Halo: The story thus far in 15 minutes.

 

Όπως καταλάβατε, παρακάτω θα παραθέσω όλη την ιστορία του Halo, από το Halo: Combat Evolved  έως και το Halo 4. Τα Halo, είναι λίγα από τα παιχνίδια της τωρινής γενιάς με τόσο μεγάλη έμφαση στο story του campaign, books, tv-shows κλπ. Ένα από τα καλύτερα Story σε Campaign βρίσκεται μπροστά σας. (Και όμως είναι περιληπτικό παρά το μέγεθός του). Φυσικά το SPOILER ALERT είναι αυτονόητο.  Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι δεν είστε κάτοχοι του Xbox και του Xbox 360 μπορείτε πλέον να αποκτήσετε αυτή τη συλλογή με τα 4 Halo, το Halo: Combat Evolved Anniversary και το Halo 2 Anniversary με την Halo: The Master Chief Collection στο Xbox One.

Halo Wars

(2008/Xbox 360)

 


Αρκετά χρόνια στο μέλλον, η ανθρώπινη φυλή έχει εγκατασταθεί στο διάστημα. Ένας συνταγματάρχης πορευόμενος πάνω από τον πλανήτη Harvest, έρχεται πρώτος σε επαφή με μια εξωγίηνη φυλή. Η φυλή αυτή έχει το όνομα Covenant, και κύρια ενασχόλησή τους είναι να συνθλίβουν ξένους πλανήτες. Δεν τα πάνε και πολύ καλά με τους ανθρώπους...προφανώς. Έτσι ξεσπάει πόλεμος το 2525 και τα πράγματα δεν είναι καλά για το ανθρώπινο γένος...Ευτυχώς το United Nations Space Command (UNSC) έχει φροντίσει να αναλάβει μικρά παιδιά, και να τα εκπαιδεύσει σε ένα είδος Super Soldiers, που λέγονται Spartans, και έχουν ειδικές ικανότητες. Οι Spartans, είχαν ωραία και αρκετά δυνατή πανοπλία, αλλά δεν ήταν και πολύ ομιλητικοί...Υπάρχουν αρκετοί Spartans, οι οποίοι κατοικούν και "παράγονται" στον πλανήτη Reach, αλλά αρκετοί από αυτούς σκοτώνονται από τους εξωγίηνους.

Halo: Reach

(2010/Χbox 360)


Οι Covenant, το έτος 2552, εντοπίζουν τον πλανήτη Reach, και φυσικά δεν έχουν και πολύ φιλικές διαθέσεις απέναντι του. Στο παιχνίδι αυτό, ζούμε την ιστορία μιας ομάδας από Spartan, της Noble Team, η οποία θα αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο το οποίο αργότερα θα αποδειχτεί σωτήριο για την ανθρωπότητα. Στο παιχνίδι αυτό βλέπουμε τις προσπάθειες επιβίωσης που κανει η Noble σε ένα πλανήτη που ολοένα και καταλαμβάνεται από τους Covenant, και το πώς αυτές αποτυγχάνουν, οδηγόντας προς ένα αναμενόμενο τέλος. 

Από τα 6 μέλη της ομάδας, Carter, Kat (Katherine), George, Jun, Emile και Noble Six (ο χαρακτήρας σας), ο George σκοτώνεται αυτοανατιναζόμενος μέσα σε ενα εχθρικό σκάφος το οποίο και διέλυσε. Φυσικά, δεν ήξερε ότι υπάρχουν...αρκετά ακόμα εκεί έξω. Ακολουθεί η Kat η οποία σε μια ξαφνική εισβολή στην πόλη Νew Alexandria, "μας χαιρετάει". Η αποδεκατισμένη πλέον ομάδα, αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που έμελλε εν τέλει να σώσει το γένος. Η Dr. Halsey, έχει κατασκευάσει ένα παντοδύναμο A.I. το οποίο είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης της γνώσης των ανθρώπων αλλά και των Forerunners (σ.σ. αυτοί οι κύριοι είναι μια ανώτερη φυλή πολύ εξυπνότερων και ανεπτυγμένων πλασμάτων, περισσότερα για την οποία θα μάθουμε παρακάτω, για την ώρα αρκούμαστε απλά στην ονομασία) και το οποίο είναι η τελευταία ελπίδα για να σωθεί η ανθρωπότητα, καθώς έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει την απειλή των εξωγίηνων φίλων μας.

Σκοπός της Noble Team, είναι να διασφαλιστεί ότι το AI αυτό, η Cortana, θα μεταβεί με ασφάλεια προς τη φρεγάτα Pillar Of Autumn, που ήδη ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τον πλανήτη Reach. Ο Jun αποχωρεί με την Halsey για να απομακρυνθεί η τελευταία από τον πλανήτη με ασφάλεια, ενω οι υπόλοιποι 3, ξεκινούν για τη φρεγάτα. Ο αρχηγός της ομάδας Carter, αυτοθυσιάζεται (και αυτός) προκειμένου να εξοντώσει ένα εχθρικό υπερόχημα το οποίο λέγεται Scarab, και έχει λίγα κανόνια και κάτι τεράστια λέιζερ. Έτσι, συγκρούεται με ένα Pelican (αερομεταφορικό σκαφίδριο) με το Scarab και κάνουν και οι 2 boom. Η υπόλοιπη ομάδα, ποια ομάδα δηλαδή, τα δυο άτομα τέλος πάντων, συνεχίζουν προς τη φρεγάτα. Μετά από αρκετές μάχες, καταφθάνουν στο σημείο που είναι η φρεγάτα, όμως είναι δύσκολο τα σκάφη να φτάσουν προς αυτή καθώς υπάρχει έντονη εχθρική δραστηριότητα στην περιοχή! Οι εξωγίηνοι, που...ψιλιάστηκαν τη δουλειά, έχουν στείλει ουκ ολίγα πολεμικά σκάφη, αλλά και επίγειες δυνάμεις για να χτυπήσουν το Pillar Of Autumn. Ο Emile, μαζί με το shotgun του, αναλαμβάνει να καταλάβει το Anti Air κανόνι που είχαν στήσει οι Covenant (για να το χρησιμοποιήσει εναντίον τους) και εμείς με τον Noble Six, να καθυστερήσουμε τις επίγειες δυνάμεις. Πράγματι το σχέδιο αυτό πιάνει και ένα αντιπροσωπευτικό Pelican από τη φρεγάτα καταφθάνει προς τους ήρωες μας. Στο σκάφος βρίσκεται και ο καπετάνιος της φρεγάτας, Cpt Keyes, οποίος παραλαμβάνει από τον Noble Six την Cortana (ουφ!). Τα πράγματα όμως δεν πάνε και τόσο καλά, καθώς ένα σκάφος των Covenant πιάνει στον ύπνο (μάλλον πάνω στη συγκίνηση) τον Emile, και καταφέρνει να προσγειώσει δίπλα του 4 Elite (σ.σ. ανώτατοι πολεμιστές των Covenant) οι οποίοι φυσικά τον κατασπάραξαν, αλλα και αυτός το ίδιο εκείνους (double k.o.). Έχοντας δει όλα αυτά, ο Keyes λέει στον ήρωα μας να τον ακολουθήσει στη φρεγάτα, αλλά ο ίδιος προς τιμήν της ομάδας του, αρνείται να πάει μαζί του και μένει στον Reach και στο Anti Air, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι το Pelican του Keyes θα φτάσει τη φρεγάτα, και η φρεγάτα θα φύγει από τον Reach.  Έτσι και γίνεται, και με μεγάλη μας έκπληξη (ή μήπως όσοι παίξαμε Halo 1 όχι;) διαπιστώνουμε  ότι μέσα σε αυτή τη φρεγάτα βρίσκεται και ο Spartan 117, Master Chief , ονόματι John, κοιμώμενος στο cryo-tube. Δυστυχώς μετά παρακολουθούμε τον Noble Six να πέφτει μαχόμενος ώντας αποκλεισμένος από Covenant, και κάπου εκεί το παιχνίδι λαμβάνει τέλος, αφού μας δείχνει τον Reach πυροτεχνήματα και τους Spartan...σε όχι και τόσο μάχιμη κατάσταση.

Halo: Combat Evolved

(2001/Xbox, PC)

&

Halo: Combat Evolved Anniversary

(2011/Xbox 360)


Βρισκόμαστε στο ίδιο έτος και πιάνουμε την ιστορία εκεί που την αφήσαμε. Στο Pillar of Autumn, το οποίο έκανε Slip-Space drive, κίνηση η οποία του επιτρέπει να τηλεμεταφέρεται σε τυχαία σημεία του διαστήματος. Ολοκληρόνοντας αυτή τη διαδικασία, πέφτει πάνω σε ένα δαχτυλίδι..τι να είναι αυτό; Παράλληλα, το Pillar Of Autumn, χτυπιέται από εξωγίηνους, και κάτω από αυτή την πίεση ο Keyes, ξυπνάει τον Master Chief, και τον διατάζει να πάρει την Cortana (την οποία μπορεί να μεταφέρει και να ακούει μέσω του κράνους του) και να την βγάλει έξω από το πλοίο, καθώς απαγορεύεται δια ροπάλου, τα ΑΙ να πέσουν σε εχθρικά χέρια, επειδή περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για το γένος αλλά και τη θέση της Γης. Κατόπιν τούτου, ο John παίρνει την Cortana και προσγειώνεται στο δαχτυλίδι, μη ξέροντας τι υπάρχει εκεί.

Τα ατμοσφαιρικά στρώματα του δεν ήταν και πολύ φιλικά, και έτσι καταλήγει το σωστικό σκάφος του να συνθλίβεται στην επιφάνεια του δαχτυλιδιού. Φυσικά κανείς δεν επιζεί από τη σύγκρουση μέσα στο σκάφος αλλά ο Master Chief (και η πανοπλία του) δεν...μασάνε! Περιπλανώμενοι πάνω σε αυτό το δαχτυλίδι, ανακαλύπτουν ότι οι Covenant βρίσκονται επίσης πάνω σε αυτό, και κάνουν διάφορα πειράματα πάνω σε εγκαταστάσεις των Forerunners.

Ο Chief βρίσκει μια τέτοια εγκατάσταση και εκεί συνδέει την Cortana, η οποία προσπαθεί να αφομοιώσει πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκονται και σε τι χρησιμεύει αυτό το μέρος. Η Cortana, ανακαλύπτει ότι το Halo όπως ονομάζεται το δαχτυλίδι, περιέχει επίσης το Flood, το οποίο ελευθερώθηκε κατά λάθος από τους Covenant σε αποτυχημένο πείραμα. Το Flood έχει την ικανότητα να τρώει οτιδήποτε εχθρικό και να το μετατρέπει σε Flood, κάτι σαν ζόμπι θα μπορούσαμε να πούμε. Ωστόσο, εμφανίζεται ένα Monitor του Ηalo, ο 343 Guilty Spark, ο οποίος ζητά από τον Chief, τη βοήθεια του, για να βρει το Index, κλειδί το οποίο ενεργοποιεί το Halo, με σκοπό την εξολόθρευση του Flood. Όπως εξηγεί το Monitor, τα Halo -ναι δεν είναι ένα, αλλά 7- έχουν φτιαχτεί από τους Forerunners, με σκοπό να καταστρέψουν το Flood σε περίπτωση που αυτό εξαπλωθεί. Ο Chief...ξεχνάει την Cortana πάνω στο Installment, και φεύγει με το Monitor προκειμένου να ανακτήσει το Index. Αφού περνάει πολλές μάχες με ζόμπι, το παίρνει τελικά.

Αμέσως το Monitor τους μεταφέρει πίσω στο Installment, όπου ο Chief θα τοποθετήσει το Index στην υποδοχή για να ενεργοποιήσει τα Halo (σ.σ. το Index ενεργοποιέιται μόνο από ανθρώπινα ή Forerunner χέρια). Τη στιγμή που τοποθετείται το Index και πάει να ξεκινήσει η όλη διαδικασία, η ξεχασμένη Cortana αντιδρά και σταματάει την ενεργοποίηση. Το Monitor, τα παίρνει στην κράνα, γιατί είναι απαράδεκτο ανθρώπινο AI να είναι εγκατεστημένο μέσα σε ένα Forerunner Facility, και αρχίζουν να τσακώνονται, σε γλώσσα που ο ανθρώπινος απλός υπερμαχητής μας δεν καταλαβαίνει! Η Cortana εξηγεί πως ο ήρωάς μας ξεγελάστηκε, αφού ο 343, του είπε τη μισή αλήθεια. Συγκεκριμένα του είπε οτί το Halo καταστρέφει τα Flood, αλλά όχι με ποιο τρόπο. Τα Halo αν ενεργοποιηθούν, σκοτώνουν όλη την έμβια ζωή του γαλαξία, προκειμένου το Flood να πεθάνει από την πείνα. Ο Chief καταλαβαίνει τι πήγε να κάνει, παίρνει πίσω το Index, αλλά το Monitor δεν είναι ικανοποιημένο με αυτό. Του ζητάει ευγενικά να του παραδώσει το Index για να το δώσει σε άλλον human να το ενεργοποιήσει, αλλά ο ήρωάς μας δε δέχεται και πέφτει ξύλο. Τελικά διαφεύγει ο Chief και θέλει να διαλύσει το Ηalo, μιας και πέρασε, αλλά χωρίς να το ενεργοποιήσει.

Ωστόσο, ο Keyes, έχοντας ρίξει το Pillar Of Autumn πάνω στο Halo, πήγε να ερευνήσει μια αντίστοιχη Forerunner Facility με αυτή του John, η οποία όμως είχε καταληφθεί από Flood. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται, και ο Master Chief μέσω της Cortana εντοπίζει τα ίχνη του. Δυστυχώς όμως, ο legendary καπετάνιος έχει ήδη γίνει Flood. Κρίμα! Ο Chief, εντοπίζει το Pillar Of Autumn το οποίο έχει επίσης καταληφθεί από Flood, και στο οποίο βρίσκονται και Covenant, και πλακώνονται με τα Flood για το ποιος θα βγει πρώτος έξω. Ο Chief μπαίνει μέσα, και μέσω χειροκίνητης έκρηξης των βασικών μηχανών της φρεγάτας, την ανατινάζει, παρά τις προσπάθειες του 343 για το αντίθετο, και η φρεγάτα κάνει ένα μεγάλο μπουμ, καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του δαχτυλιδιού, το οποίο προσέκρουσε πάνω στο απέναντι, και έτσι έγινε μεγάλη ζημιά στο συγκεκριμένο Halo. Ο Master Chief φεύγει, ώντας σίγουρος πως δεν τελείωσε τίποτα, αν και η Cortana του έλεγε το αντίθετο.

Halo 2

(2005/Xbox, PC)

 

Ο Master Chief και ο Στρατηγός Johnson (φίλος και συνδημιουργός του Chief μαζί με τη Halsey, δημιουργό και εφευρέτη της ιδέας των Spartan) παίρνουν μετάλεια για αυτό που έκαναν και επικρατεί μια χαρά. Ο Chief μάλιστα παίρνει και καινούρια στολή! Εδώ θα μεταφερθούμε για πρώτη φορά και στον κόσμο των Covenant, όπου βλέπουμε έναν Elite, τον υπεύθυνο για την ασφάλεια του Halo που διέλυσε ο John να δικάζεται. Επίσης βλέπουμε τους Brutes, μια άλλη φυλή κακομούτσουνων πλασμάτων (ή και αρκούδων θα λέγαμε), να επιδιώκει να αναλάβει τη θέση των Elite στην προστασία των Halo και των Prophets, οι οποίοι είναι η θρησκεία των Brutes & Elites αφού τους λατρεύουν σαν θεούς και υπακούνε ό,τι τους λένε. Επιστρέφουμε πάλι στους ανθρώπους. H μικρή τελετή για τη βράβευση του John και των συνεργατών του διακόπτεται από μια επίθεση που δέχεται το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν. Αμέσως αναλαμβάνει τα όπλα και όσο μπορεί (μιλάμε για εναέριες μάχες) καθαρίζει. Στο σκάφος του επίσης οι Covenant εγκατέστησαν μια βόμβα, την οποία βρίσκει, απενεργοποιεί, και στέλνει πίσω με ομολογουμένως όχι τόσο ευχάριστες συνέπειες για αυτούς. Τον μαζεύουν οι του UNSC και αμέσως ανακαλύπτουν ότι δέχεται επίθεση η πόλη New Mombasa, κάτι πολύ κακό γιατί σημαίνει πως οι Covenant βρήκαν τη Γη. Κατεβαίνει ο Chief, τους δέρνει και κατόπιν, βρίσκει μπροστά του ένα τεράστιο Scarab που με το λέιζερ έχει καταστρέψει τη μισή πόλη. Αφού το εγκλοβίζουν με τη βοήθεια πολλών δυνάμεων, ο Chief πηδάει πάνω του και το κάνει πυροτεχνήματα, ανατινάζοντας το από μέσα.

Μεταφερόμαστε πάλι στους Covenant, όπου με τη δίκη αποφάσισαν να καθαιρέσουν τον φίλο μας τον Elite άλλα όχι να τον σκοτώσουν. Αντίθετα, του έδωσαν τον βαθμό του Arbiter. Σκοπός των Arbiter ήταν να πηγαίνουν σε οποιαδήποτε αυτοκτονική αποστολή τους ανέθεταν οι Prophets (σ.σ. ήταν 3 στον αριθμό), με σκοπό να πεθάνουν. Ο Arbiter, θα είναι και ο δεύτερος ήρωας τον οποίο χειριζόμαστε. Πρώτη του αποστολή ήταν να μεταβεί σε ένα σύστημα, οπού βρισκόταν ο "Αιρετικός" και να τον σκοτώσει. Ο Αιρετικός, έκανε το "παράπτωμα" να αμφισβιτήσει τους Prophets, και να πει οτι το Great Journey τους θα είναι αυτοκαταστροφικό για την έμβια ζωή. (Δεν ξέρουμε ακόμα τι είναι το Great Journey, αλλά υποψιαζόμαστε.) Πράγματι ο Arbiter, ακούει τον Αιρετικό ο οποίος λέει πως το Great Journey -το οποίο εξηγεί πως είναι η ενεργοποίηση των Halo, αλλά οι Prophets νομίζουν οτι η ενεργοποίησή τους θα φέρει τη σωτηρία- θα διαλύσει όλο το γαλαξία, και πως οι Prophets δεν ξέρουν τι λένε. Τον άκουσε και αυτόν και τον 343 (ναι ο τύπος επιβίωσε, και δε νομίζω να συμπαθεί και πολύ τον Master Chief), αλλά φυσικά δεν τους πίστεψε, οπότε τον έστειλε στα θυμαράκια. Κάπου εδώ αναλαμβάνει ο Tartarus, ο αρχηγός των Brute ο οποίος αρπάζει τον 343, το πτώμα του Αιρετικού και τον Arbiter και τους πάει πίσω. Στο δρόμο εξηγεί πως οι Brute κατέλαβαν τη θέση των Elite και είναι τώρα σημαντικοί!

Ο Chief έχοντας κάνει τη δουλειά του στη Γη, παρατηρεί το μεγάλο αυτό σκάφος των Covenant που είναι πάνω από την πόλη και πιάνει και τα ίχνη ενός από τους Prophets. Το σκάφος, έχοντας διαλύσει όλη την πόλη ετοιμάζεται να φύγει με Slip-Space, οπότε ο Chief αρπάει ένα σκάφος και ακολουθεί. Για κακή του τύχη στην έξοδο του Slip-Space τον περίμενε ένα δεύτερο Halo. Μη έχοντας καλές αναμνήσεις, είπε να προσγειωθεί και εδώ να δει τι γίνεται. Βουτάει μαζί με μια ομάδα ODST, οι οποίοι αργότερα έγιναν αλοιφή από τους Covenant, και "μελετάει το μέρος".  Κατά τη μελέτη αυτή βρίσκει τα ίχνη του Prophet Of Regret, και λέει να περάσει για ένα γεια. Πηγαίνει στο μέρος στο οποίο βρισκόταν, και χωρίς πολλά πολλά τον σκοτώνει. Αμέσως έρχεται ένας τεράστιος στόλος ιπτάμενων αεροσκαφών των Covenant, οπότε ο Chief βουτάει μέσα στη θάλασσα και ότι γίνει (σ.σ. η εγκατάσταση του Prophet ήταν σε μια "νησίδα"). Ακολουθούν βαρελότα.

Μεταφερόμαστε πάλι στον Arbiter, ο οποίος ανέλαβε δεύτερη αποστολή. Να πάει στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το Index του συγκεκριμένου Halo και να το ανακτήσει πριν το κάνει κάποιος άλλος (lol ξέρουμε ποιον εννοούν). Όμως, ώντας απασχολημένος με το να σκοτώνει εξωγίηνες θεότητες, ο Chief δεν πήγε ο ίδιος για το Index αλλά έστειλε τον Johnson και την Miranda (κόρη του Keyes). Πρώτοι με διαφορά λεπτών έφτασαν οι άνθρωποι, η Miranda πήρε το Index με τη βοήθεια τεχνητών πλοκαμιών (το Index βρισκόταν στον αέρα) και κατόπιν κάνει την εμφάνισή του ο Arbiter, ο οποίος ξεφτυλίζει τον Johnson χρησιμοποιώντας Camo (έγινε για λίγο αόρατος) και μπερδεύοντάς τον, και φυσικά εύκολα αιχμαλωτίζει και την κοπελιά. Στη συνέχεια κλασικά ξαναέρχεται ο Tartarus και αρπάει το Index καθώς και τη Miranda και τον Johnson που ήταν αναίσθητοι. Ο Arbiter αρνείται να παραδωθεί και τον πετάει στο κενό (κάτω απο κεί που βρισκόταν το Index).

Master Chief & Arbiter περισυλλέγονται από τον Gravemind, ένα γιγαντιαίο βρώμικο χταπόδι που λέει ότι είναι αρχηγός των Flood (ναι, ακόμα και αυτοί έχουν αρχηγό). Ο Arbiter και ο Master Chief τσακώνονται (για ευνόητους λόγους) και ο Gravemind τους σταματά και τους εξηγεί τι είναι το Index, τι το Halo. Aφού πείθεται και ο Arbiter, ο Gravemind τους στέλνει σε 2 πιθανές τοποθεσίες όπου μπορεί να βρίσκεται ο Tartarus με το Index. Πρώτα πάμε στον Chief, ο οποίος είναι στο High Charity, το οποίο θεωρείτω το σκάφος που βρίσκονταν οι Prophets. Πράγματι, αφού καθαρίζει μια λεγεώνα από κόσμο, βλέπει τους Prophets να επιβιβάζονται πάνω σε σκάφη και να εγκαταλείπουν το πλοίο, και έναν από τους Prophets που στο δρόμο τον έφαγαν τα Flood (άρα έχει μείνει ένας, ο Prophet Of Truth). Το γιατί φεύγουν δεν το κατάλαβε, μέχρι που είδε πίσω τα Flood να κάνουν πάρτι. Πολύ αργά για να γυρίσει πίσω, έπρεπε να να βρει τον πυρήνα του σκάφους, οπού υπήρχε διασωστικό σκάφος που θα τον έστελνε στη Γη (ή όπου ήθελε). Η Cortana, όμως, δεν μπορεί να ρισκάρει τυχαία θέση μέσα σε ένα πλοίο με Flood, οπότε θα έμενε εγκατεστημένη σε έναν από τους ηλεκτρονικούς πυλώνες προκειμένου να ανατινάξει και το High Charity με όλα τα Flood. (Ναι αυτό κάπως δούλεψε και στο παρελθόν!). Ο Chief τα καταφέρνει, και χωρίς την Cortana φεύγει για τη Γη. Πριν φύγει της υπόσχεται οτι θα επιστρέψει για εκείνη και εκείνη του λέει: "Μη κάνεις υπόσχεση σε μια κοπέλα, όταν ξέρεις ότι δεν μπορείς να την κρατήσεις". Οι UNSC τον ξαναεντοπίζουν στα ραντάρ, μετά από  όλη αυτή την ιστορία με τον Gravemind, και όταν τον ρωτούν τι κάνει εκεί απαντά: "Sir, finishing this fight." (Σλόγκαν του Halo 3). Η Cortana μένει στο σκάφος αλλά "αιχμαλωτίζεται" από τον Gravemind, οπότε τα σχέδιά της πάνε περίπατο.

Ο Arbiter, βρίσκεται στη δεύτερη τοποθεσία, όπου όντως είναι ο Tartarus, ο οποίος έβαλε τη Miranda με τα απαλά χεράκια της να ενεργοποιήσει το Index, παρά τις φωνές του 343 σχετικά με το ότι θα αυτοκαταστραφεί. Κατόπιν ξεσπάει ξυλίκι Johnson & Arbiter VS Tartarus, ο τελευταίος τρώει τα μούτρα του, ψοφάει, και η Miranda αφαιρεί το Index. Όμως, παρότι δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα Halo, είχαν βρεθεί σε κατάσταση αναμονής. O Arbiter ρωτά τι πρέπει να κάνει για να διακόψει την κατάσταση αναμονής και την απειλή των Halo και το 343 του λέει να πάει στο Ark.

 

Halo 3

(2007/ Xbox 360)

 

Ο Chief είναι μέσα στο σκάφος διαφυγής, αλλά λίγο πριν αυτό προσγειωθεί στη Γη, πηδάει. Πέφτει στην τοποθεσία Sierra, όπου εκεί λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης το Armor του κάνει lockdown και δεν κουνιέται ρούπι. Ο Johnson και κάποιοι Marines, τον εντοπίζουν και τον μαζεύουν και μόλις ξυπνάει βλέπει τον Arbiter. Προφανώς δεν πολυπηγαίνουν ο ένας τον άλλο, αλλά ο Johnson εξηγεί πως είναι μαζί τους και έχουν κοινό εχθρό.  Αναγκαστικά το αποδέχεται. Ο Johnson αιχμαλωτίζεται, και ο ήρωάς μας τον ελευθερώνει και πηγαίνει στη New Mombasa, που έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση, και εκεί κάνει την εμφάνιση του ο Prophet που τους ενημερώνει οτι θα τους διαλύσει και ότι κυνηγάει ένα αρχαίο τόπο των Forerunners, όπου υπάρχει μια Slip-Space τρύπα-είσοδος την οποία και ενεργοποιεί. Ο Chief δεν έχει σκάφος για να μπει, και πάνω που η εννοια του ήταν να βρει ένα, πλοίο με ζόμπι προσκρούει στην περιοχή. Υπερωρία για τον John...

Η Miranda, ο Johnson και το UNSC με το Frigate Forward Unto Dawn ακολούθησαν το Slip-Space και βρέθηκαν στο Ark, τόπος ο οποίος ενεργοποιεί τα Halo. Αμέσως καταφθάνει και ο Chief (μετά τη ζομποσφαγή) όπου καθαρίζει αρκετό πληθυσμό από Brutes και μετά από αρκετή "δουλειά" καταφθάνει στο κτήριο όπου είναι ο Truth και θέλει να ενεργοποιήσει τα Halo. Ο Τruth, εν το μεταξύ αιχμαλωτίζει ξανά τον Johnson (2η ή 3η φορά που ξεφτυλίζεται) και με αυτόν θα τα ενεργοποιήσει καθώς, όπως κάθε άλλο Forerunner Structure, ενεργοποιείται μόνο από ανθρώπινο ή Forerunner χέρι. Πάνω που θα ξεκινούσε το πάρτι, εμφανίζεται η φιλόδοξη Miranda, με ένα πιστόλι και μια καραμπίνα και προσπαθεί να σκοτώσει τον Truth και τη συνοδία του. Φυσικά η Miranda σκοτώνεται από τον ίδιο τον Prophet και ο Johnson ενεργοποιεί, θέλοντας και μη τα 7 δαχτυλίδια (εντάξει, 6.5 μετά το μισό που διέλυσε ο Chief).

Ο Chief και ο Arbiter, που έχουν καταφθάσει στο σημείο προσπαθούν να φτάσουν στον Truth, και στον πολύ δύσκολο δρόμο τους έχουν συμμάχους και τα Flood, καθώς ο Gravemind αποφασίζει να τους στηρίξει στην προσπάθεια τους αυτή (δε θέλει να διαλυθεί κ' αυτός). Με τη βοήθεια των Flood διαλύουν την αντίσταση των Brute, και φτάνουν στον Prophet. Ο Arbiter τον σφάζει με το φωτόσπαθο των Covenant, και αμέσως μόλις γίνεται αυτό ο Chief με το χέρι του απενεργοποιεί τα Halo πρωτού ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Τότε ο συμφεροντολόγος Gravemind θυμάται ότι οι δύο αυτοί θέλουν να διαλύσουν το Flood και τους επιτείθεται! Ο Johnson βρίσκει ευκαιρία και φεύγει με το Pelican (με το οποίο έκανε ντου η Miranda η συγχωρεμένη), ενώ οι ήρωές μας πολεμώντας Flood γυρίζουν προς τα πίσω! Εκεί βρίσκουν τον 343, ο οποίος τους εξηγεί ότι η Ark έχει ξεκινήσει να φτιάχνει ένα αντίγραφο του Halo που διέλυσε ο Chief. Στον Chief δεν αρέσει αυτό και, αν και έχει βαρεθεί να το κάνει, πηγαίνει πάλι να το διαλύσει. Κάπου εδώ όμως θυμάται ότι κάτι έχει ξεχάσει. Έτσι γυρίζει πίσω στο High Charity, όπου βρίσκεται ο Gravemind, απελευθερώνει την Cortana (ποιος σου είπε οτι δεν κρατάω τις υποσχέσεις μου;), και ανατινάζει το πλοίο, μαζί με τον Gravemind. Bye Bye! Έπειτα επιστρέφει στο Ark, και στο μισοτελειωμένο δαχτυλίδι. Αφού παλεύει με τα ακέφαλα (μεταφορικά και κυριολεκτικά) Flood, φτάνει στο σημείο ενεργοποίησης του Halo, μαζί με τον Arbiter. Εκεί δίνει στον Johnson την Cortana να τη βάλει στη θέση της προκειμένου να ενεργοποιήσει την καταστροφή του Halo. Εν τω μεταξύ εμφανίζεται το Monitor προστάτης 343 για να δει τι γίνεται και όταν ο Johnson του λέει πως έχουν τα πράγματα, αυτός του εξηγεί πως δεν γίνεται να καταστρέψουν μη τελειωμένο δαχτυλίδι γιατί λόγω του μεγέθους της έκρηξης, θα κάνει μπουμ και το Ark! Ο Johnson δεν έδειξε να πολυνοιάζεται, και το 343 θέλοντας να προστατέψει την εγκατάσταση του, τον σκότωσε επί τόπου. Επίσης πέταξε έξω από το δωμάτιο τον Arbiter και έμεινε με τον Chief, ο οποίος σε αντάλλαγμα για τον φίλο του, έψησε το Monitor με το Spartan Laser, ενεργοποίησε το Installation, πήρε την Cortana και με τον Arbiter άρχισαν να τρέχουν να προλάβουν την έκρηξη. Καθώς έχουν απομακρυνθεί, το Halo κανει μπουμ, η Ark επίσης, και το πλοίο διαλύεται στη μέση. Ο Arbiter ήταν στο πιλωτήριο και μπόρεσε με Slip-Space να πέσει στη Γη. Ο δε Chief έμεινε να αιωρείται στο διάστημα με το άλλο μισό, και έτσι τοποθέτησε την Cortana σε ένα πυλώνα για να προσέχει τι γίνεται, και πήγε να κοιμηθεί στο cryo-tube (εκεί που τον ξύπνησαν), αφού λέει στην Cortana να τον ξυπνήσει όταν τον χρειαστεί. Ο Arbiter μεταφέρει στο UNSC τι έγινε, και εκείνοι θεωρούν τον Master Chief νεκρό. Ρίχνουν από μια πιστολιά για τους ήρωες, γίνονται φίλοι με τους Covenant, οι Brute, οι Prophets και το Flood έχουν εξολοθρευτεί, και η τριλογία τελειώνει κάπου εδώ.

 

Halo 4 

(2012/Xbox 360)

 

 4 χρόνια μετά τα γεγονότα του Halo 3, η Cortana ξυπνάει τον Chief καθώς βρίσκονται μπροστά από ένα πλανήτη. Ο πλανήτης αυτός είναι αγνώστου είδους και ταυτότητας, και με το που ξυπνάει ο Chief έχει να αντιμετωπίσει επαναστάτες Elite που βρίσκονται μέσα στο πλοίο. Το απομινάρι του πλοίου ελκύεται από το πεδίο βαρύτητας αυτού του πλανήτη και προσκρούουν επάνω σε αυτόν. Καθώς ο Chief και η Cortana εξερευνούν το μέρος, η Cortana υπολειτουργεί. Ο Chief ρωτάει τι συμβαίνει και η Cortana του εξηγεί πως έχει περάσει το μέσο όρο ζωής των ΑΙ και πως από δω και πέρα θα υπολειτουργεί και θα "υπερσκέφτεται" εως ότου πεθάνει. Αμέσως ο Chief θέλει να φύγει από κει και να την πάει στην Γη και στην Halsey, τη δημιουργό της, για να την κάνει καλά! (Αν μπορεί.) Ο Chief και η Cortana πιάνουν ίχνη στο ραντάρ από ένα πλοίο των UNSC, το Infinity, το οποίο έχει έρθει εκεί με σκοπό να βοηθήσει το Forward Unto Dawn από το οποίο είχε λάβει σήμα κινδύνου (μετά από 4 χρόνια το έλαβε!). Η Cortana επιχειρεί να αποτρέψει το Infinity από το να πλησιάσει, λόγω της βαρυτικής δύναμης του πλανήτη, αλλά δεν μπορεί να πιάσει σήμα και έτσι καθοδηγεί τον Chief να απενεργοποιήσει κάτι κουμπάκια που νομίζει για εμπλοκείς επικοινωνιας! Αντ΄αυτόυ όμως, ο Chief καταλάθος απελευθερώνει τον Didact έναν αρχαίο πολεμιστή των Forerunners και αρχηγό τους, ο οποίος ήταν φυλακισμένος.

Ο Didact παίρνει τους Prometheans (σ.σ. πολεμιστές του, όχι και πολύ φιλικοί) και τους επαναστάτες Covenant και χτυπάει το Infinity, ενώ το σέρνει και μέσα στον Requiem (όπως λέγεται ο πλανήτης). Ο Chief ενεργοποιεί τις ασπίδες του Infinity αφού ήρθε πρώτα σε επαφή μαζί του και απωθούν την επίθεση του Didact.  Ο Chief και η Cortana κατόπιν προτείνουν να επιτεθούν στον Didact τώρα που είναι ακόμη τρωτός, αλλά ο καπετάνιος του πλοίου Del Rio τους διατάζει να απενεργοποιήσουν το πεδίο βαρύτητας για να βγει το πλοίο. Εν το μεταξύ, επικοινωνεί με τον Chief ένας Forerunner, η Librarian, η οποία είναι γυναίκα του Didact και του εξηγεί πως είναι προστάτης της ανθρωπότητας και πως οι Forerunners διχάστηκαν σχετικά με το πως να πολεμήσουν τα Flood. Αφού δεν κατάφεραν να τα εξαλείψουν, ή να βρουν θεραπεία ο Didact αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Composer, μια συσκευή η οποία μετατρέπει την έμβια ζωή σε ψηφιακά αντίγραφα πολεμιστών που δεν μπορούν να μολυνθούν. Αυτοί πολέμησαν το Flood, και εν ανάγκη, ο Didact χρησιμοποίησε τον Composer ενάντια σε ανθρώπους τους οποίους μετέτρεψε σε πολεμιστές Promethians, λίγο πριν η γυναίκα του τον σταματήσει και τον φυλακίσει. Η Librarian επιταγχύνει την χρονική εξέλιξη του Chief και του δίνει ανοσία στον Composer. Αφού διαλύσουν το πεδίο βαρύτητας, ο Del Rio διατάσσει επιστροφή στη Γη, αμφισβητόντας Cortana και Chief που του λένε πως το γένος θέλει τη βοήθειά τους και πρέπει να χτυπήσουν τον Didact. Ο Chief αρνείται να υπακούσει και να παραδώσει την προβληματική Cortana στον Del Rio για καταστροφή και μένει πίσω να πολεμίσει τον Didact. Ο διοικητής Lasky, δίνει στον Chief και στην Cortana ένα σκάφος και τους εύχεται καλή τύχη.

Ο Chief θέλει να σταματήσει τον Didact πριν φύγει για να ανακτήσει τον Composer, αλλά η χαλασμένη Cortana τα κάνει θάλασσα και αναγκάζονται να τον ακολουθήσουν, με Slip-Space σε ένα άλλο Halo, το Installation 03. Ο Composer έχει μεταφερθεί από το δαχτυλίδι στον διπλανό σταθμό ερευνών Ivanoff, τον οποίο οι Covenant κάνουν λαμπίκο.  Ο Chief αμύνεται, αλλά ο Didact παίρνει τον Composer και τον χρησιμοποιεί ενάντια στον σταθμό. Όλοι πεθαίνουν εκτός από τον Chief που είχε ανοσία. Ο Chief και η Cortana χρησιμοποίησαν ένα σκάφος για να ακολουθήσουν τον Didact με Slip-Space προς τη Γη. Στο UNSC δεν άρεσε και πολύ η επιλογή του Del Rio να παρατήσει τον Chief και να φύγει, οπότε ο Del Rio πήγε σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες, και ο Lasky έγινε τώρα καπετάνιος, γυρίζοντας πίσω το Infinity για να βοηθήσει τον Chief. Καταστρέφοντας με το Infinity ένα κομμάτι του πλοίου του Didact, ο Chief μπορεί και εισχωρεί μέσα με μια πυρηνική βόμβα.  Ο Didact περιβάλλεται από ασπίδες, αλλά η Cortana αντιγραφει τον εαυτό της μέσα στα συστήματα του για να παρακάμψει τις ασπίδες. Έτσι και γίνεται, αλλά όχι πρωτού ο Didact στρέψει το Composer προς τη Γη. Με τη βοήθεια της Cortana, ο Chief νικάει τον Didact και τον ρίχνει σε ένα Slip-Space διάδρομο κάτω από τον Composer (δεν ξέρουμε τι απέγινε). Ο Chief ενεργοποιεί την πυρηνική, και κατόπιν βρίσκεται εντός μιας Hardlight ασπίδας που δημιούργησε η Cortana, προκειμένου να τον σώσει από την έκρηξη. Αφού του εξηγεί τι έγινε, καθώς επίσης και ότι ο Composer διαλύθηκε και ο Chief τα κατάφερε, του εξηγεί πως δεν μπορεί να γυρίσει πίσω μαζί του καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της βρίσκεται εκεί κάτω (σ.σ. στην περιοχή που πάλεψε με τον Didact) καθώς και την Hardlight Shield. Ακουμπάει την πανοπλία του Chief και εξαφανίζεται προς τα πίσω. Ο Chief εντοπίζεται από ένα UNSC πλοίο και και επιστρέφει στο Infinity συντεντριμμένος για αυτό που συνέβει στην Cortana.  Μιλάει με τον Lasky για τη Γη, το καθήκον τους σαν στρατιώτες και ο Lasky επαναλαμβάνει κάτι που του είχε πει και η Cortana ότι δεν είναι απλά ένα μηχάνημα που κατευθύνεται από το καθήκον, αλλά ένας άνθρωπος με αισθήματα.

Τέλος, δυνάμεις του UNSC προσγειώνονται στην New Phoenix, περιοχή που ο Didact χρησιμοποίησε τον Composer, και βρήκαν τους κατοίκους νεκρούς. Ο Didact, περιγράφει σε όλη τη διάρκεια αυτού του βίντεο, τον ρόλο των Forerunners σαν θεματοφύλακες της προστασίας του Γαλαξία, και της ανθρωπότητας, σαν μεγαλύτερη απειλή προς τον Γαλαξία. Ο Master Chief, αφαιρεί την πανοπλία του, βρισκόμενος πάνω στο Infinity.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κάπου εδώ τελείωσε το βασικό Story του Halo αλλά κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να βρείτε όλο το Story από άλλες πτυχές του Halo, και συγκεκριμένα του Halo 4: Spartan Ops, των Domain Terminals του Halo 4, και του Halo 3: ODST. Αξίζει να σημειωθεί για ακόμη μια φορά, πως όσοι δεν είστε κάτοχοι του Xbox και του Xbox 360 μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη συλλογή με τα 4 Halo, το Halo: Combat Evolved Anniversary και το Halo 2 Anniversary με την Halo: The Master Chief Collection στο Xbox One.

Οι Ελληνικες φυλες στο Rome Total War και Rome 2 T...
Gamer Problems: Publishers vs Gamers
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Saturday, 27 April 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gameworld.gr/

Notification