυτοτραυματισμό, επειδή προσποιήθηκε ότι έβαλε πιρούνια σε τοστιέρα και ηλεκτρίστηκε.

Η πλατφόρμα δήλωσε στον Boggles: "Εξετάσαμε το περιεχόμενό σας και ανησυχούμε για εσάς. Αν περνάτε δύσκολα ή δεν νιώθετε ασφαλής ζητήστε βοήθεια, μιλήστε με κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε, τον γιατρό σας ή πηγαίνετε σε κάποιο νοσοκομείο." Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι το περιεχόμενο του Boggles αφαιρέθηκε επειδή η αυτοκτονία και ο αυτοτραυματισμός δεν επιτρέπονται στο Twitch και ότι έριξε ban στον λογαριασμό του για 30 μέρες.



Ο Boggles δήλωσε στο PC Gamer: "Δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Εύχομαι να μην είχα δεχθεί ποτέ ban. Δεν θεωρώ ότι είναι δίκαιο. Νομίζω ότι το Twitch με χρησιμοποίησε ως παράδειγμα επειδή είμαι μικρός creator". Επιπλέον τόνισε ότι η διάρκεια του ban δεν είναι δίκαιη και ότι "θα δεχόταν πιο εύκολα για μία μέρα ή για μία εβδομάδα, επειδή δεν ήταν καν κάτι πραγματικό, αλλά είχε μονταριστεί. Το Twitch γνωρίζει ότι δεν ήταν αληθινό. Ο μόνος λόγος που δέχθηκα ban είναι επειδή ακούστηκε πολύ. Ο λογαριασμός μου ήταν μια χαρά μέχρι που το clip έγινε viral."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2024 10:45 #275452 by Nikos Georgopoulos
Twitch streamers παίζουν games πάνω σε στήθη και οπίσθια




Βάζουν green screen .

Ορισμένοι Twitch streamers ξεκινήσαν ένα νέο trend, καθώς παίζουν games πάνω σε στήθη ή οπίσθια.

Υπάρχει ένας νέος τρόπος για να παρακολουθείτε εκπομπές στο Twitch, και δεν είναι απλώς να ανεβάζετε ένα livestream. Στις 12 Μαρτίου, η streamer Morgpie έκανε streaming τον εαυτό της αντιδρώντας στο βίντεο του YouTuber Charles "MoistCr1TiKaL" White, σχετικά με την εξέλιξη του Twitch. Η Morgpie έκανε μια προβολή split-screen με το βίντεο του MoistCr1TiKaL να εμφανίζεται στα οπίσθιά της. Στις 14 Μαρτίου, ενώ...γυμναζόταν...έβαλε τo Fortnite στα οπίσθιά της, μέσω...green screen.


fuck it we ball t.co/PT5inOe8FJ pic.twitter.com/7js7LIiOSG

— hasanabi (@hasanthehun) March 17, 2024

Την μόδα αυτή συνέχισαν και άλλοι Twitch streamers. ορισμένοι από αυτούς παίζουν games σε διάφορα περίεργα σημεία. Κάποιοι VTubers εμφανίζουν gameplay σε πόδια από anime χαρακτήρες ή ακόμα και ολόκληρα… σώματα για κάποιον περίεργο λόγο. Ο Hasan “Hasanabi” Piker ανέβασε μία φωτογραφία στο Twitter δείχνοντας ότι έπαιζε Fortnite με green screen...επίσης στα οπίσθια.


I’ve officially seen it all ? pic.twitter.com/gZ96jSa3hD

— ryan ? (@scubaryan_) March 16, 2024

Από την πλευρά της, η Morgpie ανέβασε στο Twitter στις 17 Μαρτίου μια εικόνα των γλουτών της με green screen, για όποιον θέλει να την χρησιμοποιήσει. Για την ιστορία, η Morgpie είχε δεχθεί ban παλιότερα στο Twitch καθώς τον Δεκέμβριο του 2023, βγήκε live με την κάμερα τοποθετημένη σε πονηρή γωνία, ενώ ήταν topless. Το Twitch δεν συγχωρεί κάτι τέτοια. Βέβαια  νέα αυτή μόδα λογικά περνάει...έστω και οριακά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Mar 2024 11:02 #275474 by Nikos Georgopoulos
Το Twitch άλλαξε τους κανόνες του



Το Twitch άλλαξε τους κανόνες του ξανά μέσα σε ένα...24ωρο, για να αποτρέψει τους streamers από το να χρησιμοποιούν green screen πάνω στο σώμα τους και να παίζουν games σε αυτό!


Our Community Guidelines are designed to help make Twitch a welcoming place. Content on Twitch is always evolving, and we want to make sure our rules work as intended and keep up with emerging behaviors. When needed, we make updates to our rules to capture those shifts in…

— Twitch Support (@TwitchSupport) March 27, 2024

Το Twitch δήλωσε στο X (πρώην Twitter): «Το περιεχόμενο στο Twitch εξελίσσεται πάντα και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες μας λειτουργούν όπως προβλέπεται και να συμβαδίζουν με τις συμπεριφορές. Όταν χρειάζεται, κάνουμε updates στους κανόνες μας για να καταγράψουμε αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά, και έτσι είναι σαφές στην κοινότητα τι επιτρέπεται. Από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, δεν θα επιτρέπεται περιεχόμενο που εστιάζει σε ευαίσθητα μέρη του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε συμπεριλάβει πρόσθετες λεπτομέρειες και ορισμούς στις Οδηγίες κοινότητας.».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2024 03:02 #275563 by Nikos Georgopoulos
Ο Twitch Streamer Melt τράκαρε με το αυτοκίνητό του ενώ έκανε livestream




Το Twitch τον banαρε...πρωταπριλιάτικα!

Ο streamer MeltIsLIVE έκανε livestream την 1η Απριλίου και ένα άλλο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το όχημά του.

Την 1η Απριλίου, ο MeltIsLIVE, γνωστός και ως Melt, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε και χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια ενός livestream.. Ενώ φαίνεται ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ο Melt δέχθηκε ban από το Twitch λόγω της συμπεριφοράς του.

Όπως αναφέρθηκε από το Dexerto στις 2 Απριλίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο Melt, κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητό του τη νύχτα, έλεγχε το τηλέφωνό του και αλληλεπιδρούσε με το κοινό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, περνούσε πολύ χρόνο μιλώντας και απαντώντας στη συνομιλία του livestream του ενώ οδηγούσε.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του livestream, ο Melt φάνηκε να λαμβάνει ένα μήνυμα κειμένου και έδειξε στο κοινό του την οθόνη του τηλεφώνου, ενώ εξήγησε ότι επρόκειτο να σταματήσει το αυτοκίνητό του και να κάνει στην άκρη. Έδειξε το μήνυμα μιας κοπέλας που ενδιαφερόταν για αυτόν, λέγοντας: «Μου έστειλε μήνυμα: "Σε όλα όσα αγαπώ. Αλλά μισό λεπτό προς όσους είναι στο chat. Επιτρέψτε μου να κάνω στην άκρη πολύ γρήγορα για να μην μου πρίζει τ'@@ το Twitch».


pic.twitter.com/YUpLIbNUCq

— Cxpium (@copiumx) April 2, 2024

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα —αφού άφησε κάτω το τηλέφωνό του— ο Melt προσπάθησε να κάνει στην άκρη. Στο βίντεο, φαίνεται ότι ο streamer προσπαθούσε να μπει σε μια λωρίδα και έπεσε απευθείας σε ένα αυτοκίνητο που δεν είδε. Το αυτοκίνητο που χτύπησε βρίσκεται πίσω από τον Melt στο βίντεο. Μετά τη σύγκρουση, ο Melt χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να συνέλθει προτού σηκώσει ξανά το τηλέφωνό του και συνέχισε να κάνει streaming, δείχνοντας στο κοινό του τη ζημιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του. Στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει στον άλλο οδηγό, ο οποίος φαινόταν να συνομιλεί στο τηλέφωνο με κάποιον για το τι είχε συμβεί.

«Δεν θα πεις τίποτα, bro;» ρώτησε ο Melt. «Αδερφέ, δεν θα πεις τίποτα; Τι λες; Δεν θα πεις τίποτα, βρε; Απλώς με χτύπησες bro!»

Το Dexerto αναφέρει ότι αργότερα στο livestream ο Melt ζήτησε από τους mods του να διαγράψουν το βίντεο του τρακαρίσματος. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό συνέβη. Ανεξάρτητα από αυτό, λίγο μετά το τρακάρισμα, την 1η Απριλίου, το Twitch έριξε ban στο λογαριασμό του Melt.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification