Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Κορωνοϊός Covid-19: Συζήτηση για την πανδημία

03 Apr 2020 13:43 #232989 by Giorgos Tsolaridis
Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αγωγή... 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας για την πανδημία

Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που σχεδιαζόταν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν
Αγωγή 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού Τζεν Γουέι.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο απο το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για το θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Apr 2020 23:57 #233064 by Giorgos Tsolaridis
Η IGG, εταιρεία του Lords Mobile, έστειλε χειρουργικές μάσκες σε Αμερική και Σιγκαπούρη
Δύο εκατομμύρια ιατρικές προμήθειες.


Άλλη μια εταιρία ανάπτυξης ρίχνεται στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά πρόκειται για την IGG, η οποία προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό σε χώρες που μαστίζονται από τον κορωνοϊό.

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η IGG στέλνει πάνω από δύο εκατομμύρια μάσκες και κινητοποιεί τα παρακλάδια της να βοηθήσουν όπως μπορούν σε χώρες που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από τον COVID-19. Μερικές από τις ενέργειές τους περιλαμβάνουν τη διανομή ιατρικού εξοπλισμού σε πρεσβείες και φιλανθρωπικούς οργανισμούς καθώς και συζήτηση για μέτρα πρόληψης για τις περιοχές που υπάρχουν τα περισσότερα νοσήματα. Στις ΗΠΑ ειδικά, η εταιρία συνεργάζεται με κρατικούς φορείς και νοσοκομεία για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η IGG δείχνει την ευαίσθητη πλευρά της προς όσους χρειάζονται βοήθεια. Στο παρελθόν έχει προσφέρει 100.000 δολάρια σε οργανισμούς όπως το Make-A-Wish.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Apr 2020 01:05 #233082 by Aνέστης Αδαμίδης
Έχω μια ειλικρινή ερώτηση. Μόνο εγώ βρίσκω αστεία την συμπεριφορά των παππούδων; Βγήκαν στις αρχές του ξεσπάσματος και τρέχαν να γεμίσουν τα σπίτια τους όσπρια, ζυμαρικά, κωλόχαρτα, κονσέρβες κτλ. Κι όμως, ακόμα βγαίνουν και τρέχουν και ξαναγεμίζουν καρότσια μέχρι το ταβάνι. Ε, που στον κόρακα τα βάζουν όλα αυτά?!?!?!?!?!

Ύστερα σου λένε ότι έχουν περάσει πόλεμο και χούντα. Τότε γιατί φέροντε με τόση δειλία; Και τόση απερισκεψία; Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως να τους κλείσουμε μέσα;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2020 22:27 #233231 by Giorgos Tsolaridis
"Έφυγε" ο John H. Conway, δημιουργός του Life
Κατέληξε μετά από μάχη με τον κορονωϊό.


Ο John H. Conway πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Θεωρείται από τους "πατέρες" των video games και πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο τομέα.

Καθηγητής μαθηματικών στο επάγγελμα, εκτός από επιστήμονας ήταν γνωστός για την ανάπτυξη του Life στις αρχές του 1970 που θεωρείται προκάτοχος τίτλων όπως The Oregon Trail και Pong. To Life είναι ένα Zero-Player game στο οποίο το μόνο διαδραστικό στοιχείο είναι η διαδικασία εκκίνησης. Από εκεί και μετά ψηφιακά κύτταρα δημιουργούνται και καταστρέφονται, προσπαθώντας να αναπαραστήσουν τον κύκλο ζωής ενός πραγματικού βιολογικού οργανισμού.

Μπορείτε να παίξετε το Life στον ακόλουθο σύνδεσμο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Apr 2020 00:11 #233296 by Giorgos Tsolaridis
Gamescom 2020
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί ψηφιακά.

Η Γερμανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις ομαδικές συγκεντρώσεις και τα events έως τέλη Αυγούστου και αυτό συνεπάγεται ότι η φυσική διεξαγωγή της Gamescom ακυρώνεται.

Ωστόσο η Gamescom πραγματοποίησε επίσημες ανακοινώσεις ότι το event θα διεξαχθεί κανονικά online, με περισσότερες πληροφορίες να κυκλοφορούν τις επόμενες εβδομάδες. Τέλος θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων για τα αγορασμένα εισιτήρια. Δείτε το tweet με τις σχετικές ανακοινώσεις

Geoff Keighley θα παρουσιάσει την έναρξη της Gamescom live στις 24 Αυγούστου. Δείτε το σχετικό tweet.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Apr 2020 22:57 - 23 Apr 2020 12:39 #233323 by Giorgos Tsolaridis
#ΜένουμεΣπίτι για gamers
Ένα διαφορετικό parody.


Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι και τι καλύτερο από ένα ειδικό βίντεο για gamers.
Σατιρίσαμε λίγο το σποτάκι του Σπύρου Παπαδόπουλου και το αποτέλεσμα είναι αυτό.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Apr 2020 12:58 - 23 Apr 2020 12:59 #233382 by Μάνος Γρυπάρης
Τσιόδρας: " 6 νέα κρούσματα + άλλα 150 νέα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι!"



Τσιόδρας στην πιο πρόσφατη δήλωση: 7 νέα κρούσματα - 0 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο!



Έλα πάμε να τα μηδενίσουμε.

Μέχρι 4 Μαϊου τα περιοριστικά μέτρα.

10 ημέρες έμειναν. Υπομονή.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Apr 2020 17:11 #233386 by Aνέστης Αδαμίδης
Δύσκολα θα μηδενίσει. Για να μειωθεί επιπλέον ίσως. Για να μηδενίσει, μακάρι, αλλά δύσκολα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Jul 2020 17:59 #236728 by Giorgos Tsolaridis
Έρευνα Covid-19: Οι μισοί game developers έχουν μικρότερη παραγωγικότητα όταν δουλεύουν από το σπίτι
Δουλεύουν όμως περισσότερες ώρες.


Σύμφωνα με έρευνα του Game Developers Conference, οι developers έχουν θέμα παραγωγικότητας κατά την περίοδο του κορωνοϊού COVID-19, καθώς οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί σε σχέση με πριν.

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 2.500 άτομα. Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δουλεύουν περισσότερες ώρες αλλά είναι λιγότερο παραγωγικοί σε σχέση με πριν την πανδημία, όταν δούλευαν εντός του γραφείου.

Η έρευνα δείχνει ότι "η κακή επικοινωνία, η απομόνωση και η έλλειψη επιτυχίας" είναι ορισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι developers αυτή τη στιγμή. Επίσης, το 1/3 των developers είχαν μειωμένη δημιουργικότητα όσο εργάζονταν από το σπίτι (κάποιοι μάλιστα είναι ακόμα σε καραντίνα σε ορισμένες πόλεις). Ενώ η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητα μειώθηκαν, οι μισοί developers δουλεύουν περισσότερες ώρες σε σχέση με πριν.

Το 19% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η δημιουργικότητά τους αυξήθηκε αυτή την περίοδο που δουλεύουν από το σπίτι, γιατί στο γραφείο έχουν πράγματα που τους αποσπούν την προσοχή, άρα είναι πιο συγκεντρωμένοι. Το πιο σημαντικό πρόβλημα ωστόσο είναι η επίλυση προβλημάτων, που αφορά είτε το brainstorming που γίνεται στα γραφεία για ζητήματα development, είτε το πως θα λύσει κάθε developer ένα πρόβλημα που θα προκύψει, ζητώντας βοήθεια από συνάδελφο. Το γεγονός αυτό παίρνει ώρα.

Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η δημιουργικότητά τους μειώθηκε λόγω της εργασίας από το σπίτι, ενώ το 9% δήλωσε ότι η παραγωγικότητα μειώθηκε στον υπέρτατο βαθμό. Το 24% δήλωσε ότι η παραγωγικότητα αυξήθηκε και το 8% ότι αυξήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δουλεύουν τις ίδιες ώρες σε σχέση με πριν. Επίσης ένα 41% δήλωσε ότι δουλεύει περισσότερες ώρες και το 14% λιγότερες.

Τι γίνεται με τα έσοδα
Όσον αφορά στα έσοδα κάθε επιχείρησης, το 34% των ερωτηθέντων είδαν την επιχείρησή τους να έχει μειωμένα έσοδα, το 37% έμεινε στα ίδια και το 31% είδε αύξηση αφού οι gamers παίζουν περισσότερο, λόγω του κορωνοϊού. Συνεπώς εδώ τα ποσοστά ήταν μοιρασμένα. Τέλος, ένα ποσοστό κοντά στο 10% απολύθηκε κατά την περίοδο της καραντίνας και το 26% είχε μειωμένα έσοδα στην οικογένειά του.

Μία στις τρεις εταιρείες είχαν καθυστέρηση στην κυκλοφορία των νέων τους gamers, λόγω του κορωνοϊού. Το πιο εντυπωσιακό νούμερο όμως, είναι ότι μόλις το 10% των ερωτηθέντων αισθάνονται ασφαλείς να επιστρέψουν στο γραφείο και προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jul 2020 13:58 #236757 by Aνέστης Αδαμίδης
Έχει κανείς άλλος την αίσθηση ότι οδεύουμε προς δεύτερο γύρο καραντίνας; Ειδικά μετά τις προσφατες εξελίξεις σχετικά με τα ψευδή χαρτιά.

Προσωπικά το περίμενα μετά το καλοκαίρι, προς Σεπτέμβρη-Οκτώβρη μεριά. Αλλά δε βλέπω να τη γλιτώνουμε και μπορεί να έρθει καλοκαιριάτικα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification