Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nintendo: Γενική συζήτηση

09 Oct 2019 21:51 #227569 by Giorgos Tsolaridis
Ο Reggie Fils-Aime έλαβε βραβείο από το Video Game Hall of Fame
Το Life Time Achievement για την προσφορά του.

Ο πρώην πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, έλαβε το βραβείο "Walter Day Life Time Achievement Award" από το κανάλι Video Game Hall of Fame and Museum.

Το The International Video Game Hall of Fame είναι ένα μουσείο που θα τιμήσει την αριστεία στη βιομηχανία των games και θα έχει παίκτες eSports, στελέχη της βιομηχανίας και άλλους επαγγελματίες του είδους. Μελλοντικά θα χτιστεί μια εγκατάσταση στην Ottumwa της Iowa στην Αμερική και θα έχει ιστορικά εκθέματα και κειμήλια από την gaming βιομηχανία.


Το βραβείο ονομάστηκε έτσι από τον Walter Day, ιδρυτή των Twin Galaxies. Το Twin Galaxies ιδρύθηκε το 1981 και έχει αφιερωθεί στην αναγνώριση, την προώθηση, την υποστήριξη και την ανάδειξη των gaming παικτών ανά τον κόσμο, καθώς καταγράφει τα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί στα games.


Ο Reggie Fils-Aimé έφυγε από το αξίωμά του ως πρόεδρος της Nintendo of America, τον περασμένο Απρίλιο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Oct 2019 20:46 #227659 by Giorgos Tsolaridis
To Super NES CD-ROM διαθέσιμο προς πώληση
Άγνωστο μέχρι στιγμής το ύψος κοστολόγησης του.




Η τρελή ιδέα φαίνεται να είχαν στο μυαλό τους οι δυο Ιαπωνικές εταιρίες, θέλοντας να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια κονσόλα από κοινού.

Παρόλο που μοιάζει με ένα τρελό πείραμα, Nintendo και PlayStation συνεργάστηκαν για την δημιουργία μιας κονσόλας με όνομα Super NES CD – ROM και εν μέρει τα κατάφεραν. Οι δυο εταιρίες κολοσσοί έφτιαξαν μια πρωτότυπη κονσόλα το 1998, που θα έφερε optical cd drive . Ωστόσο το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ τους φαίνεται ότι κατέρρευσε μετά την κυκλοφορία του PlayStation One το 1994. Με αυτό το τρόπο το project Super NES έμεινε οριστικά στο ράφι και των δυο εταιριών. Παρόλα αυτά ο Terry Diebold, φαίνεται να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να κρατήσει στην κατοχή του μια πρωτότυπη κονσόλα Super NES. Ο ίδιος ωστόσο αποφάσισε να την διαθέσει προς πώληση, καθώς ένας φίλος του ( Cedric Biscay) έκανε την μια σχετική ανάρτηση στο Twitter λέγοντας:

"O Terry Diebold πριν από χρόνια ήταν καλεσμένος μας στο Magic Monaco και μόλις με πληροφόρησε ότι θέλει να πουλήσει την πρωτότυπη αυθεντική κονσόλα Nintendo PlayStation. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποια θα είναι η τελική τιμή του συγκεκριμένου αντικειμένου! Εικάζω πως θα καταγραφεί κάποιο τρελό Παγκόσμιο ρεκόρ…"

Κάντε κλικ για περισσότερα σχετικά με την είδηση.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Oct 2019 10:08 #227762 by Giorgos Tsolaridis
Χειμερινά πουλόβερ από την Nintendo
Ντυθείτε με αδερφούς Mario και Pikachu.


Η Nintendo ανακοίνωσε τα επίσημα πουλόβερ της για τα φετινά Χριστούγεννα.

Είναι διαθέσιμα στο Geek Store σε τρία σχέδια. Θα βρείτε τους χαρακτήρες Mario-Luigi, πριγκίπισσα Peach και Pikachu. Τα φούτερ είναι unisex σε διαστάσεις από 2XS μέχρι 4XL. Το ύφασμά τους είναι 100% πλεκτό για να ζεσταίνεστε τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Η τιμή του κάθε πουλόβερ ανέρχεται σε 40 λίρες αγγλίας. Ακόμη δεν είναι όλα τα μεγέθη διαθέσιμα, καθώς κάποια θα εμφανιστούν στα μέσα Νοεμβρίου.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Nov 2019 12:30 #228247 by Giorgos Tsolaridis
Έρχεται life size Godzilla σε λούνα παρκ της Ιαπωνίας
Για σκληρούς εξερευνητές.


Το Nijigen No Mori αποτελεί λούνα παρκ το οποίο βρίσκεται στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο νησί Awaji, νότια της Osaka. Το όνομα του λούνα παρκ μεταφράζεται σε "δάσος δύο διαστάσεων" και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι προσφέρει διασκέδαση σε anime, manga και video game fans. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ περιλαμβάνει ατραξιόν που μπορείτε να απολαύσετε την ημέρα αλλά και τη νύχτα και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα τεράστια αγάλματα αγαπημένων ηρώων από την Ιαπωνική κουλτούρα τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε έναν φανταστικό κόσμο.

Έγινε γνωστό ότι πλέον θα προστεθεί άλλη μία γιγάντια ατραξιόν στο συγκεκριμένο λούνα παρκ και είναι αυτή του Godzilla. Αυτό που κάνει πολύ σημαντική την προσθήκη του Godzilla είναι το μέγεθος του καθώς πρόκειται για μία life size κατασκευή, τουλάχιστον όσον αφορά το κεφάλι του γνωστού δεινοσαύρου αλλά και το σώμα. Από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, μάθαμε ότι ο Godzilla θα είναι ίσως το μεγαλύτερο life size κατασκεύασμα που έχουμε δει σε οποιοδήποτε λούνα παρκ και η λεπτομέρεια που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι...τρομακτική. Θα μπορείτε να μπείτε μέσα από το στόμα του Godzilla μέσω ενός zipline και να παίξετε τον ρόλο του εξερευνητή ενώ θα έχετε και την ευκαιρία να πυροβολήσετε συγκεκριμένα σημεία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2019 16:00 #228326 by Giorgos Tsolaridis
Βραβείο πολιτιστικής αξίας για τον Shigeru Miyamoto
Για την προσφορά του στην gaming βιομηχανία.


Η Ιαπωνία βραβεύει 21 πρόσωπα με το βραβείο Cultural Merit 2019 (Πολιτιστικής αξίας). Στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο θρυλικός game designer της Nintendo Shigeru Miyamoto, δημιουργός των σειρών Super Mario Bros., Zelda και πολλών ακόμη.

Ο Miyamoto είναι 66 ετών και αποτελεί τον μακροβιότερο game designer του χώρου. Είχε ξεκινήσει να εργάζεται στη Nintendo από την δεκαετία του '70, όταν και σχεδίασε την τελευταία της κονσόλα πρώτης γενιάς ,το Color TV Game Buroku Kuzusi (Breakout clone), που ήταν και η πιο όμορφη από όλες. Μετά ακολούθησε το Donkey Kong, το Mario Bros. και η συνέχεια είναι γνωστή.

Σχετικά με την πιθανή συνταξιοδότησή του, ο Miyamoto δήλωσε στο Sankei: "Θέλω να συνεχίσω να αναπτύσσω games ώστε να μην μου πούνε "Δεν θα πρέπει να βγεις στη σύνταξη;". Δεν θέλω να σταματήσω αν δεν κάνω όλο τον κόσμο να χαμογελάει."

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2019 21:44 #228357 by Axilleas Loizidis
Συνεργασία Tencent και Nintendo.


Με σκοπό την προσέλκυση console gamers σε Αμερική και Ευρώπη.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνηση της Κίνας, να επιβάλει σε ανήλικους να παίζουν 90 λεπτά και όχι 22:00-08:00, η Κινέζικη εταιρεία Tencent ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να επεκταθεί και εκτός των ορίων της χώρας της.

Πιο συγκεκριμένα, θα συνεργαστεί με την Nintendo "για να μάθει σχετικά με την ανάπτυξη των console games που θα στοχεύουν σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς gamers", όπως αναφέρει η σχετική δήλωση στην Wall Street Journal. Σύμφωνα με αναλυτές, στόχος της Tencent είναι να δημιουργήσει games με...χαρακτήρες της Nintendo και να διδαχθεί για το game design από τους developers της Ιαπωνικής εταιρείας. Είναι πολύ πιθανό να δούμε νέα games της Tencent για το Switch ή για κινητά, κάτι που μπορεί ήδη να εκπληρώνει άριστα.

Η Nintendo συνηθιζει να αναπτύσσει τα games μόνη της και το να μοιραστεί την τεχνογνωσία της είναι κάτι το ασυνήθιστο. Βέβαια, εφόσον η Tencent έχει ήδη αγοράσει μετοχές από τις εταιρείες Epic Games (40%), Riot Games, Ubisoft (5%), Activision Blizzard (5%) και δεκάδων ακόμη publishers, δεν αποκλείεται να έχει ήδη αγοράσει ένα μικρό ποσοστό και από την Nintendo.

Επίσης, ο αναλυτής Daniel Ahmad, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι οι γυναίκες "καθοδηγούν σημαντικά την gaming βιομηχανία και οι Κινέζοι developers δεν έχουν στραφεί μόνο στην ανάπτυξη νέων games που στοχεύουν σε γυναίκες, αλλά αλλάζουν και τα ήδη υπάρχοντα games τους ώστε να απευθυνούν σε αυτό το κοινό". Πρόσφατα η Nintendo έδωσε οδηγίες στους εξωτερικούς developers της να εστιάσουν σε games που έχουν απήχηση σε νεαρές γυναίκες, όπως games με ρομάντσο, ένα είδος που έχει πολλούς fans, ειδικά στην Κίνα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2019 14:20 #228418 by Giorgos Tsolaridis
Λούνα Παρκ Super Nintendo World
Οι πρώτες φωτογραφίες.

Η Universal δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από το πάρκο Super Nintendo World.

Σε αυτές μπορούμε να δούμε τον κυρίως πύργο και το εικονικό κοντάρι το οποίο κατεβαίνει ο γνωστός σε όλους Super Mario στο τέλος κάθε level. Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, το Super Nintendo World θα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό τρενάκι -ή αλλιώς omnimover- εμπνευσμένο από τον Yoshi, καθώς και μία ρεαλιστική Mario Kart εμπειρία. Σίγουρα θα υπάρχουν και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά αλλά εφόσον το πάρκο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες.

様々な角度から見る任天堂エリアのメインタワーは、ホグワーツ城に次ぐ、USJのランドマークになりそう…!

The scenery of SUPER NINTENDO WORLD ™ viewed from various places.

2019.11.02#USJ #マリオ pic.twitter.com/3KVcYmUAMx

— USJ情報局 L.C.A.STUDIOS (@LCASTUDIOS_USJ)
November 5, 2019
Η Universal Studios θα εγκαινιάσει το θεματικό πάρκο της Nintendo στην Οσάκα της Ιαπωνίας την ερχόμενη Άνοιξη. Τρία ακόμη Super Nintendo Worlds βρίσκονται υπό κατασκευή για τα Universal Hollywood, Ορλάντο και Σιγκαπούρης.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Nov 2019 15:37 #228849 by Βασίλης Κτενίδης
Καθώς η Nintendo συνεχίζει να είναι μια από τις διασημότερες εταιρείες του χώρου, κάνει ένα βήμα πίσω στην ανάπτυξη των games δίνοντας την προσοχή της στην κυκλοφορία του Super Nintendo Land theme park. Με την κίνηση αυτή το φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρξουν συγκρίσεις με την Disney, όμως τι πιστεύει ο Shigeru Miyamoto της Nintendo για την σύγκριση;

Ο Shigeru Miyamoto είναι μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στην βιομηχανία των video games και σε παραλληλισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι για την Nintendo, ότι ο Walt Disney για την Disney.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο ίδιος άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά τις δύο εταιρείες λέγοντας πως η Nintendo δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πρόκληση για την Disney και αυτό λόγω των γονέων.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Πολλοί από τους γονείς, αποτρέπουν τα παιδιά τους να παίξουν video games, αλλά οι ίδιοι γονείς δεν έχουν θέμα στο να επιτρέψουν στα παιδία τους να παρακολουθήσουν ταινίες τις Disney. Δε μπορούμε να γίνουμε σοβαρή πρόκληση για την Disney, εκτός αν οι γονείς νιώσουν άνετα στην ιδέα τα παιδία τους να παίζουν Nintendo.”

Είναι ένα ισχυρό επιχείρημα λαμβάνοντας υπ όψιν το ταμπού που συσχετίζεται με το gaming ιδίως σε νεαρές ηλικίες. Όταν οι κίνδυνοι πρωταγωνιστούν στους τίτλους των ειδήσεων παγκοσμίως, κίνδυνοι όπως ο εθισμός στα video games, η επικινδυνότητα των μικροσυναλλαγών, το επίκαιρο swatting ή την γενικότερη βία, είναι πολύ εύκολο να δει κανείς γιατί είναι πιο ασφαλές στα μάτια του γονέα, το παιδί του να παρακολουθήσει 90 λεπτά μιας ταινίας της Disney παρά ένα σαββατοκύριακο με gaming.

Πάραυτα, η Nintendo είναι μια από τις πιο προσεκτικές εταιρείες όταν πρόκειται για την προστασία των νεαρών ηλικιών. Με μια σειρά από περιορισμούς στις κονσόλες για να διαχειριστούν οι γονείς όπως και διάφορες άλλες δράσεις, η Nintendo αποτελεί μια εταιρεία εστιασμένη στην οικογένεια. Από τα fitness games στα οικογενειακά games, η Nintendo ήταν ανέκαθεν μια ασφαλής επιλογή όταν επρόκειτο για την διασκέδαση όλων.

Είναι μια μεταβατική περίοδος για την αγορά των video games και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως οι ανησυχίες γύρο από τον εθισμό και τα loot boxes θα επηρεάσουν την βιομηχανία μέσα στα απόμενα χρόνια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jan 2020 13:50 #230730 by Giorgos Tsolaridis
Nintendo: "Το cloud gaming δεν πρόκειται να επικρατήσει μέσα στην δεκαετία"
Δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας.


Ο Shuntaro Furukawa, πρόεδρος της Nintendo, δήλωσε ότι το cloud gaming δεν πρόκειται να επικρατήσει στην αγορά μέσα σε αυτή τη δεκαετία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιαπωνικό μέσο Nikkei, δήλωσε: "Είναι πιθανό το cloud gaming να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου σε 10 χρόνια από τώρα, αλλά στην παρούσα φάση, δεν νομίζω ότι το hardware της κονσόλας θα αντικατασταθεί. Θα μας πάρει καιρό μέχρι να μάθουμε το αποτέλεσμα. Επομένως δεν θα έχει νόημα να εστιάσουμε μόνο σε μεθόδους αποκλειστικά σε hardware. Αν το κοινό μας πει ότι μπορούν να παίξουν σε άλλες κονσόλες ή smartphones τότε τελειώσαμε".

Η Nintendo έχει κυκλοφορήσει ορισμένα cloud games για το Nintendo Switch, όπως για παράδειγμα η έκδοση του Assassin’s Creed Odyssey, η οποία είναι αποκλειστική για την Ιαπωνία.

Ο Furukawa πρόσθεσε: "Θέλουμε ο κόσμος να μην μας παρερμηνεύσει και να νομίζει ότι γυρνάμε την πλάτη στις νέες τεχνολογίες. Κάνουμε διαρκώς έρευνα και ανάπτυξη. Οι ομάδες του hardware development αξιολογούν όλα τα είδη των διαθέσιμων νέων τεχνολογιών και συμβουλεύουν τους software developers μας. Αν καθορίσουν ότι μια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα παιχνίδι, τότε θα την χρησιμοποιήσουμε. Δεν θα αλλάξουμε αυτή τη θεμελιώδη προσέγγισή μας. Σχετικά με το Augmented Reality, αποτελεί σίγουρα έναν από τους τομείς που ενδιαφερόμαστε. Αυτή τη στιγμή αναζητάμε ενδιαφέροντες τρόπους να το χρησιμοποιήσουμε".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jan 2020 20:27 #230870 by Giorgos Tsolaridis
Τα παλιά γραφεία της Nintendo θα γίνουν ξενοδοχείο
Μέσα στο 2021.


Η Nintendo είχε την έδρα της στο Kyoto της Ιαπωνίας από το ξεκίνημά της. Το 2000 μετακόμισε σε νέα έδρα επίσης εντός του Kyoto και συγκεκριμένα στην περιοχή Higashiyama-ku. Ωστόσο, πλέον γνωστοποιήθηκε ότι τα παλιά της γραφεία θα αλλάξουν εντελώς μορφή και θα γίνουν ξενοδοχείο.

Η εταιρεία που ανέλαβε την διαμόρφωση είναι η Plan Do See. Παρότι το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί μέχρι και σήμερα πόλο έλξης τουριστών, ως η πρώτη έδρα της Nintendo, με την αλλαγή σε ξενοδοχείο, οι fans της Ιαπωνικής εταιρείας σίγουρα θα σπεύσουν να νοικιάσουν στο μέλλον ένα δωμάτιο, καθώς στους χώρους όπου θα ζουν θα γνωρίζουν ότι πριν από αρκετά χρόνια βρίσκονταν οι developers της Nintendo! Τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2021.

Το ξενοδοχείο θα έχει 20 δωμάρια, μπαρ, εστιατόριο, γυμναστήριο (όπου η ψυχή των Mario, Luigi, Donkey Kong και της υπόλοιπης παρέας θα ενθαρρύνει...τους πελάτες να συνεχίσουν την προσπάθεια!) και αρκετές ακόμη εγκαταστάσεις. Ευελπιστούμε κάπου να υπάρχει και αίθουσα Arcade και κονσολών.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification