Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων στην Αμερική

16 Jan 2024 10:30 #274687 by Nikos Georgopoulos
Ned Luke (Michael, GTA 5): "Εταιρεία χρησιμοποιεί την φωνή μου με AI"




"Αυτό είναι μ@λακία!"

Ο Ned Luke, ηθοποιός που υποδύεται τον Michael De Santa στο Grand Theft Auto 5, εξοργίστηκε με μια εταιρεία που χρησιμοποιεί την φωνή του μέσω ενός chatbot AI, λέγοντας: "Αυτό είναι μαλακία!"

Ο ηθοποιός αναδημοσίευσε ένα post από την εταιρεία web3 WAME, η οποία πρόσφερε στους fans του GTA την ευκαιρία να έχουν μια «ρεαλιστική φωνητική συνομιλία» με τον Michael. "Αυτό είναι γαμημένες μαλακίες", έγραψε ο Luke ως απάντηση, κάνοντας tag την WAME και λέγοντας: "Δεν υπάρχει κάτι ωραίο στο να ξεγελάς τους ανθρώπους με κάποια κουτσή υπολογιστική εκτίμηση της φωνής μου. ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ."

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός έδειξε το σύστημα προειδοποίησης βασισμένο στα αστέρια του GTA κι έκανε tag στη Rockstar, τον συνάδελφό του voice actor Roger Clark και την ένωση ηθοποιών SAG-AFTRA.

Η αρχική ανάρτηση της WAME και οποιαδήποτε άλλη που σχετίζεται με αυτό το chatbot AI έχουν πλέον αφαιρεθεί από τα social media της εταιρείας. Ωστόσο, η ανταλλαγή καταγράφηκε από το PCGamesN, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.


This is fucking bullshit @wamexyz absolutely nothing cool about ripping people off with some lame computer estimation of my voice. DON'T WASTE YOUR TIME ON THIS GARBAGE...

Grand Theft Vocal ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ @RockstarGames @rclark98 @sagaftra t.co/QKGxygRp7x

— Ned Luke (@ned_luke) January 14, 2024

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Eurogamer, το WAME αναφέρθηκε στη χρήση της φωνής του Luke. «Υπό το φως της πρόσφατης διαμάχης γύρω από τη χρήση της φωνής του κ. Ned Luke στην αίτησή μας, εμείς στο WAME επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθιά κατανόηση και ανησυχία μας», έγραψε. «Αυτό το περιστατικό έχει τονίσει την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ της προόδου της τεχνολογίας AI και των ηθικών και νομικών πεδίων».

Η WAME δήλωσε ότι ενώ η φωνή του AI βασιζόταν στη φωνή του Ned Luke, "συντέθηκε και τελειοποιήθηκε ανεξάρτητα, με αποτέλεσμα μια μοναδική δημιουργία εξ ολοκλήρου από AI". H WAME πρόσθεσε: «Δεν έγινε για εμπορική εκμετάλλευση. Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δημιουργική ελευθερία και συμφωνούμε ότι τα δικαιώματα όσων εμπνέουν δημιουργικά έργα πρέπει να γίνονται εξίσου σεβαστά. Ζητούμε τη βαθύτατη συγγνώμη μας στον κ. Ned Luke για οποιαδήποτε στεναχώρια που προκλήθηκε και εκμεταλλευόμαστε αυτήν την κρίσιμη ευκαιρία μάθησης για να προσπαθήσουμε για μια ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων δημιουργών και ηθική χρήση του AI.»

Το WAME έχει πλέον αφαιρέσει το chatbot, αποκαλώντας αυτό το περιστατικό «κομβική στιγμή για την εναρμόνιση της τεχνολογίας AI με τα σχετικά νομικά νομοθετήματα».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification