Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Paintball

02 Oct 2005 05:48 - 04 Oct 2005 03:23 #3590 by Αντώνης Παπαθανασίου
Paintball: Night Scenario Game @ Keratea

Hey ppl :)

Απλά ενημερώνω, αν ενδιαφέρεται κανείς, οτι την μεθεπόμενη Παρασκευή, 14 του μήνα, θα διοργανωθεί νυχτερινό (20:00-όσο πάει) παιχνίδι χρωματοσφαίρισης στην πίστα της Κερατέας.

Όποιος απο εσάς θέλει να παρευρεθείς ας εποικοινωνήσει μαζί μου :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2005 12:07 #3592 by Τάσος Γεωργίου
δέχεστε και άσχετους;; :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2005 13:13 #3595 by Μάνος Γρυπάρης
Και ά-μπαλους δηλαδή? Πως θα το πούμε?
Ο αντίστοιχος μπαλαδόρος στο paintball πως λέγεται? Μπόγιας? :flak:

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Oct 2005 01:55 #3613 by Αντώνης Κατρής
Καλή φάση ακούγεται αλλά είναι στην άλλη άκρη του κόσμου. Ρε Antoine μπορείς να κάνεις μια γενική αναφορά τι υπάρχει εδώ κοντά και πως κάποιος άσχετος μπορεί να μάθει και να κάνει παιχνίδι?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Oct 2005 02:19 #3616 by a Guest
Replied by a Guest on topic Paintball
Μέτρια η πίστα της Κερατέας,περισσότερο για speedball κάνει!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Oct 2005 16:24 - 04 Oct 2005 03:23 #3639 by Αντώνης Παπαθανασίου
xenistis: πρέπει να λέει και της Κερατέας για νυχτερινό, έχω να πάω καιρό κιόλας και έχω ακούσει πως ο Νίκος έχει κάνει ωραίες αλλαγές :wink:

Βεβαίως και είναι ευπρόσδεκτοι καινούριοι παίκτες, αλλα βέβαια δεν είναι το ίδιο με τα πρωϊνά παιχνίδια, τα πράγματα είναι πιο ζόρικα...αν και στο προηγούμενο νυχτερινό που πήγα υπήρχαν μερικοί noobs οι οποίο μάλιστα το ευχαριστήθηκαν :cool:

Όσοι θέλουν ας μου στείλουν ένα όνομα και ένα κινητό σε pm ωστε να κλείσω θέση (αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο πείτε το μου να σας μπάσουμε κάπου :P ). Δεν υπάρχει όριο θέσεων αλλα καλό θα είναι να μην μαζευτούμε και 30 άτομα :P

(Έτσι και αλλοιώς με το ξεκίνημα του GR όλο και κάτι θα οργανώσω...αν δω πως υπάρχει ενδιαφέρον βέβαια!)

[align=center]---[/align]

Εδώ κοντά στην Αθήνα υπάρχουν πολλά πεδία, με πιο γνωστά αυτά της Πάρνηθας, της Κερατέας, των Μεγάρων (στη παλιά βάση του ΝΑΤΟ στο βουνό) κλπ.

Μερικά απο αυτά:
Δέξον (Ανάβυσσος)
Greek Paintball (Κερατέα)
Paintball Hellas (Πάρνηθα)
RISK Group Paintball (Μάνδρα Αττικής)
Greek Paintball Parks (Μέγαρα, Κόρινθος, Χαλκίδα, Πάτρα, Πύργος, Μυτιλίνη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδος, Αμοργός)
Περισσότερα εδώ :cool:

Όλα τα πεδία λειτουγούν κάθε σαββατοκύριακο, μερικά και καθημερινές, και μπορείς να πάς μόνος ή με την παρέα σου αφού πρώτα κλείσεις θέση τηλεφωνικώς. Οι τιμές κυμαίνονται απο 15-25 ευρώ και καλύπτουν την ενοικίαση του εξοπλισμού για μερικές ώρες, ενώ οι 'σφαίρες" κοστίζουν περίπου 5€ οι 100.

Γενικά για το άθλημα έχω γράψει 2-3 πραγματάκια εδώ , και για ανακοινώσεις για παιχνίδια και διάφορα events μπορείς να βλέπεις εδώ :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Oct 2005 22:26 #3653 by Αντώνης Κατρής
Αυτή η Ανάβυσσος μίλησε στην καρδιά μου, αυτό μάλιστα είναι αρκετά κοντά. Αν οργανώσεις τπτ εγώ προσωπικά ψήνομαι τρελά αρκεί να βολεύουν και μέρες ώρες κτλ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2006 09:27 #10664 by Σταύρος
Replied by Σταύρος on topic Paintball
Loipon amesws sto psito.

Exei paixei/thelei na paixei kaneis?
Pws thas fenotan na kanonizame kana gamesradio matcaki?

Opoios den xerei kai thelei leptomereies as rwthsei :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2006 13:08 #10666 by Δημήτρης Σκιάννης
Δεν έχω παίξει αλλά θα έχει φάση...

Απορίες:

Που είναι το κοντινότερο εντός Αττικής?
Πόσο πάει το μαλλί? :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2006 13:58 #10670 by Αντώνης Παπαθανασίου
Paintball:

Ελληνιστή: Χρωματοσφαίριση: Πρόκεται για ενα ομαδικό άθλημα το οποίο τα τελευταία χρόνια κάνει τα πρώτα του βήματα καί στην Ελλάδα. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι σχετικά απλός: Τα παιχνίδια παίζονται σε πεδία, ειδικά διαμορφωμένους και καλά περιφραγμένους χώρους, απο δύο ομάδες οι οποίες προσπαθούν να επιτύχουν κάποιο σκοπό, συνήθως να κατακτήσουν την σημαία της αντίπαλης ομάδας. Παράλληλα με την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, ο κάθε παίχτης προσπαθεί να "μαρκάρει", να διώξει δηλαδή απο το παιχνίδι παίχτες της αντίπαλης ομάδας χρησιμοποιώντας αεροβόλα (markers, μαρκαδόροι) και μπίλλιες οι οποίες περιέχουν χρώμα.


Ιστορία:

Το paintball "επινοήθηκε" απο δύο βοσκούς όταν το 1980 η Ένωση Κτηνοτρόφων των ΗΠΑ άρχισε να χρησιμοποιεί κάποιο είδος "πιστολιού" μαρκαρίσματος των ζώων. Πιστεύεται οτι το πρώτο "παιχνίδι" ξεκίνησε όταν δύο βοσκοί όταν αποφάσισαν να πυροβοληθούν με αυτά τα "πιστόλια". Το πρώτο επίσημο παιχνίδι paintball έγινε στις 27 Ιουνίου του 1981: 12 παίκτες έπαιξαν με αεροβόλα nelspot 007 και το παιχνίδι νικήθηκε από έναν που πήρε την σημαία χωρίς να ρίξει καμία βολή! Μέσα σε λιγότερο απο 20 χρόνια εξελίχθηκε σε ένα απο τα μεγαλύτερα και ίσως πιό αμφιλεγόμενα αθλήματα.

Το paintball παίζεται στην Ελλάδα περίπου απο το 1996. Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να οργανώνονται πανελλήνια τουρνουά, στα οποία λαμβάνουν μέρος καί ομάδες απο το εξωτερικό ενώ απο το 2004 ξεκίνησε το πρώτο Eλληνικό πρωτάθλημα paintball (τότε Hellenic Paintball League).

Γενικοί Κανόνες:

Οι βασικότεροι κανόνες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιχτών. Όλοι οι παίχτες, και όσοι βρίσκονται μέσα σε πεδίο οπου διεξάγονται παιχνίδια, υποχρεούνται να φοράνε μάσκες προσώπου ειδικά διαμορφωμένες για το άθλημα καθώς και προστατευτικά λαιμού. Όλα τα αεροβόλα χρονομετρούνται ώστε να μετρηθεί και να ρυθμιστεί η ταχύτητα με την οποία ρίχνουν τις μπίλλιες, με maximum επιτρεπόμενη ταχύτητα τα 299 πόδια το δευτερόλεπτο.

Πάντα μέσα στα παιχνίδια υπάρχουν διαιτητές (κριτές) οι οποίοι φροντίζουν για την τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού. Υπάρχουν βέβαια και κανόνες οι οποίοι χρειάζονται την "συνεργασία" των ίδιων των παιχτών όπως για παράδειγμα το paint check: Όποιος παίχτης νομίζει οτι χτηπήθηκε και δέν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει είναι υποχρεωμένος να ζητήσει έλεγχο απο έναν απο τους κριτές. Περαιτέρω κανόνες, όπως η βαθμολόγηση των ομάδων και χρόνος ποινής, εξαρτώνται απο το είδος του παιχνιδιού και ορίζονται απο τους ίδιους τους παίχτες, εφόσον βέβαια δεν πρόκεται για επίσημο τουρνουά..

Είδη παιχνιδιών:

Ας δούμε τώρα τις βασικότερες κατηγορίες παιχνιδιών paintball: Το recball (παιχνίδια σεναρίου), και το speedball.

Παιχνίδια σεναρίου:

Τα παιχνίδια σεναρίου (recball - recreational paintball) αποτελούν το πιό διαδεδομένο είδος παιχνιδιού στην Ελλάδα, αντίθετα με πολλές άλλες χώρες. Απευθύνονται κυρίως σε άτομα που θεωρούν το paintball ως απλά και μόνο διασκέδαση. Οι παίχτες παίζουν σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σενάριο, σε κάθε είδους πεδία, απο δάση με πυκνή βλάστηση μέχρι εγκατελλειμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Κάθε παιχνίδι έχει χρονική διάρκεια ανάλογα με το είδος του σεναρίου, ενώ οι μαρκαρισμένοι παίχτες αποχωρούν είτε για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (χρόνος ποινής), είτε για το υπόλοιπο παιχνίδι, κάτι το οποίο καθορίζεται απο τους ίδιους πρίν απο την έναρξη του παιχνιδιού. Τα σενάρια που παίζονται συνήθως είναι τα εξής:

-Κατάκτηση σημαίας: Η κάθε ομάδα έχει στη βάση της μια σημαία.
Σκοπός της είναι να πάρει την σημαία της αντίπαλης ομάδας και να την μεταφέρει επιτυχώς στην βάση της.

-Κεντρική σημαία: Υπάρχει μόνο μια σημαία στο κέντρο του πεδίου.
Σκοπός των ομάδων είναι να πάρουν την σημαία και να την μεταφέρουν επιτυχώς στην αντίπαλη βάση.

-Στρατηγός: Ένας παίχτης, χωρίς μαρκαδόρο επιλέγεται ώς 'στρατηγός'.
Σκοπός της μιας ομάδας είναι να τον μεταφέρει με ασφάλεια απο ένα προκαθορισμένο σημείο του πεδίου σε ένα άλλο,
ενώ η αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να τον εξουδετερώσει.

Το σενάριο πάνω στο οποίο παίζεται ένα παιχνίδι περιορίζεται μόνο απο την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιχτών. Κλασσικό παράδειγμα το σενάριο του παιχνιδιού Hell's Hotel.

Παιχνίδια speedball:

Το speedball είναι ένα πιό αθλητικό είδος paintball. Παίζεται σε πολύ μικρότερα πεδία, στο μέγεθος περίπου δύο 5χ5 γηπέδων, με στρωμένο χλοοτάπητα ή χορτάρι, απο δύο ομάδες των τριών, πέντε, εφτά ή δέκα παιχτών η κάθε μία. Οι παίχτες χρησιμοποιούν για κάλυψη φουσκωτά εμπόδια ενώ το είδος του σεναρίου είναι "κατάκτηση σημαίας". Κάθε παιχνίδι έχει διάρκεια λίγων λεπτών, ενώ δεν υπάρχει χρόνος ποινής, οι μαρκαρισμένοι παίχτες αποχωρούν απο το παιχνίδι. Δικαιολογημένα, στο speedball είναι βασισμένα τα περισσότερα και μεγαλύτερα πρωταθλήματα paintball στον κόσμο. Αντίθετα με τα παιχνίδια σεναρίου, το speedball προσφέρεται για περισσότερη δράση, στιγμιαία εκτόνωση, χρειάζεται περισσότερη ομαδικότητα και στρατηγική, και βέβαια απευθύνεται σε επαγγελματίες παίχτες, ή άτομα που αναζητούν κάτι πιό αθλητικό απο τα παιχνίδια σεναρίου

Εξοπλισμός:

Ο βασικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για να παίξει κάποιος είναι το αεροβόλο όπλο (μαρκαδόρος), η μάσκα, η φιάλη CO2, και ο γεμιστήρας (hopper). Συνήθως ο εξοπλισμός που επιλέγει κάποιος ανταποκρίνεται στο είδος του παιχνιδιού που επιθυμεί. Ανάλογα με τη θέση που έχει ο παίχτης στην ομάδα, και την προσωπική του επιλογή μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα μαρκαδόρων και λοιπού εξοπλισμου, οι τιμές των οποίων ξεκινούν απο 150 ευρώ και μπορεί να καταλήξουν σε χιλιάδες. Για τους πρωτάρηδες, ένας μέτριος εξοπλισμός μπορεί να στοιχίσει περίπου 200 ευρώ

Ασφάλεια:

Οι μπίλιες σπάζοντας πάνω στον αντίπαλο, προκαλούν γενικά ένα πολύ μικρό, στιγμιαίο τσούξιμο. Λίγο περισσότερο τσούζει εάν χτυπήσει σε γυμνό δέρμα απ' ότι σε ρούχα. Χτυπήματα απο κοντινές αποστάσεις βέβαια τσούζουν πολύ περισσότερο. Συγκριτικά, το χτύπημα της μπίλιας από κοντινή απόσταση είναι λιγότερο επώδυνο απο το χτύπημα από ένα μπαλάκι του τένις.


Μπορεί το paintball να παραπέμπει σε extreme spor, είναι όμως για ένα απο τα πιό ασφαλή αθλήματα στον κόσμο, δεδομένου οτι τηρούνται πιστά οι κανόνες ασφαλείας. Ο πιο σημαντικός κανόνας ασφαλείας είναι η μάσκα. Πρόκεται για μάσκες προσώπου, ειδικά σχεδιασμένες ωστε να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια απο χτύπημα στο πρόσωπο και τα μάτια. Οι σημαντικότεροι "τραυματισμοί" που μπορεί να πάθει κάποιος σε παιχνίδι paintball, είναι γραντζουνιές από αγκάθια, ή κάποιο, στραμπούληγμα. Με την πλήρη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, το paintball δίκαια χαρακτηρίζεται ώς ένα απο τα πιό ασφαλή αθλήματα:


Eτήσιοι τραυματισμοί ανά 1000 αθλητές
( απο το www.paintballnet.gr )


Paintball 0,31
Bowling 0,50
Τοξοβολία 0,66
Τένις 1,09
Γκολφ 1,13
Κολύμβηση 1,30
Σκι θαλάσσης 1,90
Χαντμπολ 2,42
Παγοδρομίες 2,79
Σκι 3,44
Βόλεϊ 4,43
Ποδόσφαιρο 10,54
Ποδηλασία 11,30
Μποξ 11,34
Χόκεϊ 12,46
Μπάσκετ 22,04
Rugby 23,14
Πάλη 27,37
Baseball 27,67
Lacrosse 223,79


Συμπέρασμα:

’ν και η συνολική εικόνα του paintball, (αεροβόλα "όπλα" - marker, στολές παραλλαγής στα παιχνίδια σεναρίου -οι οποίες αποσκοπούν μόνο στην καλύτερη κάλυψη των παιχτών-, χρησιμοποίηση αυθεντικών πολεμικών τακτικών κλπ), παραπέμπει μερικούς σε ένα άθλημα το οποίο έχει σαν σκοπό να υμνήσει ή να εξομοιώσει τον πόλεμο, εντούτοις αυτή οι ιδέα δεν αντιπροσωπεύει το paintball ούτε είναι αποδεκτή απο την πλειοψηφία των παιχτών. Ο πόλεμος είναι κάτι το οποίο κοστίζει ζωές και προσφέρει πόνο και δυστυχία, ενώ η χρωματοσφαίριση κοστίζει λίγα ευρώ και προσφέρει διασκέδαση και εκτόνωση. Διδασκει την σημαντικοτητα της ομαδικής δουλειάς, συμβάλλει στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων ηγεσίας, προτρέπει την απόκτηση αυτοεκτίμησης, ενώ έμμεσα βοηθάει τους παίχτες του να συνειδητοποιήσουν την φρίκη μιας εμπόλεμης περιοχής. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα τα οποία αναλύουν την σχέση χρωματοσφαίρισης - πολέμου, η οποία σχέση ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Συνιστούμε ανεπιφύλαχτα σε όλους σας να γνωρίσετε το άθλημα αυτό, μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε σε ένα απο τα πολλά πεδία που υπάρχουν στην Ελλάδα, και μέσω πολλών ομάδων με τις οποίες μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.pbzone.net

Εν ενεργεία παίκτης απο το 2001, αν και το έχω παρατήσει lately.... τα κοντινότερα πεδία είναι Κερατέα και Πάρνηθα, και ανάλογα με το πεδίο το μαλλί πάει απο 15 εως 30-35 ευρώ η συμμετοχή. Anything else, just ask :D

ps: αν υπάρξει ενδιαφέρον να μαζευτούμε :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification