Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Wii U: Γενική Συζήτηση

09 Jun 2011 18:50 #94425 by Γιώργος Δεληγιαννίδης
Θα το πάρω σίγουρα θα είναι πολύ καλή κονσόλα day1! Το χειριστήριο wiiu τα σπάει!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jun 2011 20:36 #94773 by Stevepredator
Άντε να δούμε, θα έχει τίποτα και για μας τους "κανονικούς gamers", πάντως φαίνεται πολλά υποσχόμενο σε σημείο να απειλεί και το ps3, μένει να δούμε live demos για να πούμε κάτι περισσότερο, γι' αυτό μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το tokyo game show όπου η Nintendo σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει.

Cause the only real predator is Stevepredator

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jul 2011 21:40 #95323 by Μάνος Γρυπάρης

Miyamoto: Το Wii U δεν θα ξεπεράσει PS3/Xbox 360

Ο Ιάπωνας επικεφαλής έδωσε την καλύτερη απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούν ενώ κατέκρινε το χειριστήριο του Wii U! [UPDATE 24/6]

Για τις τεχνικές προδιαγραφές του Wii U πολλά έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό, τόσο πριν όσο και μετά την E3. Ο Shigeru Miyamoto, επικεφαλής των τόσων μεγάλων games που έχουν συνοδεύσει την κονσόλα της Nintendo, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Gamespot κάτι πολύ σημαντικό.

"Η Nintendo θα πρέπει να αντισταθμίσει το κόστος της οθόνης του χειριστήριο και της μεγάλης τιμής. Γι' αυτό δεν πρόκειται να χτίσει την κονσόλα της με την πιο ακριβή τεχνολογία. Είναι εταιρεία που στοχεύει στην διασκέδαση" δήλωσε χαρακτηριστικά. Όσο για την τελική τιμή του Wii U επεσήμανε "είμαστε πολλοί ευαίσθητοι στο θέμα τιμής γιατί ο κόσμος έχει μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό να ξοδέψει για την διασκέδασή του. Υπάρχουν κάποια ποσά τα οποία οι γονείς δεν είναι σε θέση να δαπανήσουν. Παράλληλα, το κόστος είναι ήδη υψηλό λόγω της προηγμένης τεχνολογίας της κονσόλας".

"Απερίσκεπτη ενέργεια"
Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Miyamoto κατακρίνει την τακτική της Nintendo να προσθέσει μία συσκευή tablet ως χειριστήριο. "Η νέα καινοτομία του Wii U, ένα χειριστήριο με οθόνη τύπου tablet, είναι κάπως απερίσκεπτο. Γιατί πέρα από αυτό θέλουμε ταυτόχρονα να βρούμε την σωστή ισορροπία ανάμεσα στην CPU και την κάρτα γραφικών, καθώς και τις HD δυνατότητες του συστήματος, προσπαθώντας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στην σωστή τιμή. Θα πρέπει δηλαδή να βρούμε την σωστή ισορροπία ανάμεσα στην διασκέδαση και σε κάτι που είναι νέο και μοναδικό".

Είχαμε δηλώσει κατ' επανάληψη και στην εκπομπή, ότι όπως ένα iPad έχει υψηλό κόστος, έτσι και το πολυμορφικό χειριστήριο του Wii U δεν μπορεί παρά να κοστίζει ακριβά. Η Nintendo σίγουρα θα έχει προβληματιστεί για τις τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας της και με βάση τις δηλώσεις του Miyamoto όλα είναι ρευστά. Θα αποφασίσει άραγε η Ιαπωνική εταιρεία να προσφέρει κάτι απλό με προδιαγραφές σημερινών κονσολών ή θα δώσει το κάτι παραπάνω, προσφέροντας μία ακριβότερη πρόταση που θα κρατήσει την κονσόλα της για περισσότερα χρόνια; Πάντως, γεγονός είναι ότι η κονσόλα θα υποστηρίζει τις σύγχρονες μηχανές γραφικών, όπως Unreal Engine 3 και CryEngine 3.


Online χαρακτηριστικά
Όσο για το online της κονσόλας, ο Miyamoto αρκέστηκε να πει πως: "Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε η νούμερο ένα εταιρεία στο online gaming. Το Wii U θα έχει απλά λίγο καλύτερες online δυνατότητες από το Wii". Ο Ιάπωνας σχεδιαστής έκανε λόγο και για το Internet browsing λέγοντας πως: "Πάντως Η κονσόλα θα έχει browser και η σύνδεση στο Internet θα είναι αρκετά σημαντική για το σύστημα. Στα games, θα μπορείτε να συνδεθείτε μαζί με φίλο σας στην ίδια κονσόλα, παίζοντας online με spliit-screen.

Η Nintendo σκοπεύει ακόμη να προσθέσει χαρακτηριστικά παρόμοια με το Xbox Live, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια games θα παίζουν οι φίλοι σας ή ποια τηλεοπτικά κανάλια θα παρακολουθούν. Γενικά το online θα είναι "πιο ευέλικτο" από πριν, τουλάχιστον όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata. Στο θέμα των friend codes, η εταιρεία θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική, καθώς πλέον θα σας επιτρέπει να κάνετε add friends όπως στο PSN ή το Xbox Live. Απλά θα προσθέτε το nickname του φίλου σας και θα τον κάνετε add στη λίστα σας,, ενώ αντίστοιχα τα ονόματα των φίλων σας θα εμφανίζονται μέσα σε κάθε παιχνίδι.

Κυκλοφορία
Το Wii U αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2012. Χθες η Valve, δημιουργός των σειρών Half-Life, Portal, Left 4 Dead, αλλά και του Steam, δήλωσε την επιθυμία της να αναπτύξει games για το Wii U.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jul 2011 12:10 #95337 by Kostas Milonas
Aν καταφερει να υλοποιησει τα tech demo στην κανονικη κονσολα και εχει επαρκη δυναμη, πιστευω η κονσολα θα εχει πολυ καλη πορεια. Το γεγονος οτι ειναι πληρως συμβατη με τα παιχνιδια του Wii και ολα τα περιφειρακα του ειναι σιγουρο οτι θα κανει πιο ευκολη την μεταβαση για οσους εχουν ηδη το Wii (παρα μα παρα πολλους).

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jul 2011 22:59 #95475 by Άγγελος Φασούλης


Το 3DS χειριστήριο για το Wii U;

Η Nintendo σκέφτεται να αξιοποιήσει την φορητή της κονσόλα ως χειριστήριο στο Wii U.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Nintendo Satoru Iwata, η εταιρεία του σκοπεύει να επιτρέψει στο 3DS να λειτουργεί ως χειριστήριο στο Wii U και μάλιστα "χωρίς δισταγμό", ειδικά αν αυτή είναι μία "προφανής επιλογή", όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

"Αν κάποια games από το Wii ή το Wii U χρειάζονται το 3DS , τότε οι χρήστες μας μπορεί να αισθανθούν ότι τους λέμε να αγοράσουν και τις δύο κονσόλες" δήλωσε ο Iwata και πρόσθεσε "Επομένως δεν θα το κάνουμε προς το παρόν, παρά μόνο αν προκύψει εντελώς φυσικά".

Θυμίζουμε πάντως ότι παλιότερα η Nintendo είχε επιτρέψει την συνεργασία του Game Boy Advance ως χειριστήριο στο GameCube, για συγκεκριμένα games. Τότε χρησιμοποιούνταν και το ανάλογο καλώδιο, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των Wii U-3DS, καθότι η σύνδεση μπορεί να είναι ασύρματη.

Η Nintendo θα χρειαστεί να εντάξει ειδικό hardware μέσα στο Wii U, το οποίο θα επιτρέψει την παραπάνω λειτουργία. Στον αντίποδα όμως, όσοι έχουν ήδη το 3DS , θα μπορέσουν να γλιτώσουν πολύτιμα χρήματα από την αγορά ενός επιπλέον χειριστηρίου για το Wii U, το οποίο όπως ήδη λένε τα ρεπορτάζ αναμένεται να είναι ακριβό.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jul 2011 13:18 #95489 by Βασίλης Δρέττας
δεν μπορω να καταλαβω πως με τετοιο χειριστηριο μπορουν να αναπτυχθουν σοβαρα παιχνιδια

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jul 2011 14:09 - 08 Jul 2011 15:34 #95491 by Kostas Milonas
Θα ειναι στην λογικη του DS φανταζομαι με εξτρα content στην οθονη του χειριστηριου, πιο interactive menu, αλλα και την δυνατοτητα προβολης του game πανω στην οθονη του χειριστηριου αν δε θες (ή δε μπορεις) να χρησιποιησεις την τηλεοραση σου...

Γενικα μου αρεσει το concept του νεου χειριστηριου, αρκει βεβαια να το εκμεταλλευτουν σωστα αυτη την φορα...

Η ενσωματωση του 3DS ως εξτρα χειριστηριου μου φαινεται πολυ καλη ιδεα, αρκει να μην σε αναγκαζει με οποιο τροπο να εχεις και τις δυο κονσολες αν δε το θες.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jul 2011 14:31 #95493 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Οι αλχημείες έρχονται η μία μετά την άλλη. Μη έχοντας προσωπική εμπειρία με αυτές τις κονσόλες δεν ξέρω αν είναι θετική ή αρνητική κίνηση. Το μόνο ου ξέρω είναι ότι η Nintendo δοκιμάζει πράγματα...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jul 2011 22:39 #95517 by Άγγελος Φασούλης


Το Wii U θα υποστηρίζει 3D!

Με μερικές διευκρινίσεις από πλευράς Nintendo.

Βόμβα έσκασε ο Satoru Iwata, λέγοντας ότι το περιβόητο χειριστήριο του Wii U θα υποστηρίζει 3D. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Αν συνδέσετε το Wii U με τηλεόραση που μπορεί να προβάλει 3D τότε θα μπορείτε να παίξετε games και σε 3D. Απλά αυτός δεν είναι ο τομέας στον οποίο στοχεύουμε. Δεν υπάρχουν ακόμη πολλές 3D τηλεοράσεις, επομένως θα θέλαμε να εστιάσουμε στον μέσο καταναλωτή".

Παρότι οι 3D τηλεοράσεις είναι ακόμη ακριβές (και όσες υποστηρίζουν 3D χωρίς γυαλιά είναι ακόμη ακριβότερες) η τεχνολογία του Wii U αποτελεί σε κάθε περίπτωση τροφή για σκέψη του τι θα μπορούσαμε να δούμε στην νέα κονσόλα της Nintendo, που θα μας έρθει μέσα στο 2012.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jul 2011 09:34 #95527 by Kostas Milonas
Λογικη κινηση απο την Nintendo. Δεν πιστευουν στο 3D ως ανταγωνιστικο πλεονενκτημα της κονσολας, επειδη εχει μεγαλο κοστος αποκτησης και για αυτο δε το προωθουν, αλλα αν αλλαξει η κατασταση στο μελλον θελουν η κονσολα ειναι ικανη να ανταπεξελθει...

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification