Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

ΠΑΟΚ 2017-2018

20 Nov 2017 19:07 - 20 Nov 2017 21:27 #208552 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα τού ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο για την 11η αγωνιστική της Superleague!

Ρέι στο τέρμα, Κρέσπο, Βαρελά στα στόπερ, δεξί μπακ ο Μάτος, αριστερό ο Βιερίνια. Αμυντικοί μέσοι Τσίμιροτ, Κάνιας, δεκάρι ο Καντουρί, αριστερό εξτρέμ ο Μακ, δεξί ο Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Nov 2017 21:53 - 20 Nov 2017 22:04 #208555 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
ΠΑΟΚ Ατρόμητος 2-1


Ο ΠΑΟΚ έχασε τα άχαστα, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του νεαρού Στρούγγη που έκανε... ντεμπούτο στην άδεια Τούμπα, όμως ο "δικέφαλος" ισοφάρισε με αμφισβητούμενο πέναλτι και πήρε τελικά το "χρυσό" τρίποντο με γκολ-καραμπόλα του Τζάλμα Κάμπος.

Τι ματς και αυτό! Τα είχε όλα! Νέους πρωταγωνιστές, πολλές μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες, παράπονα από τον διαιτητή και τους βοηθούς, γκολ με ατομικές ενέργειες, γκολ τυχερά. Τα πάντα όλα!

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο ΠΑΟΚ, ειδικότερα στο πρώτο μέρος, ήταν... καταιγιστικός. Μάτος και Κάνιας μόνοι στο ξεκίνημα σημάδεψαν τον Γιαννιώτη αντί τα δίχτυα, όμως ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ. Εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες στο 22ο λεπτό και ο νεαρός Στέφανος Στρούγγης, στο ντεμπούτο του, σκόραρε με κεφαλιά.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν... πάγωσαν και συνέχισαν να... βομβαρδίζουν την εστία του Έλληνα πορτιέρο. Ελ Καντουρί και Κάνιας δεν μπόρεσαν να σουτάρουν καλά ολομόναχοι από πλεονεκτική θέση για να φτάσουμε στη φάση του 44ου λεπτό.

Ο Μακ μπήκε στην περιοχή, ο Στρούγγης τον μάρκαρε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Από το ριπλέι πάντως δεν φαίνεται να δικαιώνει τον ρέφερι, όπως είπε ο Ηρακλής Τσίκινης στο Contra.gr, αφού ο νεαρός άσος πρώτα βρίσκει τη μπάλα και μετά έχει επαφή με τον Σλοβάκο (υπάρχει σπρώξιμο με το χέρι στην πλάτη του Μακ). Όλα έγιναν πολύ γρήγορα είναι η αλήθεια. Ο Βιεϊρίνια πάντως από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1.

ΡΟΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΜΠΑ
Το δεύτερο μέρος είχε μπόλικο... ξύλο με τον διαιτητή ωστόσο να μην βγάζει εύκολα κάρτα για να κρατήσει τον... τρελό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ατρόμητο και να χάνει πολλές καλές στιγμές.

Στη μεγαλύτερη ο Ρισβάνης έδιωξε με το κεφάλι μία ενέργεια του Μάτος που κόντραρε όμως και σε αμυντικό. Με... καραμπόλα έγινε τελικά το 2-1 για τον "δικέφαλο". Σύγχυση στην περιοχή του Ατρομήτου, σουτ του Μάτος, κόντρα, στον Τζάλμα η μπάλα που έκανε νέο σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ουμπίδες, άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να διαμαρτύρονται επίσης για δυο φάσεις. Στο 33ο λεπτό ο Ντιγκινί υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ καλυπτόταν και έμπαινε στην περιοχή, ενώ στο 37' ο Μάντσον μάρκαρε τον Κουλούρη στην περιοχή του Ατρόμητου με τον Παπαπέτρου να μην δείχνει κάποια παράβαση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ (65' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Κάμπος, Μακ (78' Λημνιός), Ελ Καντουρί (84' Σάκχοφ), Κουλούρης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Γιαννιώτης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Στρούγγης (65' Νάτσος), Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Μαντσόν, Βασιλακάκης (81' Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88' Μπαστακός), Ντιγκινί, Ντάουντα.

Σκόρερ: 0-1 (22' Στρούγγης), 1-1 (45' Βιεϊρίνια), 2-1 (71' Κάμπος)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Nov 2017 09:33 #208572 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Οι τραγικές διαιτησίες συνεχίζονται!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2017 14:46 #208749 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανιώνιο για την 12η αγωνιστική της Superleague!

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μακ, Κουλούρης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Πέλκας, Λημνιός, Σάκχοφ, Πρίγιοβιτς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2017 18:53 - 26 Nov 2017 19:20 #208753 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Πανιώνιος ΠΑΟΚ 2-2

Ενταση, συγκινήσεις και τρομερή διακύμανση στο σκορ είχε το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Όχι όμως και νικητή καθώς οι δύο ομάδες, με συγκλονιστικό φινάλε, έμειναν στην ισοπαλία. Επιτυχία για τον Πανιώνιο με βάση τα προβλήματα που είχε (απουσίες Μασούντ, Λάμπρου, Οικονόμου), αποτυχία για τον ΠΑΟΚ που έμεινε για έκτο εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη και "απειλεί" το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν των... σαρδελών, το 2007-2008, όταν και έμεινε χωρίς νίκης μακριά από την Τούμπα στα πρώτα εννιά ματς πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Σπριντόνοβιτς, Μάτος για τις δύο ομάδες, αλλά και στον αντίποδα ο Γκιοατά και ο Ρέι, που φέρουν ευθύνη στα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης.



ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Πανιώνιο με σχηματισμό 4-2-3-1. Έχοντας τις απουσίες των Οικονόμου, Λάμπρου, Μασούντ και Σιώπη, για διαφορετικούς λόγους, ξεκίνησε με τον Κότνικ στην εστία και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Χατζισαφί, Μπανανά, Γκιοατά, Βλάχο. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικοί χαφ ήταν ο Κόρμπος με τον Ταπόκο, με τον Σαββίδη μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Αριστερά ήταν ο Σπιριντόνοβιτς, δεξιά ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισαι.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε επίσης με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Λουτσέσκου να επιλέγει και πάλι την ίδια ενδεκάδα με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, με τον Βιεϊρίνια σε ρόλο αριστερού μπακ και τους Βαρέλα-Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μάτος ήταν δεξιός οπισθοφύλακας και ο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, ως συνήθως. Στο χώρο του κέντρου, Τσίμιροτ και Κάνιας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με "δεκάρι" τον Ελ Καντουρί, δεξιά ήταν Κάμπος, αριστερά ο Μακ και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κουλούρης.

Το πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σιγά-σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Ο Πανιώνιος είχε περισσότερο παθητικό ρόλο προσέχοντας την άμυνά του, ενώ ο ΠΑΟΚ όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαινε και έψαχνε τρόπους για να δημιουργήσει φάσεις. Ο Ελ Καντουρί ήταν δραστήριος, ενώ Μάτος και Βιεϊρίνια ανέβαιναν αρκετά στις δύο πλευρές. Μακ και Κάμπος ήταν επίσης κινητικοί, με την ομάδα του Λουτσέσκου να επιτίθεται κυρίως από τα άκρα, καθώς ο άξονάς της δεν είναι παραγωγικός.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 13΄ και ήταν για τον Δικέφαλο, με τον Κάμπος να βρίσκει τον Κουλούρη στην περιοχή από δεξιά, εκείνος να σουτάρει στην κίνηση, αλλά ο Κότνικ να αποκρούει στην κλειστή του γωνία, ενώ η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με πρωταγωνιστή ξανά τον Κουλούρη. Ο Ελ Καντουρί βρέθηκε με χώρο μέσα στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά ο Έλληνας επιθετικός έβαλε το στήθος αντί για το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ που ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 15΄ τραυματίστηκε ο Ταπόκο με τον Πινιώτη να παίρνει τη θέση του στη μεσαία γραμμή. Η αναγκαστική αλλαγή στο χώρο του κέντρου που έγινε νωρίς, φάνηκε να επηρεάζει ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους, που ούτως ή άλλως δεν είχαν ξεκινήσει καλά και δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα ψηλά. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν τα ηνία του παιχνιδιού και απείλησαν ξανά με δύο σουτ του Κάμπος στο 23ο και στο 26ο λεπτό.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΑΤΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Πανιώνιο να ισορροπεί και να προσπαθεί να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, στο σημείο που οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Στο 40΄ ο Γκιοατά έκανε παιδαριώδες λάθος θέλοντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του και ο Κουλούρης που ακολούθησε τη φάση πιέζοντας το εκμεταλλεύτηκε. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Κότνικ στην προσπάθειά του να τον αποφύγει στο τετ α τετ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία ενώ ο Κότνικ έπεσε στην αριστερή. Ο ΠΑΟΚ πήγε έτσι με προβάδισμα στα αποδυτήρια, το οποίο άξιζε με βάση την εικόνα του πρώτου 45λέπτου.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο Πανιώνιος έφερε το ματς στα ίσα, στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια. Ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά μετά από πάσα του Σαββίδη και με διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Ρέι, που έκανε λάθος εκτίμηση και δεν κατάφερε να αποκρούσει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 48΄. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως η κεφαλιά του Μάτος στο 50΄ πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Κότνικ. Το γρήγορο γκολ του Πανιωνίου πάντως επηρέασε τον ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης, έδωσε ψυχολογική ώθηση στους "κυανέρυθρους" που παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο στο β' μέρος και έπαιζαν με πιο επιθετικές διαθέσεις δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Στο 62΄ ο Λουτσέσκου έβαλε στο ματς τον Πέλκα αντί του Τσίμιροτ για να κάνει πιο παραγωγική επιθετικά την ομάδα του με έναν πιο δημιουργικό μέσο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη αποδοκίμασαν έντονα τον Πέλκα, καθώς δεν ξέχασαν την άσεμνη χειρονομία που είχε κάνει στον πανηγυρισμό του μετά το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις στο περσινό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Στο 67ο λεπτό ο Λουτσέσκου άλλαξε τον σχηματισμό του ΠΑΟΚ σε 4-4-2, βάζοντας τον Πρίγιοβιτς στη θέση του Μακ και φέρνοντας τον Πέλκα αριστερά, με τον Ελ Καντουρί δίπλα στον Κάνιας στη μεσαία γραμμή. Ο Ρουμάνος θέλησε να κάνει πιο επιθετική τη ομάδα του, η οποία πίεζε αρκετά όσο κυλούσαν τα λεπτά, με τον Πανιώνιο να οπισθοχωρεί και να αναζητά αντεπιθέσεις για να γίνει επικίνδυνος μπροστά. Μετά την είσοδο του Κάργα που πήγε σε θέση τρίτου στόπερ, ο Γρηγορίου ουσιαστικά άλλαξε το σύστημα του Πανιωνίου σε 3-4-3.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟΚ
Στο 74ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Κότνικ να κάνει εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Πέλκα μετά από σέντρα του Μάτος από δεξιά, διατηρώντας το 1-1. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας γρήγορο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και τον Πανιώνιο να απειλεί στην κόντρα. Στο 77΄ η μπάλα στρώθηκε στον Πέλκα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Μάτος που κόντραρε, όμως εκείνος δεν την βρήκε όπως θα ήθελε και σούταρε ψηλά πάνω από την εστία. Στο 84΄ ο Δικέφαλος είχε νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται απέναντι από τον Κότνικ στην περιοχή μετά από κάθετη πάσα του Πέλκα, όμως ο Σέρβος αστόχησε στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΝ ΓΕΣΙΛ
Κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πίεζε και είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο 86΄, "χτυπώντας" στην αντεπίθεση με σκόρερ τον Γεσίλ που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή. Οι "κυανέρυθροι" έβγαλαν μία εξαιρετική κόντρα επίθεση βρίσκοντας ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Γεσίλ, που είχε μπει ως αλλαγή οχτώ λεπτά νωρίτερα. ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας "εκτελώντας" τον Ρέι κάτω από τα πόδια για να δώσει προβάδισμα στον Πανιώνιο με 2-1. Προηγήθηκε εξαιρετική πάσα του Κόρμπου στον σκόρερ.

ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΜΑΤΟΣ
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα πάρει τη νίκη μετά το γκολ της ανατροπής, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με σέντρα στην περιοχή και ο Μάτος πήδηξε πιο ψηλά από όλους παίρνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-2. Στα υπόλοιπα δύο λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το ματς έληξε ισόπαλο έπειτα από ένα συναρπαστικό φινάλε.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (69' Κάργας), Ταπόκο (18' Πινιώτης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (78' Γεσίλ).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Τσίμιροτ (62' Πέλκας), Μακ (67' Πρίγιοβιτς), Κάμπος (84' Λημνιός), Ελ Καντουρί, Κουλούρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Nov 2017 14:50 #208835 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ ενάντια στον Αιγινιακό για την φάση ομίλων Κυπέλλου Ελλάδας!!

Πασχαλάκης,Zamprano,Μαλεζάς,Πουγούρας,Δεληγιαννίδης,Shakov,Μαουρίσιο,Λημνιός,Πέλκας,Βράκας,Πριγιοβιτς.

Στον πάγκο:Σιαμπάνης,Δημητρίου,Τζαδήμπας,Ελ καντουρι,Μακ,Κάτσε,Κουλούρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Nov 2017 17:21 - 29 Nov 2017 19:59 #208839 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
"Ξεμπούκωσαν" Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί, 5-0 ο ΠΑΟΚ τον Αιγινιακό

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε για πρώτη φορά φάση ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας με απόλυτο νικών, επικρατώντας εύκολα του Αιγινιακού με 5-0 στο Καυτανζόγλειο για την 3η και τελευταία αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.



Ο ΠΑΟΚ επικράτησε όσο εύκολα δείχνει και το τελικό 5-0 του Αιγινιακού, έκανε το τρία στα τρία στο Κύπελλο Ελλάδας και πήρε τη πρόκριση στην επόμενη φάση ως πρώτος από τον 2ο όμιλο.

Το μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν οι τρεις βαθμοί, αφού ούτως ή άλλως είχε προκριθεί, αλλά το ποιοι σκόραραν καθώς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας το είχε ανάγκη.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Πρίγιοβιτς, ένα ο Σάχοφ, ενώ σκόραραν για πρώτη φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα ο Ελ Καντουρί και ο Λημνιός. Επίσης, ο Γιώργος Βρακάς έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην ιστορία του συλλόγου.

Για τον Δικέφαλου του Βορρά άνοιξε το σκορ ο Λημνιός στο 5΄ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Επίσης, το παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Ελ Καντουρί που μπήκε ως αλλαγή στο ματς και βρήκε δίχτυα στο 71΄. Νωρίτερα, στο 53΄και στο 67΄ είχε σημειώσει δύο τέρματα ο Πρίγιοβιτς, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από τις 15/10, όταν είχε σκοράρει δύο φορές κόντρα στη Λαμία. Γκολ πέτυχε και ο Σάχοφ στο 82ο λεπτό με κεφαλιά, με τον Ουκρανό να σκοράρει ξανά στο Καυτανζόγλειο.

Οι παίκτες που σκόραραν ήταν ουσιαστικά το μεγάλο κέρδος του ΠΑΟΚ από το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς οι δύο (Λημνιός και Ελ Καντουρί) άνοιξαν λογαριασμό, ενώ ο Σέρβος επιθετικός είχε να σκοράρει 1,5 μήνα και ήθελε να ξαναβρεί την επαφή του με τα δίχτυα.

Στα κέρδη του ΠΑΟΚ, επίσης, το ντεμπούτο του Γιώργου Βρακά που έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 16,5 ετών έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο ματς. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Ο Γιώργος Βρακάς, γεννημένος στις 28 Απριλίου του 2001, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 16,5 ετών και έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα σε επίσημο ματς, γράφοντας ιστορία. Ο Λουτσέσκου επίσης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Πούγγουρα (ως δεξί μπακ) και Δεληγιαννίδη (ως αριστερό μπακ), ενώ στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Μαουρίσιο και Σαμπράνο. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, ο Μαλεζάς δίπλα στον Περουβιανό στο κέντρο της άμυνας και ο Σάχοφ δίπλα στον Βραζιλιάνο στη μεσαία γραμμή. Επιτελικός μέσος ήταν ο Πέλκας, δεξιά ο Λημνιός και αριστερά ο Βρακάς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πρίγιοβιτς.

Ο Αιγινιακός παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-5-1, με τον Τόλιο κάτω από τα δοκάρια και τους Τοπαλίδη, Λιόλιο, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλο στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Αντωνιάδης και Γκατσολάροι ως αμυντικοί μέσοι, πιο μπροστά τους ο Παπαδόπουλος, δεξιά ο Ντόγος, αριστερά ο Δωματάς και μοναδικός προωθημένος ο Καρακώστας.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΛΗΜΝΙΟ
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι, με τον Λημνιό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας του έβγαλε την σέντρα-ασίστ και ο νεαρός εξτρέμ που ήταν στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ και νίκησε τον Τόλιο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γρήγορο γκολ ο Δικέφαλος εξακολουθούσε να ελέγχει τον ρυθμό έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πέλκας και Λημνιός ήταν οι πιο ορεξάτοι και δραστήριοι, με την τριάδα πίσω από τον Πρίγιοβιτς να αλλάζει θέσεις μετά το πρώτο 20λεπτο, καθώς πήγε ο νεαρός Βρακάς δεξιά και ο Λημνιός αριστερά, ενώ αργότερα άλλαξαν και πάλι. Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν δημιουργούσε με ευκολία φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, έχοντας ανούσια υπεροχή και δείχνοντας σημάδια χαλαρότητας, μιας και το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αιγινιακό σημειώθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο Γκατσολάρι μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, με τον Δωματά να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να σουτάρει, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 34΄ ο ΠΑΟΚ έγινε επικίνδυνος με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα που απέκρουσε σε κόρνερ ο Τόλιος. Στο 40΄ απείλησε ξανά ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να επιχειρεί το σουτ και τον Τόλιο να παραχωρεί κόρνερ με δύσκολη επέμβαση. Στο 45΄ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή φάση πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Βρακά να βρίσκει τον Λημνιό στην δεξιά πλευρά, αυτός μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας τον αντίπαλό του, όμως το γύρισμά του ήταν δυνατό και ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα για να την στείλει από κοντά στα δίχτυα. Το πρώτο μέρος έληξε με το σκορ στο 1-0 από το γκολ του Λημνιού στο 5ο λεπτό.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές. Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στο β΄ μέρος και διπλασίασε τα τέρματά του στο 53ο λεπτό με γκολ του Πρίγιοβιτς, "σφραγίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη. Ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Σέρβο σέντερ φορ, αυτός βγήκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Τόλιο τον οποίο "ξάπλωσε" με ωραία προσποίηση και στη συνέχεια πλάσαρε άψογα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Κάτσε, Μακ και Ελ Καντουρί στις θέσεις των Μαουρίσιο, Πέλκα και Βρακά (έγραψε ιστορία ως ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ και άφησε θετικές εντυπώσεις) αντίστοιχα, με τον ΠΑΟΚ να εξακολουθεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, μιας και η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής.

Ο Πρίγιοβιτς πέτυχε και δεύτερο γκολ στο ματς στο 67΄ και μάλιστα έτρεξε να πάρει την μπάλα από την εστία και να την βάλει στη σέντρα. Ο Μακ του έβγαλε ωραία πάσα και ο Σέρβος με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όπως φάνηκε στο ριπλέι της φάσης, ο Πρίγιοβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ
Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Ομάρ Ελ Καντουρί λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα ως αλλαγή. Ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή στο 71ο λεπτό, ανοίγοντας λογαριασμό με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στο 75΄ απείλησε μετά από ώρα ο Αιγινιακός, με τον Πασχαλάκη να λέει "όχι" στον Τσολακίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό είχε καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ με σουτ του Λημνιού που πέρασε λίγο έξω.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΧΟΦ
Στο 82ο λεπτό σκόραρε και ο Σάχοφ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λημνιού από δεξιά, με τον Ουκρανό να σκοράρει ξανά στο Καυτανζόγλειο, όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό στο ίδιο γήπεδο.

Στο 88΄ είχε καλή ευκαιρία ο Αιγινιακός με ωραία ενέργεια και σουτ του Δωματά που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν το 5-0 υπέρ του ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με μία εύκολη νίκη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Σαμπράνο, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Μαουρίσιο (56΄ Κάτσε), Σάχοφ, Πέλκας (61΄ Μακ), Πρίγιοβιτς, Λημνιός, Βρακάς (64΄ Ελ Καντουρί).

Αιγινιακός (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλος, Γκατσολάρι (64΄ Ζούρκος), Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος (69΄ Τσολακίδης), Ντόγος (56΄ Φουρτζίου), Δωματάς, Καρακώστας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Dec 2017 17:01 #208954 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη για την 13η αγωνιστική της Superleague!

Πασχαλάκης,Βαρελα,Κρέσπο,Ματος,Τσιμοροτ,Κάνας,Βιερίνια,Λημνίος,Ελ Καντουρί,Πέλκας,Κουλούρης

Στον πάγκο:Ρει,Μαλεζάς,Δεληγιαννίδης,Μαουρίσιο,Μπίσεσβαρ,Σακόφ,Μακ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Dec 2017 20:18 - 02 Dec 2017 22:13 #208956 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-3
Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος και με τους οπαδούς του να βάφουν... ασπρόμαυρη την Ξάνθη, επικράτησε 3-0 στο κομβικό ματς με τους «Ακρίτες», πετυχαίνοντας την πρώτη του φετινή νίκη μακριά από τη Θεσσαλονίκη! ΞΑΝΘΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.



Για περισσότερους από έξι μήνες (τελευταία νίκη επί του Πανιωνίου στις 24 Μαίου) ο ΠΑΟΚ έψαχνε απεγνωσμένα ένα διπλό και το πέτυχε σ’ ένα κομβικό ματς για τον ίδιο και τον προπονητή του. Όλα όσα είχαν προηγηθεί του αγώνα, δεν άφηναν περιθώρια για νέα εκτός έδρας απώλεια.

Ολόκληρος ο ασπρόμαυρος οργανισμός και ο Ραζβάν Λουτσέσκου αισθάνονται πολύ καλύτερα και πιο ήρεμοι μετά το αποψινό πέρασμα από την Ξάνθη, με καλή εμφάνιση, άνετη νίκη και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΟΚ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην επιστροφή του στην Ξάνθη ως αντίπαλος είδε παλιούς καλούς φίλους, ένιωσε σ’ ένα φιλικό περιβάλλον, παρατάσσοντας τον ΠΑΟΚ με τέσσερις Ελληνες για πρώτη φορά στην ενδεκάδα. Οι Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Λέοβατς, Σαμπράνο, έμειναν στη Θεσσαλονίκη και αυτό έφερε στο βασικό σχήμα του «Δικεφάλου», τους Κουλούρη και Λημνιό, ενώ ο Βιεϊρίνια παρέμεινε η μοναδική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Το δίδυμο των στόπερ δεν άλλαξε (Βαρέλα, Κρέσπο), το ίδιο και των μέσων του άξονα (Κάνιας, Τσίμιροτ), με το Μάτος δεξιά, τον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού χαφ, τον Πέλκα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ξεκίνησε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος κάτω από τα δοκάρια.

Η Ξάνθη παρατάχθηκε με δύο σοβαρές απουσίες, αυτές των Μπρίτο και Καμαρά, με τον Μίλαν Ράσταβατς να κάνει κάποιες αλχημείες στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, που είχε αιχμή του δόρατος και πάλι τον Ερικ Γιέντρισεκ.

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ

Ο τραυματισμός (μυϊκός) του Ελ Καντουρί (12’) άλλαξε τα πλάνα των «ασπρόμαυρων». Ο Ρόμπερ Μακ πέρασε στη θέση του Μαροκινού μέσου, με τον Πέλκα να αναλαμβάνει καθήκοντα «δεκαριού» και τον Σλοβάκο να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη υποψία φάσης για τους φιλοξενούμενους, που έπαιζαν μπροστά σε 2.000 φίλους τους, ήρθε με την κεφαλιά του Κουλούρη (14’), με τους παίκτες του Λουτσέσκου από το ξεκίνημα του αγώνα να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους.

Για καλή τύχη του ΠΑΟΚ το γκολ ήρθε από τα πόδια ποδοσφαιριστή της Ξάνθης. Στο 25ο λεπτό ο Αντρέ Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντε Λούκας στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στην εστία της ομάδας του! Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έτρεξαν να αγκαλιάσουν και να αφιερώσουν το γκολ στον Ραζβάν Λουτσέσκου!

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει και έφτασε κοντά στην ισοφάριση τρία λεπτά μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ. Η βολίδα Μεχία υποχρέωσε τον Πασχαλάκη να «απογειωθεί», να βρει την μπάλα και να τη στείλει στο δοκάρι της εστίας του πριν καταλήξει κόρνερ.

Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για το «Δικέφαλο» στο 34 λεπτών. Ο Λημνιός έκανε καταπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα και με διπλή προσπάθεια ο Ρόμπερτ Μακ έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΡΕΣΠΟ

Το β’ μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Στο 48’ ο ξεχασμένος στη μικρή περιοχή της Ξάνθης, Φερνάντο Βαρέλα, σούταρε με δύναμη, αλλά ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε, με την ομάδα της Θράκης να απαντάει στο αμέσως επόμενο λεπτό με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σιλά.

Ο Μίλαν Ράσταβατς νωρίς νωρίς έκανε δύο αλλαγές, περνώντας τους νεαρούς Μελιόπουλο και Π. Ορφανίδη στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει στη μεσαία γραμμή και να βρει τρόπους για να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Το έκανε στο 60’, αλλά ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στο Λουσέρο, που με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη προσπάθησε να σκοράρει. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Κουλούρης (61’) με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κρύβουν την μπάλα στην κόντρα που έβγαλαν, αλλά τον Ζίφκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ του «Διεφάλου». Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε και ο Κρέσπο με κεφαλιά έκανε το 0-3 εκμεταλλευόμενος και το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε, ο νικητής είχε κριθεί, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην κερκίδα άρχισαν να ασχολούνται με το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής και τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Λουτσέσκου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Dec 2017 18:56 #209206 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναικό για την 14η αγωνιστική της Superleague!

Πασχαλάκης,Μάτος,Κρέσπο,Μαλεζάς,Βαρέλα,Μαουρίσιο,Κάνιας,Λημνιός,Μακ,Πέλκας,Κουλούρης.

Στον Πάγκο:Ρει,Δεληγιαννίδης,Σακόφ,Τσίμιροτ,Μπίσεσβαρ,Κάμπος,Πρίγιοβιτς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification