Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

08 Dec 2020 11:30 #242020 by Βασίλης Φρίγκας
Άρης: Ετοιμάζεται για τον Γολγοθά των 14 ημερών

Ο Άρης ετοιμάζεται για τον Γολγοθά των 14 ημερών που έχει μπροστά του. Η ομάδα πατάει το γκάζι για να είναι έτοιμοι για το δύσκολο πρόγραμμα που την περιμένει, καθώς σε 14 μέρες παίζει 4 εκτός έδρας παιχνίδια με με Λαύριο, ΠΑΟΚ, Λάρισα και ΑΕΚ.

Το καλό για τον Σάββα Καμπερίδη είναι ότι έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του, καθώς οι «κίτρινοι» γυμνάστηκαν σήμερα (7/12) το απόγευμα, χωρίς προβλήματα, στο «Nick Galis Hall».



Η ομάδα θα ολοκληρώσει αύριο (8/12) την προετοιμασία της και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα για το εξ αναβολής ματς (9/12) με το Λαύριο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΑΕ Άρης:

«Σε μια εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη περίοδο μπήκε από σήμερα (07/12) ο ΑΡΗΣ, καθώς τις επόμενες 14 μέρες η ομάδα θα δώσει τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, απέναντι σε Λαύριο, Π.Α.Ο.Κ., Λάρισα και Α.Ε.Κ.. Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη (09/12, 15:00, ΕΡΤ3), κόντρα στο Λαύριο, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Λαυρεωτικής, σε εξ αναβολής αναμέτρηση, για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι «κίτρινοι» γυμνάστηκαν σήμερα (07/12) το απόγευμα, χωρίς προβλήματα, στο “Nick Galis Hall”, με τους ρυθμούς της προπόνησης να ανεβαίνουν. Το σημερινό (07/12) πρόγραμμα ξεκίνησε με την ανάλυση, με τη χρήση video. Η ομάδα θα ολοκληρώσει αύριο (08/12) την προετοιμασία της και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα», αναφέρει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2020 11:32 #242021 by Βασίλης Φρίγκας
Zalgiris: Χωρίς Vasturia με Παναθηναϊκό
Ο Steve Vasturia τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και θα χάσει πολλούς αγώνες της Zalgiris, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και αυτού της ερχόμενης Παρασκευής (11/12, 21:00) με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς τον Steve Vasturia θα μείνει για πολύ καιρό η Zalgiris. Ο 25χρονος γκαρντ υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και σύμφωνα με τον Λιθουανό ρεπόρτερ Donatas Urbonas, θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για καιρό, χάνοντας πολλούς αγώνες. Μεταξύ αυτών φυσικά και τον επερχόμενο με τον Παναθηναϊκό (11/12, 21:00).

Ο Vasturia άρχισε βασικός και στα 12 παιχνίδια της λιθουανικής ομάδας στην EuroLeague, παρότι δεν είχε μεγάλη παραγωγικότητα σε αυτά. Ο απολογισμός του έπειτα από 12 αγωνιστικές είχε 3,5 πόντοι, 1,3 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ σε 14,9 λεπτά κατά μέσο όρο. Έχει ποσοστό 52,9% στα δίποντα, 43,8% στα τρίποντα και 75% στις βολές.



O Vasturia τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι της Zalgiris με την Rytas Vilnius για το λιθουανικό πρωτάθλημα. Πρόλαβε να παίξει 4’43’’ και είχε σε αυτό το χρονικό διάστημα 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 2 ριμπάουντ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2020 11:33 #242022 by Βασίλης Φρίγκας
Διασωληνομένος ο αθλητισμός σε μια ανήλιαγη ΜΕΘ
Η απόφαση της Πολιτείας να παραμείνει το λουκέτο σε εθνικά πρωταθλήματα, προπονήσεις ως τις 7 Ιανουαρίου βύθισε ακόμα περισσότερο στην απόγνωση, ομάδες παίκτες, προπονητές που παραμένουν χωρίς έσοδα, με άδειες τσέπες και θα κάνουν «μαύρες γιορτές»

Ας μας συγχωρέσει ο αείμνηστος μυθικός Ρώσος συνθέτης και πιανίστας: «Dmitri Shostakovich», αλλά αν γυρνούσε να ξεστομίσει σε κάποιον άνθρωπο του αθλητισμού και στην περίπτωσή μας του μπάσκετ που τον έχει πνίξει το «λοκντάουν», εκείνη την περίφημη ατάκα του: «Όταν ένας άνθρωπος είναι σε απόγνωση, αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να πιστεύει σε κάτι», στην καλύτερη περίπτωση θα εισέπραττε ένα μια ειρωνική έκφραση και στην χειρότερη μια γροθιά μέσα στα μούτρα.

Μα σε τι να πιστέψουν οι άνθρωποι του μπάσκετ μετά το λουκέτο, που φυλάκισε τις ελπίδες, τα όνειρά τους. Ένα λουκέτο που δεν λέει να βγει με τίποτα.



Ένα λουκέτο που δεν θα ανοίξει και θα συνεχίσει να κρατάει φυλακισμένα τα εθνικά πρωταθλήματα, τα πρωταθλήματα των Ενώσεων, τις Ακαδημίες, τις προπονήσεις τουλάχιστον ως τις 7 Ιανουαρίου όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτεία.

Πως να πιστέψει σε κάτι όπως ένα καλύτερο αύριο, ο πρόεδρος, ο παράγοντας της ομάδας, που κάνει την τρέλα και το πάθος του, πληρώνοντας από την τσέπη του για να την κρατάει ζωντανή; Πώς να πιστέψει σε κάτι χωρίς έσοδα και με τα έξοδα να τρέχουν;

Πως να πιστέψει ένας παίκτης, ένας προπονητής μιας από αυτές τις ομάδες σε μια λαμπερή επόμενη μέρα, όταν όλα είναι στο σκοτάδι; Όταν οι τσέπες του είναι άδειες; Όταν δεν μπορεί να πάρει καν ένα κομμάτι ψωμί για να το βάλει στο τραπέζι της οικογένειάς του.



Όταν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ έχουν κάνει ήδη την εφιαλτική εμφάνισή τους στο γραμματοκιβώτιο της κατοικίας του.

Όταν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ τρέχουν;

Όταν έχουν έρθει ήδη τα Τέλη Κυκλοφορίας;

Όταν η τελευταία φορά που μπήκε μισθός στην τσέπη του ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν;

Πως θα επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι;

Και που είναι επιτέλους αυτή η ρημάδα η Πολιτεία; Που είναι το περίφημο κοινωνικό πρόσωπου που πρέπει να έχει η εξουσία;

Τα ερωτήματα πολλά… Ατέλειωτα… Οι απαντήσεις, όμως, δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα. Δυστυχώς…



Το Basketblog είχε αγγίξει αυτό το θέμα από νωρίς και δεν θα σταματήσει να το κάνει, γιατί ο αθλητισμός παρέμεινε διασωληνομένος σε μια ανήλιγαη ΜΕΘ και η σωτηρία δεν είναι πουθενά.



Διότι ακόμα κι αν βγει το λουκέτο μετά τις 7 Ιανουαρίου οι πληγές που άνοιξε αυτή η διαδικασία δεν θα κλείσουν εύκολα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2020 11:34 #242023 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ, Enes Kanter, στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου και εξαπέλυσε μύδρους κατά του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan σε συνέντευξή του στο κανάλι OPEN.

Ο Enes Kanter είναι ο Νο 1 εχθρός του Recep Tayyip Erdogan και όπου σταθεί κι όπου βρεθεί σέρνει τα μύρια όσα στον Τούρκο πρόεδρο χωρίς να φοβηθεί ή να λουφάξει. Ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ μάλιστα, έχει σταθεί και πολλές φορές στο πλευρό της Ελλάδας στην κόντρα της χώρας μας με τον Τούρκο «σουλτάνο» και το έκανε άλλη μια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι OPEN.

Ο Kanter μίλησε για την στάση του Erdogan στα ελληνοτουρκικά θέματα και στήριξε την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Ο παίκτης των Blazers είπε στο OPEN:

Για τα ελληνοτουρκικά θέματα και την στάση του Erdogan: «Πιστεύω ότι ο Erdogan δεν σέβεται τα εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ή των γειτονικών χωρών. Όλο το καλοκαίρι, η Τουρκική κυβέρνηση ερευνά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Μεσόγειο, μέσα σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας.

Έχουμε γίνει μάρτυρες της επιθετικότητας της κυβέρνησης του Erdogan εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Erdogan πρέπει να σταματήσει.



Δε δείχνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν 3-4 μήνες νομίζω, ήταν που μετέτρεψε την Αγία Σοφιά σε τζαμί. Αυτό έδειχνε πλήρη έλλειψη σεβασμού σε άλλες θρησκείες, σε άλλες κουλτούρες».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και τις απειλές και τους εκφοβισμούς που δέχεται εκείνος και ην οικογένειά του: «Στη χώρα μου, την Τουρκία, δεν υπάρχει ελευθερία λόγους και έκφρασης. Δεν υπάρχει σεβασμός στις δημοκρατικές αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα και υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στην Τουρκία, απολύθηκε και φυλακίστηκε, η αδερφή έχει φοιτήσει 6 χρόνια στην ιατρική και δε μπορεί να βρει δουλειά, ο αδερφός μου δε μπορούσε να βρει ομάδα να παίξει μπάσκετ».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2020 11:49 #242037 by Βασίλης Φρίγκας
Έτοιμος για μεγάλη «μάχη» ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη
Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σήμερα (08/12) στις 20:00 στη Βαρκελώνη απέναντι στην ισχυρή Barcelona του Saras Jasikevicius και επιθυμεί να φτάσει στο διπλό σε μια μεγάλη «μάχη».

Ο Ολυμπιακός "σήμερα" αγωνίζεται στις 20:00 στη Βαρκελώνη και το "Palau Blaugrana" κόντρα στην πανίσχυρη Barcelona στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για τη διοργάνωση της Turkish Airlines Euroleague για ένα εξ αναβολής παιχνίδι, σε μια αρκετά δύσκολη "μάχη" για τους "ερυθρόλευκους".

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, η οποία έχει ρεκόρ 9-2 και μάλιστα είναι αήττητη στην έδρα της με 5/5 και επιθυμεί να παραμείνει τόσο χωρίς ήττα στο "σπίτι" της, αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες από την άλλη προέρχονται από μια κακή εμφάνιση στη Μόσχα κόντρα στην CSKA Moscow και θέλει να αντιδράσει, καθώς θέλει να παραμείνει σε "τροχιά" 8αδας, έχοντας μέχρι τώρα ρεκόρ 5-5. Ο Saras Jasikevicius έχει τον "πονοκέφαλο" του Alex Abrines, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και είναι αμφίβολος για σήμερα, ενώ εκτός έχει τεθεί ο Victor Claver. Από την άλλη μεριά, η ελληνική ομάδα έχει την περίπτωση του Aaron Harrisson, ο οποίος ταξίδεψε στην Ισπανία και αναμένται να αγωνιστεί, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση και για αυτό το λόγο είναι ερωτηματικό το πώς θα αγωνιστεί, ενώ όλα τα υπόλοιπα "όπλα" είναι διαθέσιμα για τον Έλληνα τεχνικό.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας όμως στην Euroleague, "ανοίγει" στις 17:30 με το παιχνίδι της Khimki κόντρα στην Armani Milano σε εξ αναβολής αγώνα για την 8η "στροφή" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Ρώσοι σήμερα ψάχνουν μια αντίδραση στις τρεις συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση, ενώ από την άλλη το ίδιο επιθυμεί να κάνει και η Armani μετά από την ήττα της κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:30, στο "Sinan Erdem Dome", η Anadolu Efes υποδέχεται την Villeurbanne σε εξ αναβολής ματς για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι μετά από τη βαριά τους ήττα κόντρα στην Baskonia θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, απέναντι στην ομάδα του coach Parker, που παρά την ήττα της από τη Real Madrid την προηγούμενη αγωνιστική, έχει δείξει πολύ μεγάλα σημάδια βελτίωσης και αποτελεί πλέον μεγάλο "κίνδυνο".

Τέλος, το ματς που "κλείνει" την αυλαία της σημερινής αγωνιστικής δράσης είναι αυτό στις 22:00 ανάμεσα σε Valencia και Zenit Petersburg. Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με δυο ομάδες που έχουν δείξει μέχρι στιγμής πολύ θετικό πρόσωπο στην Eurolegaue. Από τη μεριά τους οι "Νυχτερίδες" προέρχονται από εντός έδρας ήττα κόντρα στην Alba Berlin και επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους την ήττα αυτή ξεκινώντας από αυτό το εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η "στροφή". Από εντός έδρας ήττα έρχεται και η ομάδα του Xavi Pascual που καλείται στην Ισπανία να "κάνει το μεγάλο μπαμ" και να πάρει το "διπλό", θέλοντας να παραμείνει κοντά στην τετράδα που οδηγεί και στο πλεονέκτημα έδρας για τα Playoffs της διοργάνωσης.

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague:

17:30 Khimki - Armani Milano (8η αγωνιστική)
19:30 Anadolu Efes - Villeurbanne (5η αγωνιστική)
20:00 Barelona - Ολυμπιακός (9η αγωνιστική)
22:00 Valencia - Zenit Petersburg (4η αγωνιστική)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Barcelona 9-2 860-753
2. CSKA 9-3 964-920
3. Bayern 8-4 951-921
4. Valencia 7-4 917-897
5. Real Madrid 7-5 979-945
6. Zenit 6-3 660-639
7. Armani Milano 6-4 790-769
8. Baskonia 6-5 885-814
9. Anadolu Efes 6-5 871-851
10. Ολυμπιακός 5-5 750-761
11. Zalgiris Kaunas 5-7 935-966
12. Fenerbahce 5-7 879-928
13. Παναθηναϊκός 4-7 857-904
14. ALBA Berlin 4-7 845-924
15. Maccabi Tel Aviv 4-8 930-930
16. Crvena Zvezda 4-8 879-907
17. Villeurbanne 3-7 755-784
18. Khimki 2-9 848-942

* Εκκρεμούν (8) αγώνες που αναβλήθηκαν: Valencia - Zenit (4η αγωνιστική, 8/12, 22:00), Anadolu Efes - Villeurbanne (5η αγωνιστική, 8/12, 19:30), ALBA Berlin - Baskonia (5η αγωνιστική, 5/1, 20:00), Zenit - Armani Milano (5η αγωνιστική, 22/2, 19:00), Zenit - Παναθηναϊκός (6η αγωνιστική, 17/2, 19:00), Khimki - Armani Milano (8η αγωνιστική, 8/12, 17:30), Barcelona - Ολυμπιακός (9η αγωνιστική, 8/12, 20:00), Villeurbanne - Ολυμπιακός (10η αγωνιστική, 19/1, 21:45).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2020 11:51 #242083 by Βασίλης Φρίγκας
Πως άλωσε ο Ολυμπιακός την Βαρκελώνη!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την με διαφορά καλυτερή του φετινη εμφάνιση και μάλιστα εκτός έδρας, πέταξε στα ..σκουπίδια ότι αρνητικό έγραφε η φετινή προϊστορία και άλωσε το θρυλικό Παλάου Μπλάου Γκράνα με μια ..θρυλική από τα παλιά εμφάνιση και με άνεση! Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε το μπλαζέ παιχνίδι και στιλ της Μπαρτσελόνα, ο Μπαρτζώκας κέρδισε κατά κράτος την μάχη των πάγκων με τον Σάρας και απέναντι σε μια προηγούμενη ομάδα του που έφυγε άδικα από αυτήν και κέρδισε απόλυτα δίκαια και σχετικά εύκολα.

Στο περασμένο μου άρθρο έγραψα για το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην επίθεση που κολλούσε εκτός έδρας στους 70π. Αυτή την φορά απέναντι στην πιο σκληρή ομάδα της Ευρώπης στην άμυνα που μπορεί ακόμα να μην έχει πιάσει το πικ της αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει περίπατο στην έδρα της με ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Φενέρ (με 40π!), οι ερυθρόλευκοι είχαν συγκεκριμένη στόχευση. Η έλλειψη άγχους οδήγησε τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με 5/5τρ (!) καθώς η Μπάρτσα νόμισε ότι θα κερδίσει πριν παίξει! Ο Σάρας δεν ξέρω αν υποτίμησε τον αντιπαλο του ή αν ψάχνει διάφορα συστήματα ,αλλα χειρίστηκε εντελώς λάθος την αναμέτρηση.



Η Ελληνική ομάδα αθόρυβα πήγε στο +15 (6-21!) με τα 2τρ από Παπανικολάου-Τζένκινς και ο Μπαρτζώκας το ...μυρίστηκε το διπλό στο πάγκο και πήγε σε άλλο πλάνο διαχέιρισης. Τι έλεγε αυτό; Αμερικάνικο ρόστερ και Σλούκας ηγέτης λειτούργησε άψογα.

Είχαμε πει ότι αν και στην επίθεση είναι καλοί, τα 38 χρόνια του αρχηγού Σπανούλη και τα 35 του Πρίντεζη, βαράινουν τα πόδια της ομάδας στην άμυνα και οι αντίπαλοι στοχοποιούν τους δύο μεγάλους αθλητές. Ετσι ο Ολυμπιακός δεν έχει τρανζίσιον και μετά για να σκοράρει περιμένει το μακρινό σουτ. Με την Μπάρτσα ο Σπανούλης έπαιξε μόλις 6' και καθόλου στο β' και ο Πρίντεζης μόλις 9'. Ετσι οι ερυθρολευκοι έπαιξαν επιθετική άμυνα,είχαν τρανζίσιον και εύκολο σκορ και 7 κλεψίματα. Μέσα από την διαδικασία πήραν ψυχολογία και είχαν 10/23τρ, ήττοι 5/18 μόλις μετά τα 5/5 αλλά είχαν πια βάλει το νερό στο αυλάκι.



Ο Μπαρτζώκας είχε τον Σλούκα μαέστρο σε όλο το β΄ημίχρονο (33' και το σημαντικότερο χωρίς λάθος!) κάτι που είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να γίνεται στα μεγάλα ματς και πήρε το ρίσκο να παίξει με την αγαπημένη τριάδα στην περιφέρεια μαζί με Χάριστον και Μακίσικ δηλ. Χωρίς τον εξαιρετικό στο α' ημ Παπανικολαόυ δηλ. Και του βγήκε με το δίδυμο Βεζένκοφ-Μαρτίν επίσης στην φροντ λάιν. Συνεπώς ο Ολυμπιακός που βασικά στο μυαλό του είχε το ματς στο Βελιγράδι μεθαύριο, απέκτησε θάρρος με το +15 στο ξεκίνημα και αν και η Μπάρτσα ροκάνισε γρήγορα (47-51ημ), με την άμυνα στο ξεκίνημα του β' πήρε διψήφιες πάλι διαφορές και έδειξε ότι μπορεί. Η Μπάρτσα έπαιζε με περίεργα σχηματα με πολύ ώρα πχ χωρίς Καλάθη-Χερτέλ (ίσως είχε τραυματισμό και δεν πήρε καθόλου συμμετοχή) στον άσο και υστερούσε στην δημιουργία.Ο Ντέιβις πήρε πολλές μπάλες στην ρακέτα αλλα και ο Μάρτιν κέρδισε πολλές μάχες και δεν θα μπορουσε να βάλει 30π εν τέλει...



Με αυτά και με αυτά όλα κρίθηκαν από την ...αμυντική υπογραφή του Χάρισον στο φινάλε! Στα 2' στο 82-84 ο Χάρισον έκλεψε την μπάλα και πήρε το ανταθλητικό από τον Αρμπίνες που τα έκανε όλα μαντάρα στην φάση. Οι βολές του και το καπάκι τρίποντο του Μακίσικ έφεραν το 82-89. Το επιθετικό του Καλάθη πάλι στο Χάρισον και το κλέψιμο του Αμερικανού) που είχε χαρίσει με τρίποντο τη νίκη με την Μακάμπι στο ΣΕΦ και τώρα ένα μήνα μετά την επιστροφή του από τραυματισμό το επανέλαβε με ένα αμυντικό κρεσέντο) πάνω στον Ντέιβις (!),σφράγισαν την νίκη της Ελληνικής ομάδας. Που στο βαρύ πρόγραμμα που έχει ρεφάρισε και την ..κορωνοϊκή (σ.σ απουσίες) ήττα εντος με την Μπασκόνια και αναθάρρησε.

Αν πάρει μάλιστα το διπλό στο Βελιγράδι επιστρέφει για τα καλα σε τροχιά οκτάδας στηριζόμενος στα πόδια του! Ο Σλούκας 15π-10ας και ας είχε 1/7τρ καλά έκανε και σούταρε.Και μηδέν λάθη!! Εξαιρετικοί Παπανικολάου, Μακίσικ, Χάρισον, Μαρτίν. Σπανούλης-Πρίντεζης έπαιξαν λίγο όπως και ο Ελις που είχε θέμα με τον Ντέιβις (6΄). Ο Τζένκινς καλός στο πρώτο μέρος με τα 14' ,ο Λίβιο έδωσε μάχες αλλά προτιμήθηκε άλλο σχήμα στο β' μέρος. Πολύ ώριμος και καλός ο Βεζένκοφ. Στην Μπάρτσα άξιο απορίας πως παίρνει τα σουτ ο Αμπρίνες και όχι Μίροτιτς και Χίγγινς. Μόλις 2ασ ο Καλαθης που του έκοψε την δημιουργία ο Ολυμπιακός.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2020 11:52 #242084 by Βασίλης Φρίγκας
Το preview του Λαύριο- Άρης

Σας παρουσιάζει τη στατιστική απεικόνιση των 2 ομάδων, του Λαυρίου και του Άρη, που αναμένεται να τεθούν αντίπαλες σήμερα (9/12) στις 15:00, στο πλαίσιο της 3ης και εξ' αναβολής αγωνιστικής της Basket League.

*Στην παρένθεση επισημαίνεται η βαθμολογική θέση του εκάστοτε στατιστικού συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος



Πόντοι: 71.50 (10)- 81.7 (3)
Ριμπάουντ: 27.25 (9)- 35.3 (2)
Ασίστ: 10.5 (11)- 11.6 (10)
Κλεψίματα: 6.75 (4)- 8.6 (3)
Τάπες: 3.3 (4) - 2.6 (5)
Λάθη: 13 (4) - 14.3 (3)

Ιστορικά στοιχεία:

-Ο Άρης τρέχει ένα σερί νικών της τάξης του 5-0 επί του Λαυρίου, ανεξαρτήτως έδρας. Η συνολική διαφορά ανέρχεται στο +40 σε αυτό το διάστημα. Γενικά, οι Θεσσαλονικείς μετρούν 8 νίκες στις 9 τους αναμετρήσεις με το Λαύριο.

-Η μοναδική νίκη του Λαυρίου έλαβε χώρα στις 8 Απριλίου 2016 (75-70).

Βαθμολογία:

-Λαύριο: 10ο (1-3 ρεκόρ)
- Άρης: 9ος (2-1 ρεκόρ)

Περασμένη αναμέτρηση:

-Περιστέρι-ΛΑΥΡΙΟ: 70-78
-ΑΡΗΣ- Προμηθέας: 94-83

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2020 11:54 #242085 by Βασίλης Φρίγκας
Το μήνυμα του Φοίνικα Πειραιά για το Barcelona-Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες μια πολύ σπουδαία νίκη στη Βαρκελώνη επί της τοπικής Barcelona, με τους Βασίλη Σπανούλη και Saras Jasikevicius να μοιράζονται μια όμορφη στιγμή μεταξύ τους στο τέλος της αναμέτρησης, την οποία σχολίασε σήμερα και ο Φοίνικας Πειραιά.

"Λένε ότι σε μια αγκαλιά, κρύβονται τα πιο όμορφα λόγια. Δύσκολα θα διαφωνήσουμε...", ήταν το μήνυμα των Πειραιωτών στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2020 11:55 #242086 by Βασίλης Φρίγκας
Euroleague: Το κάρφωμα της βραδιάς (9/12)

H Armani Milano απέδρασε σχετικά άνετα από τη παγερή Μόσχα και την έδρα της Khimki (102-93).

Ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική της νίκη χθες, αφού ο πρώην «ερυθρόλευκος» Kyle Hines και το δυναμικό του κάρφωμα αναδείχθηκαν ως το Dunk Of The Night!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2020 11:56 #242087 by Βασίλης Φρίγκας
Γιατράς: «Η εικόνα στο παρκέ δεν αντιπροσωπεύει τον σύλλογο»
Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς τόνισε μετά την ήττα (91-70) από την Nanterre ότι η εικόνα της ομάδας στο παρκέ δεν αντιπροσωπεύει τον σύλλογο, ενώ τόνισε ότι δεν θέλει να ζήσει κανείς όσα πέρασαν οι Πατρινοί από τον Covid-19.

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς ήταν απογοητευμένος με την εμφάνιση των Πατρινών μετά την ήττα (91-70) από την Nanterre και τόνισε ότι η εικόνα της ομάδας στο παρκέ δεν αντιπροσωπεύει τον σύλλογο.

Από την άλλη ο κόουτς του Προμηθέα ανέφερε ότι ίσως κάποιοι να γελάνε τώρα με αλλά η ομάδα πέρασε πολλά από τον κορονοϊό και δεν θέλει να ζήσει κανείς όσα πέρασαν οι Πατρινοί από τον Covid-19.

Αναλυτικά ο Μάκης Γιατράς είπε:

Για την εικόνα και το αν η ομάδα έχει ακόμα κάποια ευκαιρία για την πρόκριση: «Συγχαρητήρια στη Nanterre για την νίκη. Έχουμε μια ακόμα ευκαιρία την Πέμπτη (10/12) απέναντι στην Cedevita να διεκδικήσουμε την πρόκριση στοTop 16.

Η εικόνα της ομάδας μας στο παρκέ δεν αντιπροσωπεύει τον σύλλογο».



Για τα όσα πέρασε η ομάδα από τον κορονοϊό: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές δικαιολογίες αλλά πρέπει να πως σε κάποιους ανθρώπους που ίσως να χαμογελάνε αυτή τη στιγμή ότι τους εύχομαι να μην έχουν τα ίδια προβλήματα με τον Covid-19 που πέρασε η ομάδα μας.

Κάποιες ομάδες ίσως να είναι «οκ» τώρα, αλλά μπορεί να τα βρουν δύσκολα στο μέλλον σαν κι εμάς».

Μέσα σε όλα έκανε και μια ευχή: «Θέλω να ευχηθώ καλή υγεία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, καθώς έγινε και το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού σήμερα στην Αγγλία.

Ελπίζω αυτή να είναι η λύση, έτσι ώστε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να μπορούν να συνεχίσουν τις ζωές τους».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification