Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Konami: Γενική συζήτηση

22 Apr 2021 11:55 #249814 by Giorgos Tsolaridis
Η Konami ανανέωσε τα trademarks των Metal Gear Rising και Castlevania Η Ιαπωνική εταιρεία ανανεώνει τα πνευματικά της δικαιώματα.

 Μία μικρή αλλά ενδεχομένως ενδιαφέρουσα είδηση κάνει τον γύρο του internet. Η Konami προσφάτως ανανέωσε τα trademarks των Castlevania και Metal Gear Rising.

 Μπορεί η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται να είναι το ενδεχόμενο  η Ιαπωνική εταιρεία να ανανεώνει απλώς τα πνευματικά δικαιώματα  των ιδιοκτησιών της, όμως η κίνηση της Konami έχει φουντώσει τις συζητήσεις και τις φήμες για ακόμα μία φορά. Το trademark του Metal Gear Rising βέβαια, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά αν υπολογίσουμε τα μυστηριώδη tweets που είδαμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με το Metal Gear.


 Όσο για το Castlevania δεν υπάρχει κάποια διασύνδεση με πρόσφατες δράσεις της εταιρείας ή σχετικές φήμες και το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει εμφανής σύνδεση των Metal Gear και Castlevania γενικότερα.

 Η κίνηση της Konami ενδεχομένως να μην έχει βαθύτερη σημασία όσον αφορά τα σχέδιά της, όμως αν τυχόν υπάρχει κάποιο Metal Gear remaster ή κάποιο project σχετικό με το Castlevania σε στάδιο ανάπτυξης το σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2021 09:47 #251197 by Giorgos Tsolaridis
Η Konami έβγαλε πάνω από 2 δις δολάρια σε ένα χρόνο από τα mobile games Ακόμα και επί κορωνοϊού, το mobile gaming είναι χρυσορυχείο.

 Παρά τις ζημιές λόγω της πανδημίας, η αγορά των mobile games όλο και μεγαλώνει.

 Το 2020 ήταν μια κερδοφόρα χρονιά για πολλούς  publishers  όπως η Konami που ανακοίνωσε ότι είχε  σταθερή αύξηση κερδών  μέσω των mobile games. Το οικονομικό έτος που τέλειωσε στις 31 Μαρτίου του 2021 άφησε στην Konami 2.48 δισεκατομμύρια (3.7% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος) εκ των οποίων 333 εκατομμύρια ήταν λειτουργικά έσοδα (18% αύξηση) και τον βραχίονα ψηφιακής ψυχαγωγίας να φέρνει 1.86 δισεκατομμύρια (33% αύξηση).

 Ο βασικός παράγοντας πίσω από αυτό το αποτέλεσμα ήταν τα mobile games, με το Yu-Gi-Oh! Duel Links και το  eFootball PES 2021  να γίνονται επιτυχίες παγκοσμίως, σε αντίθεση με το Professional Basebal Spirits που εκτιμήθηκε κυρίως από την Ιαπωνική αγορά, χωρίς να έχουμε παραπάνω στοιχεία. Στοιχεία δεν διέθεσε η Konami ούτε για τις επιδόσεις της στον χώρο των eSports (με το Pro Evolution Soccer), ωστόσο το κοινό της Ιαπωνίας αγόρασε μαζικά το Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban, αγγίζοντας τα 3 εκατομμύρια σε πωλήσεις, μια επιτυχία σημαντική αν υπολογίσουμε την μειωμένη πρόσφατη έμφαση στα παιχνίδια για κονσόλες.

 Αυτή η επιτυχία βέβαια συνοδεύτηκε από την ζημιά σε άλλους κλάδους λόγω της πανδημίας covid, όπως πολλές άλλες ιαπωνικές εταιρίες, με τις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας να χάνουν 25% των κερδών (160 εκατομμύρια κέρδος) , τον αθλητικό χώρο της να χάνει 38% (332 εκατομμύρια) και το τμήμα gaming συστημάτων να χάνει 41% (151 εκατομμύρια). Προς το παρόν η Konami θεωρεί την αγορά πολύ ασταθή για να κάνει προβλέψεις.

 Μαζί με την Konami επιτυχίες ρεκόρ είδαν και οι Ubisoft, η EA, η Bandai Namco, η Square Enix (50 εκατομμύρια παιχνίδια) και η Sega που κάνει φιλόδοξα μελλοντικά σχέδια.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jul 2021 00:33 #253458 by Μάνος Γρυπάρης
Η Konami διέκοψε συνεργασία με τον Antoine Griezmann, Yu-Gi-Oh Ambassador, μετά από ένα βίντεο που τον δείχνει να κοροϊδεύει εργαζόμενο Ασιατικού ξενοδοχείου.

Το βίντεο που διέρρευσε δείχνει τον Griezmann και τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Ousmane Dembele, να κοροϊδεύουν εργαζόμενο Ασιατικού ξενοδοχείου, ενώ οι δυο τους βρίσκονταν στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τον ESPN, ο Griezmann ήταν ambasaddor τόσο στο Yu-Gi-Oh Card game, όσο και στο ομώνυμο anime.

Το βίντεο τραβήχτηκε το 2019 κατά την διάρκεια ενός tour της Μπαρτσελόνα στην Ιαπωνία. Οι δύο παίκτες γελούσαν με τεχνικούς που προσπαθούσαν να φτιάξουν την τηλεόραση στο ξενοδοχείο. Ο Griezmann δεν μιλάει στο βίντεο, αλλά ο Dembele έκανε ρατσιστικά σχόλια σε αυτόν. Αμφότεροι γελούσαν. Η Konami δήλωσε: "Η Konami πιστεύει ότι, όπως και στη φιλοσοφία των αθλημάτων, κάθε διάκριση είναι μη αποδεκτή. Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το συμβόλαιο του Griezmann, content ambassador  του Yu-Gi-Oh!, λόγω των πρόσφατων γεγονότων.



Ο Hiroshi Mikitani, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Rakuten, ζήτησε επίσης εξήγηση από την Μπαρτσελόνα. Αμφότεροι οι παίκτες ζήτησαν συγγνώμη δημόσια αλλά αρνήθηκαν κάθε ρατσιστική πρόθεση. Ο Griezmann ζήτησε συγγνώμη προσωπικά στον Mikitani και δημόσια τάχθηκε κατά "κάθε μορφής διακρίσεων". Αντιτάχθηκε στις κατηγορίες που έγιναν εις βάρος του και ζήτησε συγγνώμη αν προσέβαλε τους Ιάπωνες φίλους του.

Ο Dembele ήταν λιγότερο απολογητικός στη δήλωσή του, λέγοντας: "Όλα έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία. αλλά θα μπορούσαν να λάβουν χώρα οπουδήποτε στον κόσμο και να είχα την ίδια έκφραση. Οπότε δεν έβαλα στο στόχο καμία κοινότητα παικτών. Απλά έτυχε να έχω αυτή την έκφραση και με τους φίλους μου, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους".

Η Konami ζήτησε και από την Μπαρτσελόνα να πάρει θέση για το περιστατικό, μιας και η ομάδα είναι συνεργάτης της στο PES. H Ισπανική ομάδα δήλωσε: "Λυπούμαστε βαθύτατα για την δυσαρέσκεια από τους Ιάπωνες, τους Ασιάτες φίλους και συνεργάτες του συλλόγου μας που προκάλεσε ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από μερικές μέρες στα social media για δύο παίκτες της πρώτης ομάδας (Ousmane Dembele και Antoine Griezmann) που δεν έδειξαν σεβασμό στη συμπεριφορά τους απέναντι σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου όπου διέμεναν". Η ομάδα δήλωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να ρίξει πρόστιμο στους δύο παίκτες.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Aug 2021 19:18 #254159 by Ερμής Δερβίσης
Η Konami επιβεβαίωσε τη συνεργασία της με την Bloober Team, εταιρεία ανάπτυξης του The Medium και της σειράς Layers of Fear
Η Πολωνική εταιρεία αρνείται τις τελευταίες φήμες ότι εργάζεται πάνω σε Silent Hill.


[Αρχική Δημοσίευση: 30/6/21] Νωρίτερα μέσα στο 2021, η Bloober Team είχε δηλώσει ότι δουλεύει πάνω σε ένα Horror game σε συνεργασία με μία πολύ γνωστή publisher εταιρεία, η οποία αποκαλύφθηκε ότι είναι η Konami.

Ο πρόεδρος της Bloober Team, Piotr Babieno δήλωσε: Αυτή είναι μία ιστορική μέρα για μένα και το αποτέλεσμα χρόνων δουλειάς από μέρους μας. Το γεγονός ότι μία τόσο γνωστή εταιρεία όπως η Konami αποφάσισε να συνεργαστεί με την Bloober Team, σημαίνει ότι συνεργαζόμαστε πλέον με στους ηγέτες της gaming αγοράς. Ο υπεύθυνος τύπου της Konami, Hideki Hayakawa δήλωσε: Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας με την Bloober Team και να δημιουργήσουμε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.


Το VGC, το οποίο είχε αποκαλύψει τη συνεργασία αυτή στο παρελθόν, αποκάλυψε ότι το project στο οποίο δουλεύουν η Konami και η Bloober Team, σχετίζεται με τη σειρά Silent Hill, όμως δήλωσε ότι η Konami έχει αναθέσει ένα ακόμα Silent Hill game σε κάποια Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης. Προς το παρόν, η Bloober Team και η Konami δεν έχουν κάνει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί τη συγκεκριμένη φήμη.

[UPDATE: 12/7/21 – Η Πολωνική εταιρεία αρνείται ότι τα projects της που βρέθηκαν αφορούν τα Silent Hill] Μετά την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασία μεταξύ Konami και Bloober Team, εντοπίστηκαν κάποια κωδικοποιημένα projects στη σελίδα Creative Europe, που ανήκει στην Πολωνική εταιρεία.

Μετά τις υποθέσεις του κόσμου ότι πρόκειται για Silent Hill, ο διευθύνων σύμβουλος της Bloober Team, Tomasz Gawlikowski, μίλησε για το καθένα ξεχωριστά καταρρίπτοντας τις συγκεκριμένες φήμες. Για παράδειγμα το H20 ήταν η κωδική ονομασία για το Layers of Fear 2, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει. Ο Gawlikowski δήλωσε ότι η Bloober Team έχει δύο παιχνίδια υπό ανάπτυξη, ένα στην περίοδο παραγωγής και ένα στα πρώιμα στάδια: "Και τα δύο θα είναι μεγαλύτερα σε κλίμακα από το The Medium, όμως κανένα τους δεν έχει σχέση με τις φήμες και τις υποθέσεις που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες στο ίντερνετ". Ο Gawlikowski δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για τον σκοπό της συνεργασίας της Bloober Team και της Konami.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Sep 2021 22:22 #255511 by Stathis Moose Stathopoulos
35 χρόνια Konami code



Η Ιαπωνική εταιρεία το γιορτάζει με merchandise.

Η Konami γιορτάζει 35 χρόνια με το θρυλικό Konami code, δίνοντας retro tracks και merchandise.

Το Konami code ήταν ένας περίφημος κωδικός για retro games, ο οποίος ξεκίνησε το 1986 με το Gradius. Εκτελούνταν στις κονσόλες NES με το κλασικό πάνω, πάνω, κάτω, κάτω, αριστερά, δεξιά, αριστερά, δεξιά, Β και Α (και ορισμένες φορές με Start και/ή Select). Η Konami το είχε εισάγει σε διάφορα games της, όπως π.χ. και στο πιο δημοφιλές Contra. Όσοι χρήστες το εκτελούσαν είχαν κάποιου είδους cheat στα games, αφού με τον κωδικό αυτό λαμβάνατε όλα τα διαθέσιμα power-ups και επιπλέον ζωές στα εκάστοτε games, κάτι που έκανε τον χαρακτήρα σας πανίσχυρο.

Η Konami έχει μία υποσελίδα μέσα στο site της , όπου πουλάει merchandise και παρέχει μουσικά κομμάτια, αφιερωμένα στο Konami code. Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα βρείτε μπλούζες, κούπες, καπέλα και άλλα καλούδια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 May 2022 12:15 #264209 by Nikos Georgopoulos
Η Konami είχε τα υψηλότερα έσοδα από ποτέ στο πιο πρόσφατο οικονομικό της έτος




Έβγαλε 2,25 δις ευρώ!

Οι περισσότεροι μπορεί να νομίζετε ότι η Konami διανύει την χειρότερη περίοδό της, μιας και χωρίς τον Hideo Kojima το Metal Gear Solid δεν πουλάει και χωρίς τις παλιές καλές εποχές του Pro Evolution Soccer, το eFootball επίσης δεν πουλάει. Ωστόσο, τα οικονομικά της στοιχεία έρχονται να μας διαψεύσουν.

Για το οικονομικό έτος της εταιρείας το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022, η Konami κατέγραψε μέσα σε ένα έτος 300 δις γιεν, δηλαδή 2,25 δις ευρώ! Τα έσοδα αυτά είναι τα υψηλότερα που έχει συγκεντρώσει η Ιαπωνική εταιρεία.

Η εταιρεία γνώρισε πραγματικά τεράστια επιτυχία με την παγκόσμια κυκλοφορία του multiplatform game Yu-Gi-Oh! Master Duel, που έχει πλέον ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια downloads. Μαζί με άλλα Yu-Gi-Oh! games, η εταιρεία είχε επιτυχία με το eBaseball Pawafuru Puroyakyu 2022 μόνο για την Ιαπωνία και τη σειρά eSports του.

Κατά τα άλλα, τα έσοδα αυξήθηκαν σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς: Ψυχαγωγία, Games και άλλα Συστήματα και στα Αθλητικά. Σε αυτές τις κατηγορίες συγκαταλέγονται τα Pachinko, Arcade games, το σύστημα διαχείρισης καζίνο και τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε πόλεις σε όλη την Ιαπωνία.

Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο έτος, με προβλεπόμενα έσοδα 320 δισ. γιεν (αύξηση 6,8%). Μένει επίσης να δούμε τι θα συμβεί με το eFootball, μετά το μεγάλο update το οποίο το επανέφερε στο προσκήνιο.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη οικονομική αναφορά εδώ .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jan 2023 15:14 - 03 Jan 2023 15:15 #268699 by Στυλιανός Αλμπανίδης
Producer του Metal Gear Solid δήλωσε πως το 2023 θα είναι πολλά υποσχόμενο για την Konami



 


Είναι αρκετά στενάχωρο το γεγονός  πως η τελευταία προσθήκη της σειράς Metal Gear Solid  έγινε το 2018 με την κυκλοφορία του Metal Gear Survive. 



 O Norioki Okamura, producer του Metal Gear Solid είπε πως πως θα υπάρξουν προσεχείς ανακοινώσεις μέσα στην χρονιά και πως το 2023 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για την Konami. Δήλωσε επίσης πως μια πολυαναμενόμενη σειρά θα κάνει πάλι την εμφάνιση της. 


 Προφανώς, ο Okamura δεν έκανε άμεση αναφορά στα Metal Gear Solid, παρόλο που η εν λόγω σειρά είναι κορυφαία σε πωλήσεις για την Konami και είναι αδυναμία του Okamura. Είναι ήδη γνωστό πως η Konami θα κυκλοφορήσει διάφορους τίτλους της σειράς Silent Hill, μαζί με το Silent Hill 2 remake από την Blooper Team.

 
 


Με όλα τα παραπάνω υπόψιν, οι fans περιμένουν σίγουρα την κυκλοφορία ενός νέου Metal Gear Solid όπως και την πολυαναμενόμενη επιστροφή της σειράς Castlevania.

Διαβάστε review για το  Metal Gear Survive  και για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τις επικείμενες κυκλοφορίες της Konami επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jan 2023 01:16 #268884 by Nikos Georgopoulos
Παραγωγός του Metal Gear Solid δήλωσε πως το 2023 θα είναι πολλά υποσχόμενο για την Konami




Μας έχουν αφήσει στην αναμονή.

Είναι αρκετά στενάχωρο το γεγονός πως η τελευταία έκδοση της σειράς Metal Gear Solid έγινε το 2018 με την κυκλοφορία του Metal Gear Survive.

O Norioki Okamura, producer του Metal Gear Solid είπε πως πως θα υπάρξουν προσεχείς ανακοινώσεις μέσα στην χρονιά και πως το 2023 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για την Konami. Δήλωσε επίσης πως μια πολυαναμενόμενη σειρά θα κάνει πάλι την εμφάνιση της. 

Προφανώς, ο Okamura δεν έκανε άμεση αναφορά στα Metal Gear Solid, παρόλο που η εν λόγω σειρά είναι κορυφαία σε πωλήσεις για την Konami και είναι αδυναμία του Okamura. Είναι ήδη γνωστό πως η Konami θα κυκλοφορήσει διάφορους τίτλους της σειράς Silent Hill, μαζί με το Silent Hill 2 remake από την Blooper Team.



Με όλα τα παραπάνω υπόψιν, οι fans περιμένουν σίγουρα την κυκλοφορία ενός νέου Metal Gear Solid όπως και την πολυαναμενόμενη επιστροφή της σειράς Castlevania.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jan 2023 10:47 #269194 by Nikos Georgopoulos
Konami: "Θα φτιάξουμε περισσότερα Silent Hill games αν οι developers έχουν καλές ιδέες"




Όσοι θέλουν μπορούν να στείλουν τις ιδέες τους.

Η Konami ξεκινάει μετά από πολλά χρόνια την αναβίωση της σειράς Silent Hill. Ο παραγωγός της σειράς, Motoi Okamoto, δήλωσε : «Η σειρά Silent Hill ήταν αδρανής για αρκετό καιρό. Η Konami ως εταιρεία ήθελε να την επαναφέρει και πολλοί άνθρωποι που εργάζονταν εδώ ήθελαν να φτιάξουν Silent Hill games. Το μόνο πράγμα ήταν ότι ο καθένας είχε διαφορετικές ιδέες για το τι είναι το Silent Hill και γιατί το λάτρεψαν, καθιστώντας δύσκολη τη συνένωση γύρω από μια ενιαία κατεύθυνση».

Ο Okamoto πρόσθεσε ότι ενώ όλοι είχαν διαφορετικές ιδέες για τη σειρά, η επαναφορά της με ένα remake του Silent Hill 2 ήταν επειδή ο συγκεκριμένος τίτλος αντιπροσώπευε «τι είναι αληθινός ψυχολογικός τρόμος».

Προφανώς με την ανακοίνωση του remake ήρθαν και άλλες ανακοινώσεις ότι indie studios όπως η No Code θα προσφέρουν την άποψή τους στον κόσμο του Silent Hill με το Silent Hill: Townfall. «Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συνεργαστούμε με πολλούς διαφορετικούς indie δημιουργούς, αν θέλουμε να φτιάξουμε πολλά διαφορετικά Silent Hill», εξήγησε ο Okamoto.

Ο παραγωγός σημείωσε επίσης ότι στην πραγματικότητα υπήρχαν μερικά games που "πραγματικά δεν ξεκίνησαν ποτέ", αλλά πιστεύει ότι "ο αριθμός των games που έχουμε θα συνεχίσει να αυξάνεται. Το γεγονός ότι αναβιώσαμε το Silent Hill ήταν μυστικό μέχρι τώρα, οπότε δεν μπορούσαμε ακριβώς να βγούμε έξω και να φωνάξουμε στους developers: "Γεια σας. Φέρτε τα games σας στον κόσμο του Silent Hill!" Μπορούμε να το κάνουμε τώρα, οπότε αν δημιουργοί από όλο τον κόσμο που αγαπούν το Silent Hill μας φέρουν τις προσφορές τους, υπόσχομαι να κοιτάξουμε το κάθε ένα από αυτά. Είμαστε όλοι αυτιά». Ουσιαστικά, developers εκεί έξω που έχουν μια καλή ιδέα για ένα παιχνίδι Silent Hill μπορούν να το στείλουν στην Konami.
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jan 2023 23:03 #269203 by Απόστολος Μητσακούλης
Καιρός είναι να δούμε και sillent hill σε καινούρια σειρά κονσολών. Να έχει απόλυτο τρόμο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification