Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

05 Feb 2020 20:30 #231394 by Μάνος Γρυπάρης
Total: Κυρίαρχος των ερευνών νότια της Κρήτης



Oruc Reis: Στο «φως» ο διάλογος Μητσοτάκη - Παναγιωτόπουλου για το τουρκικό πλοίο



Για πρώτη φορά μίλησε την Κυριακή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος για το περιστατικό με το Oruc Reis, ρίχνοντας "φως" και στη συνομιλία που είχαν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε τον εξής διάλογο:
«Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση".
"Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία".

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε κι άλλη συνομιλία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
"Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε;".
"Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει".
"Τι συστήνετε κύριε υπουργέ";
"Ψυχραιμία κύριε Πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα».
Από το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου σήμανε συναγερμός και η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων ήταν άμεση.



«Αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχα την πληροφορία. Απλά αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την κίνηση του. Το άλλο πρωί, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ήταν στην περιοχή. Η ελληνική φρεγάτα ενημέρωνε διαρκώς το κέντρο επιχειρήσεων με απευθείας εικόνα από το σημείο που έπλεε το Ορούτς Ρέις ενώ από αέρος επιτηρούσε F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας» δήλωσε ο υπουργός.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2020 20:49 - 05 Feb 2020 20:57 #231400 by Giorgos Tsolaridis
Προσφυγικό: Πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων στο Αιγαίο ετοιμάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών σε μία προσομοίωση των πλωτών φραγμάτων για τη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως προκύπτει από τη συζήτηση που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσομοίωση θα γίνει στη θάλασσα κοντά στην Αττική για να διαπιστωθεί εάν έχει αποτέλεσμα, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο συνολικός σχεδιασμός για θαλάσσια φράγματα στο Αιγαίο.

Μάλιστα, κρίνεται ότι ο συνολικός σχεδιασμός θα ξεπεράσει το αρχικό πλάνο των 2.700 μέτρων, κόστους 500.000 ευρώ, που προβλέπει ο διαγωνισμός της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, ο οποίος ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός, συγκεκριμένα, προβλέπει την προμήθεια 2.700 μέτρων Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος (ΠΠΣ), μη στρατιωτικών προδιαγραφών, για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

Η προμήθεια Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος με την τεχνική προδιαγραφή θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΑΣΔΥΣ θα διαβιβάσει τον φάκελο στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και στη συνέχεια θα «περάσει» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αναφορές
Παναγιωτόπουλου - Πέτσα για τα πλωτά φράγματα
Την εφαρμογή των πλωτών εμποδίων στο Αιγαίο με στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών επιβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Στον Έβρο τα φυσικά εμπόδια είχαν κάποια σχετικά αποτελέσματα στην ανάσχεση των ροών. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τα πλωτά αυτά μέσα. Προσπαθούμε να εξεύρουμε λύσεις για να μειωθούν οι ροές», τόνισε.

Στα πλωτά φράγματα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε ότι θα γίνει δοκιμή τους σε ορισμένα σημεία.

Έμφαση στην πρόληψη
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο δίνει έμφαση στην πρόληψη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι πολύ σημαντική παρέμβαση η πρόληψη και μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα αν ακολουθούμε τέσσερις βασικούς κανόνες: υγιεινή διατροφή, έλεγχο του βάρους, αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ και συστηματική άθληση».

Κινητικότητα στο Δημόσιο
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ με τρεις άξονες:

Κινητικότητα, επιλογή θέσεων ευθύνης και πειθαρχικά συμβούλια. Όπως αναφέρθηκε «υπάρχει ζήτημα να γίνεται πιο γρήγορα η κινητικότητα και να είναι περισσότερο καθολική» και για αυτό «καθιερώνεται κύκλος 4 μηνών για την ολοκλήρωση κινητικότητας και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει πιο καθολική».


Σε ό,τι αφορά στην επιλογή θέσεων ευθύνης, στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν παρεμβάσεις με στόχο να αναβαθμιστούν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται η επιλογή, η εμπειρία και η δομημένη συνέντευξη.

Για τα πειθαρχικά συμβούλια, σκοπός είναι να εναρμονιστεί το πλαίσιο των ΟΤΑ με το υφιστάμενο στην κεντρική διοίκηση.

Συγχαρητήρια σε Χρυσοχοΐδη – Σταϊκούρα
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις σημερινές συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την έξοδο στις αγορές.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2020 13:10 - 27 Feb 2020 13:11 #231895 by Μάνος Γρυπάρης
Αποσύρονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο - Χίο



Πέτσας: «Η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Λέσβο, την Πέμπτη ολοκληρώνεται στη Χίο»

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο μιας και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Η απόφαση ελήφθη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ώστε να εκτονωθεί η ένταση. 

Κατά τα επεισόδια στα νησιά τραυματίστηκαν 52 αστυνομικοί και 22 πολίτες, ενώ έγινε μια σύλληψη. Οι 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την έφοδο πολιτών στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.



«Το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει, και πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα» δήλωσε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας πως η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Λέσβο και την Πέμπτη ολοκληρώνεται στη Χίο.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν» τόνισε.

Χίος : Άγριο ξύλο και λιντσάρισμα σε άνδρες των ΜΑΤ μέσα στα δωμάτια ξενοδοχείου


«Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, είχαν δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις», σημείωσε. «Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Δεν μπορεί ο πολίτης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του, όχι μολότοφ» ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι την Πέμπτη έχουν κληθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 5 το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Στη Λέσβο από τους 43 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια, οι δύο έχουν τραυματιστεί στα πόδια από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Χίο, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί των ΜΑΤ που ξυλοκοπήθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. 

ΣΥΡΙΖΑ: "Εμπόλεμη ζώνη τα νησιά"
Κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι τώρα καλεί σε διάλογο αφού πρώτα "μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη" τα νησιά. Παράλληλα τον καλεί "να εγκαταλείψει οριστικά την επικίνδυνη επιλογή της βίας και του αυταρχισμού, πριν η εμμονή του οδηγήσει σε θύματα".
 
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο κ. Μητσοτάκης, μετά το επτάμηνο μπάχαλο και αφού μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη τα νησιά για 48 ώρες, οδηγώντας την κατάσταση σε πρωτοφανείς συνθήκες σύγκρουσης και κοινωνικής αναταραχής, ακόμα και με πυροβολισμούς, ανακαλεί άρον άρον τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Και αύριο, μετά το φιάσκο και εκ των υστέρων, καλεί σε διάλογο τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος".

Η αποχώρηση των ΜΑΤ

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι "ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτού του χάους" και τονίζει πως "η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο διάλογος, η αποσυμφόρηση των νησιών και ο δίκαιος διαμοιρασμός των βαρών της προσφυγικής κρίσης με αλληλεγγύη ανά την επικράτεια, όπως είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ". Συμπληρώνει δε, πως "σε αυτή τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της κρίσης". 

Πηγή

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2020 18:57 #231908 by Aristotelis Barkas
Επειδή έχω συγγενή στη Μυτιλήνη η κατάσταση έχει παρεκτραπεί.Μιλάμε για πόλεμο και εκεί και στη Χίο!

Δείτε εδώ τι έκαναν τα ΜΑΤ. Τους πετούσανε βομβίδες και σπάγανε αυτοκίνητα όταν έφευγαν.


Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2020 09:08 - 01 Mar 2020 09:12 #231971 by Μάνος Γρυπάρης
Η Τουρκία στέλνει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο
4.000 χθες, 13.000 σήμερα το πρωί



Λεωφορεία φθάνουν συνεχώς στην Κωνσταντινούπολη γεμάτα με μετανάστες και πρόσφυγες που στόχο έχουν να πάνε στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας - Ελλάδας μετά την απειλή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει να περάσουν πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).



«Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι είναι παρόντες κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων», κατά υπολογισμούς του ΔΟΜ. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες βρίσκονται «οικογένειες με μικρά παιδιά».

Ο ΔΟΜ διευκρίνισε ότι ομάδες του παρακολουθούν τις κινήσεις των μεταναστών και των προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη ως τα σύνορα και διανέμουν βοήθεια στους πλέον ευάλωτους.

«Οι ομάδες οι οποίες εργάζονται κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων της Τουρκίας και της Ελλάδας (...) έχουν καταμετρήσει 13.000 ανθρώπους συγκεντρωμένους στα σύνορα στο Παζάρκουλε και στο Ιψάλα, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι οι
«Ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από την Αδριανούπολη (Εντιρνέ, βορειοδυτική Τουρκία) με σκοπό να περάσουν τα σύνορα μεγάλωνε κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη», σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στην Τουρκία Λάντο Γκβιλάβα. «Οι περισσότεροι είναι άνδρες, αλλά βλέπουμε επίσης οικογένειες με μικρά παιδιά», πρόσθεσε.



Ο Λάντο Γκβιλάβα ανέφερε ότι ο ΔΟΜ διανέμει τρόφιμα και άλλα απαραίτητα, όμως καθώς επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τόνισε πως είναι «ανήσυχος για τους πιο ευάλωτους και εκτεθειμένους» πρόσφυγες και μετανάστες. Λεωφορεία γεμάτα με μετανάστες που ήλπιζαν να τους αφήσουν να μπουν στην Ευρώπη συνέχιζαν να φθάνουν το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία μισάνοιξε τις πόρτες προς την Ευρώπη την Παρασκευή, απειλώντας να αφήσει να περάσει νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών αν δεν εξασφαλίσει ενεργή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπραντεφέρ της με τη Ρωσία στη Συρία.



Στη διάρκεια της νύχτας, όμως, ξέσπασαν ξανά επεισόδια στην περιοχή του Παζάρκουλε, στο ύψος των Καστανιών του Έβρου, όπου πλέον δημιουργείται καταυλισμός με χιλιάδες ανθρώπους. Αναρίθμητες ήταν οι προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα με τις ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός για να τους αποτρέψουν, ενώ δεκάδες συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί της Κυριακής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου 'Αμυνας αναμένεται να μεταβεί στον Έβρο για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε χθες Σάββατο: «Τι κάναμε χθες; Ανοίξαμε τις πόρτες. Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες».

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2020 17:38 #231976 by Blood Prince
Εγώ ξέρω πως έχει γίνει συμφωνία από προηγούμενες κυβερνήσεις στα πλαίσια ένταξης στην ΕΕ πως είμαστε υποχρεωμένοι ως πρώτη χώρα εισόδου να φιλοξενούμε κάθε λογής "ΟΡΚ" που εισέρχεται στην χώρα.Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία αλλά στην Ιταλία εισέρχονται λιγότεροι.

Αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία η οποία βρίσκεται εκτός ΕΕ και δεν την δεσμεύει καμία συμφωνία και μας στέλνει όλα τα "ΟΡΚ" σε μας.

Στην ουσία η Τουρκία δεν τιμωρεί τις χώρες της ΕΕ ,εμάς μας τιμωρεί.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2020 18:35 - 01 Mar 2020 18:36 #231977 by Blood Prince
Εβρος: Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις -Για να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες


Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στον Εβρο, με τις συγκρούσεις στα σύνορα να είναι αδιάκοπες.

Στο νέο γύρο επεισοδίων που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Εβρο τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραύμα προκλήθηκε από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συγκρούσεις στα σύνορα βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Σε ένα βίντεο που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, εικονίζονται δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά προς τους Ελληνες αστυνομικούς.

Ενταση στα σύνορα: Το βίντεο με τα δακρυγόνα προς τους Ελληνες αστυνομικούς

Τα δακρυγόνα που διαπερνούν τα σύνορα φαίνεται πως εκτοξεύονται από Τούρκους αστυνομικούς καθώς ακούγονται οι κρότοι των εκτοξευτήρων. Στη θέα των δακρυγόνων που προσγειώνονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων ακούγονται κάποιοι -πιθανότατα μετανάστες που στοιβάζονται στην περιοχή- να ζητωκραυγάζουν.

Δείτε το βίντεο με τους Τούρκους να ρίχνουν χημικά προς τους Ελληνες:


File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2020 14:58 - 02 Mar 2020 15:58 #231993 by Μάνος Γρυπάρης
Περίπου 13.000 μετανάστες παραμένουν μέχρι και σήμερα στα σύνορα του Έβρου. Ο αριθμός παρέμεινε ίδιος καθώς κάποιοι επιστρέφουν και κάποιοι νέοι έρχονται, ενώ ορισμένοι περνούν από την θάλασσα ή από δύσκολα προσβάσιμα σημεία. Η Τουρκία προμηθεύει τους μετανάστες με δακρυγόνα τα οποία και εκτοξεύουν προς την ελληνική πλευρά, ενώ στην περιοχή πετούν και 2 Τουρκικά drones.



Απειλεί την Ευρώπη ο Ερντογάν: Οι πρόσφυγες που θα φτάσουν εκεί θα είναι εκατομμύρια




«Η περίοδος που θυσιαζόμασταν μόνο εμείς, έχει τελειώσει» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, που διατηρεί την ίδια, αδιάλλακτη στάση για κλείσιμο των τουρκικών συνόρων - «Το λέγαμε στους Ευρωπαίους και δεν μας πίστευαν» σημείωσε και προανήγγειλε συνάντηση με τη Μέρκελ
Νέες δηλώσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα τις τελευταίες ημέρες, καθώς και για την επιχείρηση «Ασπίδα Άνοιξης» στη Συρία (την ανακοίνωσε χθες ο Χουλουσί Ακάρ), έκανε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε: «Είπαμε στους Ευρωπαίους πως θα ανοίξουμε τα σύνορά μας και δεν μας πήραν στα σοβαρά. Τώρα που οι πόρτες μας είναι ανοικτές, ήρθε η ώρα να λάβετε κι εσείς το μερίδιο που σας αναλογεί από το φορτίο μας. Μας παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα και μας λένε να κλείσουμε ξανά. Όμως τους απαντάμε πως η δουλειά τώρα έχει τελειώσει. Το απόγευμα θα συναντηθώ με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ενώ θα συναντηθώ και με τη Μέρκελ και την Πέμπτη θα μιλήσω με τον Πούτιν».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ανέφερε: «Έχω ζητήσει από την Ευρώπη τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης για πρόσφυγες και μετανάστες εδώ και χρόνια. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μας προσέφερε ξεκάθαρη στήριξη. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν περάσει στην Ευρώπη από τη στιγμή που ανοίξαμε τα σύνορα, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτός ο αριθμός θα αναφέρεται, σύντομα, σε εκατομμύρια. Τώρα, όλοι ουρλιάζουν επειδή ανοίξαμε τα σύνορα. Ή θα δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να φτιάξουν τις ζωές τους στις χώρες τους ή ο καθένας θα αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί. Η περίοδος που θυσιαζόμασταν μόνο εμείς, έχει τελειώσει. Κάποιες χώρες που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους σε εμάς, δεν έχουν κάνει τίποτα στην πράξη για την ειρήνη».

Εδώ σε βίντεο του ΣΚΑΪ, Τούρκοι προσπαθούν να περάσουν μετανάστες από τον Έβρο με σκοινιά, αλλά οι συνοριοφύλακες, οι αστυνομικοί κι ο στρατός τους στέλνουν πίσω. Οι Τούρκοι δουλέμποροι πήραν 50 ευρώ για την παροχή σκοινιού και την πληροφορία, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα.


Όταν η Τουρκία δει μετανάστες να επιστρέφουν, τους προωθεί και πάλι στην ελληνική πλευρά, συνεπώς πάρα πολλοί από αυτούς είναι εγκλωβισμένοι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ. Υπάρχουν μετανάστες σε όλο το μήκος του Έβρου.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2020 22:21 #231999 by Μάνος Γρυπάρης
Απέτρεψαν την είσοδο σε πάνω από 24.000 μετανάστες



Aπό το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. Αναλυτικά:

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.



Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.
-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.
Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.



Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2020 00:02 - 03 Mar 2020 00:03 #232001 by Blood Prince

Manos wrote: Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.


Καλά είμαι περίεργος η χρηματική ποινή θα εκτελεστεί ; Πως θα βρούν τα 10.000 € ;

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Υποστήριξε σε τουρκικά ΜΜΕ ότι Έλληνες σκότωσαν δύο μετανάστες


Το βράδυ της Κυριακής (2/3) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας ενώπιον του δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά έχει σκοτώσει δύο ανθρώπους στα σύνορα!

«Σήμερα οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες. Υπάρχει ακόμη ένας βαριά τραυματίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας».

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification