Plague Inc: Evolved

Hot
Μπορείς να καταστρέψεις τον κόσμο μολύνοντάς τον;

Μπορείς να καταστρέψεις τον κόσμο μολύνοντάς τον;

Μπορείς να καταστρέψεις τον κόσμο μολύνοντάς τον;

Οι πρωτότυπες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες στην βιομηχανία του gaming και τις περισσότερες φορές είναι αυτές που ξεχωρίζουν. Το Plague Inc για κινητά τηλέφωνα απέκτησε λοιπόν ένα αδερφάκι, το Plague Inc: Evolved, το οποίο είναι διαθέσιμο για όλους του σταθερούς υπολογιστές ανεξαρτήτου λογισμικού. Η Ndemic Creations βρίσκεται πίσω από το πολυσυζητημένο Strategy και έχει τα έχει καταφέρει περίφημα στην προσπάθεια της να δημιουργήσει ένα εύκολο παιχνίδι που απευθύνεται σε όλους. Ο ρεαλισμός του Real-Time Strategy παιχνιδιού σας δημιουργεί την αίσθηση μίας ψεύτικης δύναμης και παράλληλα σας κάνει να διασκεδάζεται με τον χαμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές, τόσο όταν βελτιώνετε το βακτήριο σας ή όταν ολόκληρες χώρες χάνονται με πολλαπλά θύματα ημερησίως.

plague inc evolved 8

Όλα ξεκινούν από το πρώτο σας θύμα
Στην αρχή του παιχνιδιού καλείστε να επιλέξετε τι είδους μικρόβια θα χρησιμοποιήσετε και σε ποια χώρα θα είναι το πρώτο σας θύμα. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε φορά και διαφορετική στρατηγική, προσπαθείτε να εξαφανίσετε κάθε ίχνος της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα μπορείτε να αναλύσετε τα χαρακτηριστικά του μικροβίου σας και να επιλέξετε με ποιόν τρόπο θα διαδοθεί. Ταυτόχρονα μπορείτε να μάθετε περισσότερα πράγματα για τις αρρώστιες και την μετάδοση τους.

plague inc evolved 7

Βάλτε το σχέδιο σας σε δράση
Κάθε φορά που φτιάχνετε ένα νέο μικρόβιο, του δίνετε την αρχική ταυτότητα του, δηλαδή ένα όνομα. Μετά επιλέγετε σε ποια χώρα θα είναι το πρώτο σας θύμα. Η επιλογή σας αυτή παίζει σημαντικό ρόλο καθώς στις χώρες που επικρατεί ζέστη είναι ευκολότερη η μεταφορά μικροβίων. Συγκεκριμένα μπορείτε να δείτε τις καιρικές συνθήκες και τα πιθανά αεροπλάνα τα οποία θα μεταδώσουν το “παιδί” σας. Το gameplay είναι αρκετά απλό και αυτό ήταν που ώθησε το παιχνίδι να κάνει μεγαλύτερη επιτυχία στις κινητές συσκευές. Παίζοντας στον υπολογιστή δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο εκτός από το να κουνάτε το ποντίκι σας και αυτό μπορεί να είναι ξεκούραστο αλλά δείχνει πως το gameplay δεν έχει βάθος ή διαφορετικούς μηχανισμούς.

Η επιλογή για τον πορεία της ασθένειας είναι δική σας και μαζεύοντας πόντους από τις χώρες που μολύνετε μπορείτε να εξελίξετε το μικρόβιο σας. Η εξέλιξη του μικροβίου περιλαμβάνει ανθεκτικότητα σε κλιματικές αλλαγές, χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, αντιβιοτικά και φάρμακα τα οποία είναι πιο εξειδικευμένα. Ταυτόχρονα ελέγχετε τα συμπτώματα και μπορείτε να επικεντρωθείτε σε διαφορετικά ζωτικά όργανα για να κάνετε τον θάνατο των ασθενών σίγουρο. Μία ακόμα δυνατότητα στις επιλογές που σας δίνονται είναι οι διαφορετικοί τρόποι μετάδοσης.

Μολύνετε και μετά σκοτώστε…

O απόλυτος έλεγχος που σας δίνεται στο παιχνίδι είναι αυτός που θα σας παρέχει με πληροφορίες σχετικά με τα σημεία του χάρτη που έχει εξαπλωθεί η αρρώστια και τον πληθυσμό που θα πρέπει να μολύνετε. Γενικά το παιχνίδι σας ενημερώνει για τα πάντα και σας βοηθάει ενημερώνοντας σας αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία παρασκευής αντιδότου. Πολεμάτε λοιπόν και με τον χρόνο αφού οι γιατροί θα κλειστούν στα εργαστήρια τους και θα προσπαθήσουν να βρούν τον τρόπο να καταπολεμήσουν το μικρόβιο σας. Βεβαίως σας δίνεται η επιλογή να επιλέξετε και επιδημίες των Βαμπίρ και Νοήμων Πιθήκων που είναι πολύ διασκεδαστικές. Η μάχη σας με τον χρόνο δεν σταματάει ποτέ, ιδιαίτερα όταν οι θάνατοι πολλαπλασιάζονται και η επιδημία γίνει αντιληπτή. Η καλύτερη στρατηγική λοιπόν είναι να μολύνετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και μετά να τους σκοτώσετε. Όλα τα χαρακτηριστικά γίνονται με πόντους που κλικάρετε στην οθόνη για να μαζέψετε.

plague inc evolved 3

Μία αξιοπρεπή προσπάθεια
Τα γραφικά και ο ήχος του παιχνιδιού είναι τουλάχιστον καλά και καταφέρνουν να ικανοποιήσουν όλους τους χρήστες του. Οι λεπτομέρειες δεν λείπουν, δεν υπάρχουν bugs και τα χρώματα είναι ζωντανά ενώ υποδηλώνουν τον κίνδυνο με τα animations τους. Παρόλα αυτά δεν προσφέρει κάτι το επαναστατικό στο κομμάτι των γραφικών, ούτε έχει κάποια ειδικά εφέ που θα σας εκπλήξουν.

plague inc evolved 6

Στο κομμάτι του ήχου υπάρχει ένα ξεχωριστό soundtrack το οποίο δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Η επική μουσική που παίζει ενώ σχεδιάζετε το επόμενο σας βήμα σας ενθαρρύνει και σας γεμίζει όρεξη για να βρείτε την σωστή διέξοδο. Το feedback από τα κλικ έχει επίσης ωραίο ήχο και δεν κουράζει. Η δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι των γραφικών και του ήχου είναι καλή και καταφέρνει να ανεβάσει το παιχνίδι στα μάτια των χρηστών που το αγοράζουν.

plague inc evolved 1

Είναι όμως αρκετά καλό για την τιμή του;
Mπορεί το παιχνίδι να μην υστερεί σε κανένα τομέα, πέρα από το ρηχό gameplay του αλλά παράλληλα χρεώνει 15 ευρώ για την αγορά του. Αν η εταιρεία είχε προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά στην έκδοση για PC αυτή η τιμή θα μπορούσε να δικαιολογηθεί. Δυστυχώς όμως η έκδοση των κινητών συσκευών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή για τα PC, δεδομένου ότι είναι free-to-play. Επιπρόσθετα το παιχνίδι είναι επαναλαμβανόμενα μετά τις πρώτες 5 ώρες και ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι παραπάνω. Μπορεί λοιπόν να είναι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν καταφέρνει να πείσει κάποιον να δώσει 15 ευρώ για την αγορά του.

Θετικά:
- Εξωπραγματικό soundtrack
- Ικανοποιητικά γραφικά
- Αρκετές ώρες διάρκεια
- Απλό στην χρήση

Αρνητικά:
- Προσφέρει γνώσεις
- Δεν είναι δωρεάν στα PC
- Δεν έχει έξτρα περιεχόμενο στην έκδοση για PC
- Δεν δικαιολογεί την τιμή του
- Έχει λίγους μηχανισμούς στο gameplay του

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8.5
Gameplay: 7
Σενάριο: 9
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 7

Μία αξιόλογη προσπάθεια, χωρίς όμως να καταφέρνει να αντέξει το βάρος άλλων Strategy σε αυτή την τιμή.

Βασίλης Καψάλης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Astro (Level 19) 08/06/2019 11:40
Σε καποιο sale ίσως το πάρω.
Score 7
7.83 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Strategy
Developer: Ndemic Creations
Publisher: Ndemic Creations
Διάθεση: Ndemic Creations
Players: 1
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: Windows 8 Eπεξεργαστής: 2.0 GHz Dual Core Processor 1 GB RAM Κάρτα γραφικών: Integrated Graphics (512MB) Αποθηκευτικός χώρος: 500 MB available space
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 18/9/18
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification