Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Kinect: Γενική συζήτηση/Απορίες

09 Nov 2010 15:19 #83802 by SKYscreamer
το kinect απ'οσο γνωριζω παντος λειτουργει σχετικα αμεσα.
Δεν θα ελεγα οτι ανταποκρινετε στις κινησεις σου αμεσα,
αλλα αν το μετεφραζα σε ping, πρεπει η καθηστερηση να 'ναι καπου
50-90ms.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2010 14:25 #83912 by Μάνος Γρυπάρης
Κυκλοφορία Kinect
Σήμερα κυκλοφορεί και επίσημα το Kinect.
Η Microsoft έχει διοργανώσει press conference απόψε για τους δημοσιογράφους. Βέβαια θα δούμε τα games που είχαμε δει και στην Gamescom, αλλά όπως και να 'χει ο μπουφές, τα ποτάκια και οι κόντρες μεταξύ μας σε games τύπου Joy Ride ή Kinect Sports θα έχουν αρκετό χαβαλέ.

Και πάμε τώρα στις τιμές. Δείτε και συγκρίνετε.

Το EasyBuyWorld το δίνει στα 139 ευρώ!

Το Kinect συνοδεύεται με το Kinect Adventures. Στα μισά καταστήματα έχει 159 ευρώ. Απλά προς ενημέρωση.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2010 15:21 #83918 by rafor
Πιστυω η προσφορα ειναι παρα πολυ καλη.Βεβαια το θεμα ειναι και η ελειψη τιτλων.Το kinect adventures το ειχα δει και στην Ε3 και ειναι ενα παιχνιδι για διασκεδαση και τιποτα παραπανω.Οσο για το kinect sports, εχω μια απορια.Ειχαμε δει στην Ε3 στην παρουσιαση του παιχνιδιου το αθλημα του δρομου με εμποδια.Η ταχυτητα του δρομεα ειναι συμφωνη με το ποσο γρηγορη ειναι η κινηση κατα το ανεβοκατεβασμα τον ποδιων σου?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2010 16:59 #83926 by Μάνος Γρυπάρης
Ναι.
Και στο Football του Kinect Sports δεν τρέχεις. Τρέχουν οι παίκτες μόνοι τους κι εσύ απλά πασάρεις ή σουτάρεις.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2010 04:36 #84283 by Μάνος Γρυπάρης
Ήρθε το Kinect

Η Microsoft καλωσορίζει το Kinect και το Xbox Live στην Ελλάδα. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σε ένα ειδικό event που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ από την Microsoft Hellas για τον ελληνικό τύπο, η αντιπροσωπεία καλωσόρισε την διάθεση του Kinect και του Xbox Live στην ελληνική αγορά, μέσω του Ernst-Jay Stickter. Ο εκπρόσωπος της Microsoft, ο οποίος στις δηλώσεις του ήταν λιτός και σύντομος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Kinect, το οποίο όπως είπε θα φέρει την επανάσταση στο gaming, μιας και καταργεί πλέον το χειριστήριο από τα χέρια του παίκτη.

Kinect
Το βασικό όπλο της Microsoft για την νέα σεζόν φαίνεται ότι θα είναι το Kinect, καθώς πάνω του στηρίζει αρκετά. Δοκιμάσαμε την τελική –πλέον- έκδοση του Kinect, η οποία είχε ορισμένες διαφοροποιήσεις από την beta που είχαμε δει στα μέσα Αυγούστου, στην Gamescom.

Η συσκευή καταγραφής κινήσεων, η οποία κυκλοφορεί από αυτή την εβδομάδα σε όλη την Ευρώπη, έχει επίσημη τιμή 150 ευρώ. Στην Ελλάδα η τιμή λιανικής έχει οριστεί στα 159 ευρώ, αν και στο EasyBuyWorld πωλείται στην κατώτερη μέχρι στιγμής προσφορά και συγκεκριμένα στα 139 ευρώ.

To Kinect ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματός σας και σας επιτρέπει να παίξετε games συγκεκριμένου τύπου, χωρίς χειριστήριο. Τα παιχνίδια που είδαμε στον χώρο του event ήταν περίπου τα ίδια που παρουσιάστηκαν και στην Gamescom. Είδαμε λοιπόν το Kinect Sports με τα έξι αθλητικά games, το Kinect Joy Ride, το Dance Central της Harmonix, το Kinectimals, το Kinect Adventures που παρέχεται στο πακέτο και το Your Shape: Fitness Evolved, το οποίο ήταν κι ο μοναδικός third-party τίτλος, από την Ubisoft. Ένα ακόμη game, ανάλογο του Joy Ride, είναι και το Sonic Free Riders της Sega, το οποίο είχαμε δει στην Gamescom. Όλα αυτά τα games είναι ήδη διαθέσιμα από σήμερα για αγορά και οι τιμές τους κυμαίνονται από 50-60 ευρώ ή ακόμα και κάτω από 50 ευρώ, αρκεί να ψαχτείτε λίγο μέσω bestprice.gr και να μην πάτε σαν τα…πρόβατα στο σφαγείο.


Η ανταπόκριση του Kinect άλλαξε θετικά σε σχέση με την beta έκδοση που παρουσιάστηκε στην Γερμανία. Δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποιο σοβαρό bug και οι κινήσεις μας καταγράφονταν σε γενικές γραμμές σωστά στην οθόνη, με σπάνιες μικροκαθυστερήσεις. Ένα πρόβλημα ωστόσο που δείχνει ότι παραμένει, αφορά το παιχνίδι δύο παικτών. Όταν στέκεστε δύο άτομα μπροστά από την κάμερα, τότε στην λειτουργία των μενού, υποτίθεται ότι καταγράφονται οι κινήσεις αυτού που απλώνει το χέρι του πιο κοντά στην κάμερα. Στην πράξη όμως, το Kinect δείχνει μερικές φορές να κρατάει στη μνήμη το χέρι του πρώτου παίκτη που του δίνει οδηγίες ή ενδεχομένως και του ενός από τους δύο παίκτες, ειδικά αν είναι πιο ψηλός. Για να ενεργοποιήσετε ένα μενού, θυμίζουμε ότι ανοίγετε την παλάμη του χεριού σας και ελέγχετε τον κέρσορα στην οθόνη, ακινητοποιώντας το χέρι σας στην επιλογή που θέλετε. Αυτό χρειάζεται μερικές ώρες εξάσκησης, αλλά εν τέλει συνηθίζεται.

[youtube:c3n7e5iv]
[/youtube:c3n7e5iv]

Το Kinect έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και για να τα δείτε όλα καλό θα είναι πρώτα να το αποκτήσετε. Καταρχήν, παίζοντας τα αγαπημένα σας video games, ο εαυτός σας μαγνητοσκοπείται. Η μάλλον για να ακριβολογούμε, το..."εικονικό σας avatar". Ότι κίνηση κάνετε μαγνητοσκοπείτε, ώστε μετά να μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με ότι ακριβώς κάνατε, στη μορφή του avatar σας! Μπορείτε επίσης να συνομιλείτε με άλλους μέσω video conference, εφόσον είστε gold συνδρομητής στο Xbox Live.

Kinect Games
Τα games του Kinect απευθύνονται κυρίως στο κοινό του Wii, δηλαδή στους casual gamers. To Kinect Adventures είναι απλά ένα παιχνίδι επίδειξης των δυνατοτήτων του Kinect. Πρόκειται για συλλογή με mini games, στα οποία ταξιδεύετε σε διάφορους προορισμούς. Περνάτε από αιωρούμενες πλατφόρμες σκύβοντας ή πηδώντας εμπόδια, κάνετε κατάβαση σε ποταμούς με raft ή αιωρείστε στο διάστημα προσπαθώντας να συλλέξετε φούσκες. Η πλάκα είναι ότι αφενός μεν οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μπει ένας δεύτερος παίκτης στο δωμάτιο και να παίξει κι αυτός κι αφετέρου όταν ολοκληρώνετε μία περιπέτεια, διαλέγετε ένα καρτούν, του δίνετε την φωνή σας και το μοιράζεστε online με άλλους καμένους.

Το Kinect Sports σας δίνει την ευκαιρία να παίξετε έξι αθλήματα, μόνος, με φίλο ή και online. Έχουμε λοιπόν τα Bowling, Boxing, Track and Field (επιτόπου τρέξιμο), Ping Pong, Football και Volleyball. Από αυτά ξεχωρίζουν χωρίς αμφιβολία το Football, το Volleyball και το Ping Pong. Το Bowling και το Boxing είναι ασχολίες που είχαμε δει και στο Wii, άρα δεν έχουν πολλές διαφοροποιήσεις, πέρα απ’ το ότι φυσικά δεν κρατάτε κανένα χειριστήριο. Το Track and Field είναι επιτόπου τρέξιμο, άρα ουσιαστικά όποιος είναι πιο fit βγαίνει πρώτος.

Όσο για τα τρία καυτά modes του Kinect Sports που προαναφέραμε, στο Football δεν τρέχετε αλλά απλά πασάρετε ή σουτάρετε, παίζοντας μόνοι ή με δεύτερο παίκτη. Το Volleyball έχει πολύ γέλιο, καθώς μπορείτε να κάνετε υποδοχή, στρώσιμο και καρφί. Αρκεί να πηδήξετε έστω λίγα εκατοστά από το έδαφος και το Kinect θα το καταλάβει. Βέβαια το κακό είναι ότι αρκεί να στείλετε την μπάλα απέναντι και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει ανίχνευση της φοράς που στοχεύετε την μπάλα παρά μόνο του timing. Στο Ping Pong, δίνετε εσωτερικά ή έξωτερικά χτυπήματα και το μπαλάκι φεύγει στην ανάλογη κατεύθυνση αλλά ποτέ άουτ. Αν δώσετε ένα πιο χλιαρό χτύπημα τότε ίσως βρει στο φιλέ.


Το Kinectimals, στην τελική του έκδοση, έχει 11 ζωάκια ή για την ακρίβεια «άγριες γατούλες». Αρχικά έχετε τσίτα, πάνθηρα, λιοντάρι, τίγρη και λεοπάρδαλη, ενώ μετά ξεκλειδώνετε άλλα έξι ζώα, όπως τον ιαγουάρο ή σπάνια είδη τίγρης. Αυτό που κάνετε ουσιαστικά στο παιχνίδι είναι να ακολουθείτε ένα υποτιθέμενο story mode σε ένα εικονικό νησί, παίζοντας διάφορα mini games. Παίρνετε λοιπόν την τίγρη σας, περνάτε μέσα από εμπόδια, οδηγάτε τηλεκατευθυνόμενα προσπαθώντας να ολοκληρώσετε κούρσες, κλωτσάτε μπάλες βάζοντας στόχο αιωρούμενες φούσκες και γενικά παίζετε διάφορα minigames ξεκλειδώνοντας νέα ζωάκια και νέα αντικείμενα.

[youtube:c3n7e5iv]
[/youtube:c3n7e5iv]

Το Dance Central της Harmonix θα έχει τελικά 32 κομμάτια στην τελική έκδοσή του. Στην Gamescom είχαμε δει το Poker Face της Lady Gaga και το Galang ‘05 της M.I.A. αλλά τώρα το παζλ συμπληρώνεται με γνωστά κομμάτια όπως το Just Dance, το Body Movin’ των Beastie Boys, το Can’t get you out of my head της Kylie Minogue, το Hella Good των No Doubt, το Pon De Replay της Rihanna και πολλές ακόμη επιτυχίες. Είναι διασκεδαστικό αρκεί να μπορείτε να κουνήσετε την κορμάρα σας και φυσικά αρκεί να έχετε αντανακλαστικά. Αν δεν έχετε τον χορό μέσα σας, αν είστε στα κυβικά του Θηρίου (πριν κάνει εγχείριση) ή αν δεν θέλετε πραγματικά να μάθετε χορό, τότε ξεχάστε τα high score. Το παιχνίδι θα σας φανεί παλούκι, ειδικά σε συγκεκριμένα τραγούδια που έχουν πολύ ρυθμό και κίνηση.

Αν επιθυμείτε να χάσετε θερμίδες, τότε Your Shape: Fitness Evolved σας δίνει μία σειρά από ασκήσεις γυμναστικής για να δοκιμάσετε. Στην οθόνη βλέπετε τον εαυτό σας ή κάτι σαν…σκιά του εαυτού σας και στόχος σας είναι είτε να αλληλεπιδράσετε με εικονικά αντικείμενα, είτε να αντιγράψετε τις ασκήσεις που θα σας επιδεικνύει κάθε φορά ένας εικονικός εκπαιδευτής. Υπάρχουν games όπως το boxing ή το “χτύπα τους κύβους” όπου γρονθοκοπείτε ή κλωτσάτε τους κύβους που βλέπετε στην οθόνη, αλλά με το αντίθετο χέρι και πόδι, κάτι που δεν βολεύει ιδιαίτερα. Φροντίστε μόνο όταν το παίζετε να φοράτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα, διαφορετικά θα γίνετε μούσκεμα στον ιδρώτα. Α, επίσης θυμηθείτε να ανάψετε τον θερμοσίφωνα γιατί μετά σίγουρα θα τον χρειαστείτε.

Το Joy Ride είναι από τους πιο δυνατούς τίτλους στο launch του Kinect. Στην τελική του έκδοση θα περιλαμβάνει δεκάδες αυτοκίνητα, από αγωνιστικά και αντίκες μέχρι buggies και φορτηγά. Κάποια από αυτά έχουν ελαφρώς χιουμοριστική εμφάνιση, όπως το φορτηγό του παγωτατζίδικου, που εκτός από μουράτο σας καλύπτει τη μισή οθόνη, ειδικά όταν παίζετε split-screen με φίλο. Το καλό με το Joy Ride είναι ότι υποστηρίζει παιχνίδι δύο παικτών στην ίδια κονσόλα, αλλά και online modes με περισσότερους παίκτες.

Στο θέμα ελέγχου των οχημάτων, είδαμε ότι για άλλη μια φορά δεν υπάρχει πλήρης ανταπόκριση χειρισμού. Χρησιμοποιείτε τα…οπίσθιά σας για να στρίψετε, τραβάτε τα χέρια στο στήθος και τα τεντώνετε για το boost και στρίβετε ολόκληροι στο πλάι για να κάνετε θεαματική στροφή στον αέρα ενώ αιωρείστε. Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει γκάζι ή φρένο και γενικά το να προσπαθείτε να στρίψετε δεν λειτουργεί πάντοτε σωστά. Σε κάθε περίπτωση, το Joy Ride είναι αρκετά διασκεδαστικό και λόγω του online αλλά και των τεσσάρων modes, σας δίνει το κάτι παραπάνω στη διάρκεια ζωής. Υπάρχουν τα modes Pro Race (απλή κούρσα) και Battle Race (κούρσα με όπλα στυλ Mario Kart) που παίζονται και online, καθώς και τα Stunt, Dash και Trick. Στο Stunt κάνετε κόλπα σε ράμπες για να πάρετε πόντους, στο Dash τρέχετε σε κούρσες που έχουν κυρίως ευθείες και στο Tricks απλά αντιγράφετε τα κόλπα που σας υποδεικνύονται στην οθόνη.

Συμπεράσματα για το Kinect
Δεδομένων των δυνατοτήτων του Kinect, έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι η μη ύπαρξη χειριστηρίου περιορίζει την γκάμα των games κυρίως σε fitness, sports, racing και fighting. Αν ανήκετε σε αυτούς που παίζουν πολύ απλά games, που δεν θέλουν ιδιαίτερη σκέψη, βαρετές αναζητήσεις, βασανισμό του μυαλού και απορίες του στυλ “Τι κάνω εδώ πέρα;” τότε οι προτάσεις της Microsoft θα σας ικανοποιήσουν. Οι hardcore gamers δύσκολα θα συγκινηθούν. Μπορούν όμως να βρουν αντιπάλους online κι έτσι να τους δωθεί ένα έξτρα κίνητρο ανταγωνισμού.

Το Kinect αυτή τη στιγμή έχει 15 τίτλους. Πέρα από τους προαναφερθέντες, μπορείτε να αγοράσετε τα Adrenalin Misfits και Dance Masters της Konami, το Fighters Uncaged της Ubisoft, το Game Party in Motion της Warner, το The Biggest Loser: Ultimate Workout της THQ και το Zumba Fitness της Majesco. Από αυτούς ξεχωρίζει ίσως το Fighters Uncaged, καθώς οι περισσότεροι, όπως μαρτυρούν και τα ονόματα, έχουν να κάνουν με ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Μελλοντικά έχουν ανακοινωθεί 26 ακόμη games, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα Forza Motorsport 4, EA Sports Active 2, UFC Trainer, Project Draco, Kinect Star Wars, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I, Grand Slam Tennis 11, Codename D και Dance Central 2.

Το Kinect δείχνει ότι απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και γνώσεων. Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία της Microsoft, η οποία θα δείξει περισσότερο από το potential της μελλοντικά, όταν και θα κυκλοφορήσουν περισσότεροι τίτλοι.

[youtube:c3n7e5iv]
[/youtube:c3n7e5iv]

Xbox Live
Το Xbox LIVE είναι διαθέσιμο από σήμερα και στην Ελλάδα. Πολλοί από εσάς σίγουρα θα το έχετε δει, κάνοντας εγγραφή με μία αγγλική διεύθυνση, απλά πλέον, έστω και μετά από καθυστέρηση ετών, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση και σε διάφορες συνδρομητικές υπηρεσίες της Microsoft, που μέχρι τώρα υποστηρίζονταν σε συγκεκριμένες χώρες.

Συνδέοντας το Xbox 360 στο Internet μπορείτε να κατεβάσετε demos και trailers παιχνιδιών δωρεάν. Αν όμως θέλετε να παίξετε online games, να συνδεθείτε στο facebook, να ακούσετε online ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω του Last.fm και γενικά να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, τότε θα πρέπει να γίνετε συνδρομητής. Με αυτή σας την κίνηση, αναβαθμίζετε τον λογαριασμό σας από Xbox Live Silver σε Xbox Live Gold. Το κόστος είναι 7ευρώ/μήνα ή 60 ευρώ/έτος.

Από σήμερα, στις υπηρεσίες της Microsoft προστίθεται και το Video Kinect, μία εφαρμογή με την οποία μπορείτε να συνομιλείτε με άλλους κατόχους Xbox Live Gold συνδρομής και Kinect, απλά χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής. Φανταστείτε δηλαδή την τηλεόρασή σας να γίνεται…video conference, όχι μόνο για εσάς αλλά και για όλη την οικογένεια.

Με αφορμή το ελληνικό Xbox Live, έχουν προστεθεί δύο νέα αντικείμενα για να τα εισάγετε στο avatar σας. Η ενδυμασία του τσολιά και ένα γυναικείο κασκόλ στα χρώματα της Ελλάδας. Αυτά τα αντικείμενα όμως αφορούν επίσης τους Gold συνδρομητές και θα είναι διαθέσιμα μέχρι τις 11/1/2011, για όσους κάνουν την σχετική εγγραφή.

Για το επίσημο site του Xbox Live, όπως επίσης και για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ .

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2010 20:00 #84328 by rafor

Manos wrote: Ναι.
Και στο Football του Kinect Sports δεν τρέχεις. Τρέχουν οι παίκτες μόνοι τους κι εσύ απλά πασάρεις ή σουτάρεις.


Το ποδοσφαιρο , για εμενα ,περα απο την αρχη που θα υπαρχει ο ενθουσιασμος, δεν ειναι καθολου ωραιο.Εαν δεν τρεχεις και απλα κανεις πασα και σουτ, τι να λεει???Βεβαια ειμαστε ακομα στην αρχη και αμα δειξουν ενδιαφερον και βρουν ευχαριστους τροπους να μπορεις να παιζεις τα παιχνιδια και να μην πιανονται χερια,ποδια κλπ, τοτε το Kinect για εμενα θα θεωρειται KOΡΥΦΗ!Ξερουμε τιποτα για αναμενομενους τιτλους???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2010 20:25 #84333 by Νίκος Καραχάλιος
Ποιος gamer ρε παιδες θα παρει τετοιο πραγμα ωστε να παιζει τα games με τετοιο τροπο?Εγω ποτε δεν θα εδινα λεφτα για τετοια βλακεια..Το χειριστηριο ειναι οτι καλυτερο για να παιζεις games..Δεν μπορω να σκεφτω οτι θα ειναι ετσι το μελλοντικο gaming.. :? :?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2010 20:43 #84334 by Konstantinos Papadopoulos
Reith δεν ξέρω για σένα εγώ όμως που ρώτησα μου είπαν ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει το Kinect αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε Xbox. Εγώ έχω ήδη παραγγείλει πακέτο Xbox+Kinect και μου είπαν ότι μέχρι την Παρασκευή αυτή ή τη Δευτέρα θα το έχω.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2010 22:28 #84338 by Νίκος Καραχάλιος
Το ξερω αλλα το οτι αυξηθηκαν οι πωλησεις δν σημαινει τπτ..Προτιμω δηλαδη το playstation move της sony γιατι τουλαχιστον κουνας τον στοχο..Πως ομως μπορει να ορθοποδησει και να ανταγωνιστει τα classic games...Δεν ξερω τι να πω :? :?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Nov 2010 08:42 #84365 by Kostas Milonas
Εγω φανταζομαι ενα συνδυασμo Kinect με το κλασσικο χειριστηριο και νομιζω οτι θα ειναι πολυ power. Βεβαια η τιμη ειναι λιγο τσιμπημενη ακομα, οταν πεσει θα το σκεφτω πιο πολυ :-)

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification